hu en
2012. Március 11. 09:05  -  Németh Zoltán
Hét góllal mattoltuk az ETO-t

A Videoton FC-Puskás Akadémia U17 5-1-re, az U19 pedig 2-1-re nyert győri riválisa ellen a hétvégi fordulóban.

Videoton FC-Puskás Akadémia U17 - Győri ETO U17 5-1 (1-1)
A nyolcadik helyen álló győriek ellen szép emlékekkel zárt csapatunk a legutóbbi találkozón, hiszen idegenben 6-0-ra nyertünk, így nem lehetett más elvárás a gárdával szemben, mint megismételni ezt a sikert. Igaz, azóta a zöld-fehérek is összekapták magukat, de így sem tudtak meglepetést okozni. A vezetést még a zöld-fehérek szerezték meg Mervó Bence góljával a 9. percben, de ezt még a félidőben kiegyenlítette Vallejos Dominique. A második félidő utolsó húsz percében aztán már nem volt mese, hiszen ez idő alatt négy felcsúti találat landolt Alasztics Marcell kapujában. Vallejos kétszer talált be, Zsótér Donát szép szólógólt lőtt, de Tóth Márkot is dicséret illeti góljáért.

     
  Mózner János, a Videoton FC-Puskás Akadémia U17 edzője: Ahogy bemelegedtek a fiúk a játékba, úgy élvezték, és egyre felszabadultabban játszottak, és ez nagyszerű gólokkal párosult. A gólkülönbséget reálisnak tartom, bár egy nagyon jó csapatot sikerült legyőzni.  
     

A találkozó jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg.

Videoton FC-Puskás Akadémia U19 - Győri ETO U19 2-1 (2-1)
1-1-es félidő után nehéz meccsen végül kiharcolta csapatunk legutóbb Győrben a győzelmet, de ez a találkozó is izgalmas rangadónak ígérkezett, mivel a két csapat egymást követi a tabellán. A győriek mindössze két ponttal voltak a meccs előtt mögöttünk, így aztán nyerni kellett ahhoz, hogy leszakítsuk riválisunkat. Azt mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a Rába-partiak 14 meccs óta voltak veretlenek felcsúti látogatásuk előtt, és nagy csatára késztették csapatunkat. A 4. percben győriek szerezték meg a vezetést, egy labda számunkra szerencsétlenül pattant Paku Ernő elé, aki élni tudott a felkínált lehetőséggel. Négy perccel később egyenlíteni tudtunk, Halász Bálint cselezte be magát a 16-oson belülre, ahol szabálytalanul szerelték. A büntetőt Gajdos Zsolt értékesítette. A 11. percben egy baloldali szögletet Vachtler Csaba ívelt be, és egy begyakorolt figurának köszönhetően Sárközi Norbert fejjel vette be a vendégek kapuját. A második félidőre már kiegyenlítődött a játék, volt a győrieknek egy kapufájuk is, de a játék képe és a helyzetek alapján is megérdemelten nyertünk.

     
  Varga Károly, a Videoton FC-Puskás Akadémia U19 edzője: Ifjúsági szinten jó iramú, jó ritmusú, és színvonalas volt a mérkőzés. Elégedett vagyok, bár már az első félidőben egyértelműen el kellett volna döntenünk a találkozót, legalább ötgólos előnnyel kellett volna szünetre mennünk. Megérdemelt győzelmet arattunk, az, pedig külön emeli a siker értékét, hogy megszakítottuk a Győr veretlenségi sorozatát.  
     

A találkozó jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg.

(fotók: pfla.hu)

CÍMKÉK
hazai mérkőzés utánpótlás győzelem
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek