hu en
2012. Január 30. 10:02  -  Németh Zoltán
Szlovákiában nyert tornát az U14

Müller Csaba együttese veretlenül végzett a dunaszerdahelyi nemzetközi kupa első helyén.

A Budapest FC mellett a Videoton FC U14 is meghívót kapott a hagyományos dunaszerdahelyi nemzetközi tornára, melyen remekül szerepeltek fiataljaink. Réti Patrikék gyakorlatilag a buszról leszállva vívták első meccsüket a nagyszombatiak U14-es gárdája ellen, fiataljaink nagy küzdelemben 2-1-re nyertek. Ez megadta a kellő lendületet, a helyi tartományi válogatottat 2-0-ra győztük le, majd a csoport utolsó meccsén - már biztos továbbjutóként - 3-3-as döntetlent játszottunk a Senica együttesével.
A csoportelsőként kivívott továbbjutás után jöhetett az elődöntő a házigazda korosztályos csapata ellen, melyet 2-0-ra nyerték meg Müller Csaba és Bozai Attila tanítványai. A fináléban keretbe foglaltuk a tornát, az ellenfél ugyanis újra a nagyszombati gárda volt, melyet ezúttal is sikerült megvernünk, a Videoton FC U14 2-1-es sikerrel nyerte meg a szlovákiai nemzetközi tornát. A végső győztesnek járó trófea mellett egy különdíjat is elhoztunk, Kováts Zoltán 4 találattal lett a torna gólkirálya!

     
  Müller Csaba, a Videoton FC U14 edzője: Elégedett vagyok a fiúkkal, nagyon tetszetősen játszottunk. Talán csak az első meccsen ment egy kicsit döcögősen a játék, de kevés időnk maradt a bemelegítésre, viszont a csapat nagy szívvel küzdve így is nyerni tudott. A későbbi meccseken aztán gyors, sokpasszos futballt mutattunk be, összességében megérdemelten nyertük meg a tornát. Erős volt a mezőny, a bajnoki felkészülésünk szempontjából nagyon hasznosak voltak ezek a meccsek.  
     


Míg a Videoton FC U14 Szlovákiában túrázott, addig az U13 a Puskás Akadémia hasonló korú együttesével játszott felkészülési mérkőzést. Csapatunk itt is jól teljesített, a hazaiak vezető találatát a második félidőben kiegyenlítve 1-1-es döntetlent értünk el. Csapatunk gólját egy új igazolás, a családjával az Egyesült Államokból hazatérő Bonis Gergő lőtte, a támadó szinte biztosan a Videoton FC-t erősíti majd tavasszal. Oláh Attila együttese a hétvégén ismét pályára lép majd, az ellenfél a Siófok korosztályos csapata lesz.

CÍMKÉK
nemzetközi barátságos mérkőzés utánpótlás felkészülés
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek