hu en
2011. December 03. 18:34  -  Somos Zoltán
Nehéz pálya, nehéz ellenfél, de továbbjutás

Szó szerint állta a sarat a Haladás otthonában a fehérvári előnyét megőrző és továbbjutó Videoton FC.

Amikor a mérkőzés előtt Tóth Miklós, a hazaiak kiváló hátvédből lett ügyvezetője arról beszélt, mennyi homokkal kellett itt-ott feltölteni a felázott, mély talajú pályát, már sejteni lehetett, a visszavágó nem a "folyékony játékról" fog szólni.

Ennek ellenére kezdetben ezzel próbálkoztunk, a Haladás akcióit letámadással és feltolt védekezéssel megzavaró Vidi nem engedte kibontakozni a győzelmi kényszerben játszó riválist. Igaz, helyzeteket mi sem tudtunk kialakítani, és hamar kiderült, hogy a például Pakson látott kombinatív, gördülékeny támadójáték ezen a talajon nem fog menni. Nehéz és göröngyös volt a pálya, átállt inkább célfutballra a Sousa-csapat, de ha Elek Ákos nem veszi át picit hosszan az Alvestől kapott labdát az első negyedóra végén, akár ziccer is lehetett volna a dologból. Válaszként Oross lőtt mellé, majd kihagyta a meccs addigi legnagyobb helyzetét is a 18. percben - talán meglepődött, hogy még le is veheti Nagy I Gábor beadását nyolc méterre a kaputól. Mellé lőtt... Akárcsak Kenesei két perccel korábban, és a gólszerzésben a hazaiak fő reményét jelentő "Kenő" még egy oldalhálóban landoló lökettel is jelentkezett a félidő vége előtt. A másik oldalon Evandrót jegyezhettük fel egy szép labdalevétel-lövés kombinációval, de közel jutni nem sikerült Rózsa kapujához - Tóth Balázs is csak messziről próbálkozgatott.

A fordulás utáni periódus még küzdősebb lett, sok szabálytalansággal, a nézőtéren emiatt kis indulattal, de kevés helyzettel. A végképp meggyötört talajon egyik félnek sem volt könnyű dolga - a Haladásnak azért, mert nem tudott építkezni, nekünk meg a remélt kontrák végigvitele nem sikerülhetett.

Az első félidőben meghúzódó Elek helyett korán becserélt (a párharcot, mint utóbb kiderült, fehérvári góljával eldöntő) Vasziljevics erős lövését már a 82. percben jegyezhettük fel, addig inkább csak gyűrték egymást a felek. Skriba szép cselek után lőtt fölé, ennél sokkal veszélyesebb hazai próbálkozás nem volt. A hajrában aztán kétszer is eldönthetett volna mindent a Vidi, de előbb Evandro várt sokat, ahelyett, hogy az üresen álló Alveshez passzolt volna, majd a teljesen kinyíló szombathelyi védelem mögé remekül belőtt Sándor-labdával megiramodó brazil gólkirály hagyta ki a legnagyobb Vidi-ziccert, Rózsába vezette a labdát. A mi kapusunknak, Bozsovicsnak csak beíveléseket kellett hárítania, azt megtette többször is, így maradt a 0-0, ami azt jelenti, hogy a Vidi 1-0-ás összesítéssel jutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé. Ott pedig jövő februárban a Diósgyőrt a visszavágón 4-1-re kiütő Győrrel találkozik majd, vagyis a bajnokság egyik legnagyobb rangadója a kupában is összejön.

A Magyar Kupa-nyolcaddöntők visszavágóinak eredményei:

Haladás - Videoton 0-0 (továbbjutó: Videoton, 1-0)
Győr - Diósgyőr 4-1 (Győr, 5-2)
Kozármisleny - Baja 0-0 (Baja, 2-0)
Kaposvár - Putnok 3-0 (Kaposvár, 4-1)
Ferencváros - Békéscsaba 2-2 (Békéscsaba 2-2, idegenben lőtt több gól)
Pécs - MTK 1-2 (MTK, 2-2, idegenben lőtt több gól)
Debrecen - Kecskemét 1-1 (Debrecen, 3-2)
Újpest - Kaposvár II 2-0 (Újpest, 3-2)

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek