hu en
2012. Február 03. 14:30  -  Wéninger Ákos
Milan Perics Székesfehérvárra igazolt

A Kaposvárról érkező támadó ősszel 11 gólt szerzett a bajnokságban - kettőt épp ellenünk. Három és fél éves szerződést írt alá klubunkkal.

Milan Perics 1986. április 16-án született a jugoszláviai Čačak városában. Első profi klubja a szerb FK Mladost Lučani volt, ahol 2003 és 2006 között több, mint 60 bajnokin szerepelt és 31 gólt szerzett. Ezt követően rövid időre Ukrajnába költözött, és az SC Tavriya Simferopol játékosa lett. 12 mérkőzésen 3 gólt szerzett, majd visszatért Szerbiába az FK Hajduk Kula együtteséhez, ahol 31 találkozón 8 alkalommal volt eredményes.

2008-ban, Szerbia egyik legnépszerűbb csapata, az FK Partizan igazolta le a fiatal támadót. A belgrádi együttesben csapattársa volt Mladen Bozsovics is, azonban a klub rendre kölcsönadta, ezért csupán 4 alkalommal szerepelt a Partizanban. Egy bajnoki-, egy kupa-, egy UEFA-Kupa- és egy barátságos mérkőzésen lépett pályára a Crno-beli becenévre hallgató csapatban.

2010-ben került Magyarországra. Kaposváron 44 NB I-es mérkőzésen eddig 19 gólt lőtt, ebből 11-et az idei szezonban, ezzel a 14 gólos Danilo és a 12 gólos Alves mögött harmadik a góllövőlistán. Danilo és Alves azonban külföldre igazoltak, így a magyar élvonalban jelenleg szereplő labdarúgók közül Milan Perics a legeredményesebb játékos.

- Amikor 2010-ben Szerbiából Magyarországra jöttem, úgy gondoltam, ez egy újabb lépcsőfok lesz a karrieremben, hogy egy jobb csapatba kerüljek. Tisztában vagyok azzal, hogy a Vidi mit képvisel Magyarországon. Nem csak az NB I-ben, de nemzetközi szinten is jó csapatnak számít. Egyértelmű, hogy itthon a legszebb és a legjobb focit Paulo Sousa csapata játssza, ezért nagyon örülök, hogy csatlakozhatok a Vidihez. Az elkövetkező években minél több trófeát szeretnék nyerni a Videoton FC-vel. Kicsit hasonlít a helyzetem Nikolicséhoz, hiszen akár csak ő néhány éve, én is Kaposvárról érkeztem a téli szünetben Székesfehérvárra, bízom benne, hogy a folytatásban én is hasonlóan sikeres tudok majd lenni, mint Nikó. Nagyon erős a Vidi kerete, kitűnő csatárok szerepelnek itt, úgyhogy biztos nehéz lesz bekerülnöm a csapatba, de ez szerintem csak plusz motiváció minden játékos számára, hogy minden alkalommal a legjobb teljesítményt nyújtsa. Egyúttal könnyebb is lesz majd a dolgom, hiszen egy jobb csapatban a góllövés is egyszerűbb. Főleg, ha azt nézzük, hogy ősszel szinte minden mérkőzésén legalább 6-7 helyzete volt a Vidinek. Hogy mennyi góllal lennék elégedett? Mivel maximalista vagyok, ezért sosem leszek elégedett a teljesítményemmel. A lényeg, hogy a szurkolók és a vezetőség legyen elégedett velem. A 9 pontos hátrányunk jelentősnek mondható, de biztos vagyok benne, hogy tavasszal mindent megteszünk azért, hogy ledolgozzuk a hátrányunkat és megnyerjük a bajnokságot. - nyilatkozta honlapunknak Milan Perics, aki hétfőtől már együtt készül a csapattal.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek