hu en
2012. Március 12. 10:25  -  Acsai N. Ferenc
Még több kisgyerek focizhat Fehérváron

Szeptembertől három sportosztály indul a Tóvárosi Általános Iskolában, a Vidi és a PFLA aktív közreműködésével.

Legutóbbi ülésén döntött arról Székesfehérvár közgyűlése, hogy egy osztállyal megnöveli az emelt szintű testnevelést oktató osztályok számát, ezzel is erősítve az utánpótlás-nevelést a „Bajnokok Városában”. A labdarúgás utánpótlás osztály tekintetében az iskola a Videoton FC-vel és a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával dolgozik majd együtt. A labdarúgás iránt érdeklődők növekvő száma indololta legfőképp a döntést, a Tóvárosi Általános Iskola már jövő hét kedden, azaz március 20-án képességfelmérést szervez 16.30 órai kezdettel.

Az intézményben jelenleg is folyik emelt szintű testnevelés-oktatás, évfolyamonként két tanulócsoportban, melynek keretében egy osztályban sportiskolai feladatokat lát el az intézmény városi beiskolázással. Ebben az osztályban atlétika, kézilabda, szinkronúszás, kosárlabda, fiú vízilabda, valamint labdarúgás sportágakban folyik az utánpótlás-nevelés.

„A Tóvárosi Általános Iskolában 1974. óta folyik utánpótlás-nevelés, számos kiváló sportoló került ki az intézmény falai közül. 2007. óta közoktatás-típusú sportiskolaként működünk. Mindezek eredményeként az elmúlt évek során az országos diákolimpiai rangsorban közel 3500 intézmény közül előkelő helyet foglalunk el, 2011-ben huszonegyedikek lettünk” – mondta Szücsné Sajtos Ágnes Katalin igazgató. „Alsó tagozaton heti 6, felső tagozaton heti 4 testnevelés órán foglalkoznak kiváló nevelők a tehetséges gyermekek fejlesztésével. Örömmel fogadtuk a közgyűlési döntést, ez további lehetőséget biztosít számunkra a sport népszerűsítésében, az egészséges életmódra nevelésben" - tette hozzá az intézmény vezetője.

Székesfehérváron, a „Bajnokok Városában” nagyon sok jó példa áll a fiatalok előtt és talán emiatt is nő az érdeklődés valamennyi sportág – különösen pedig a labdarúgás iránt. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése március 8-i ülésén döntött az intézmény alapító okiratának módosításáról és kiterjesztette az emelt szintű oktatást három osztályra, melyből kettőben folyhat utánpótlás-nevelés.

Városunkban két éve folynak óvodáskorú gyermekek körében futball utánpótlás- nevelési céllal sportfoglalkozások. A közgyűlési döntés nyomán a Tóvárosi Általános Iskolában szervezett tanórai és tanórán kívüli foglalkozások keretében több sportolni vágyó gyermek felvételére lesz lehetőség. A sportszakmai munka a szakszövetségekkel, sportszakosztályokkal együttműködve valósul meg. A labdarúgás utánpótlás osztály tekintetében az iskola a Videoton FC-vel és a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával dolgozik majd együtt. 

CÍMKÉK
utánpótlás Puskás Akadémia
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek