hu en
2011. November 17. 19:00  -  Wéninger Ákos
Meglátogattuk a boldog Nikolics-családot

Niko örömmel látott vendégül bennünket, és megmutatta a szurkolóknak gyönyörű szép kislányát, Tijanat.

2011. november 10-én született meg Székesfehérváron, csapatunk támadójának első gyermeke, Nikolics Tijana. A kislány 53 centivel és 3350 grammal jött a világra. A boldog apuka büszkén mutatta meg nekünk Tijanat, aki ottlétünkkor ébren volt, így Niko azonnal magához is ölelte a csöppséget. Mint mondja, élete legboldogabb pillanata volt, amikor apuka lett, és legnagyobb örömére végig ott lehetett a szülésnél párja mellett. Valószínűleg Tijana "megérezte", hogy nem szabad az eredetileg kiírt szerdai időpontban megszületnie, hiszen akkor édesapja dolgozott. Nem is akárhogy, hiszen Niko szerdán este két gólt is lőtt a Ligakupában a Gyirmótnak. Csatárunk másnap természetesen felmentést kapott az edzés alól, így már kora reggeltől a kórházban volt, és el sem hagyta a szülőszobát addig, amíg világra nem jött a kislánya.

Niko és párja - Nóri - kapcsolata 3 évvel ezelőtt kezdődött még Kaposváron. Szerelem volt első látásra. Nóri elmesélte nekünk, hogy mielőtt megismerte volna Nemanjat, nem érdekelte a labdarúgás, és az igazság az, hogy azóta sem labdarúgó-mérkőzések megtekintésével tölti szabadidejét. Kivétel ez alól természetesen a Vidi, ezeket a mérkőzéseket akár élőben, akár a TV-ben rendszeresen nyomon követi. Nóri egy kulisszatitkot is elárult nekünk, méghozzá Niko jellegzetes ujjszopós gólöröméről:
"Egyszer mondtam Nemanjanak, hogy sosem üzen semmit amikor gólt lő. Miután megtudtuk, hogy kisbabát várunk, akkor találta ki ezt a jellegzetes gólörömöt, és azóta minden mérkőzésen amikor gólt lő, ezzel üzen nekünk. Kíváncsian várom, most hogy megszületett Tijana, vajon kitalál-e egy új gólörömöt." - mondta nevetve Nóri. Bízunk benne, hogy erre már holnapután, a Siófok elleni mérkőzésen választ kapunk.

     
  A jellegzetes Niko-gólöröm  
     

Természetesen nagyon érdekelt bennünket, hogy ki választotta a kislány nevét. Nóri el is mesélte, hogyan zajlott a névválasztás: "Ha kisfiú született volna, akkor az általam javasolt nevet adtuk volna a gyerekünknek, ami nem más, mint a Noel. A Tijana nevet Niko választotta, de nekem is nagyon tetszett. Amit egy kicsit sajnálok, hogy nem lesz névnapja a kislányunknak, hiszen a szerbeknél nincs névnap, ezért ha lesz majd később testvére Tijananak, akkor ő is szerb nevet fog kapni, mert mégsem lenne igazságos, ha az egyik gyermekünknek van névnapja, a másiknak pedig nincs." - mondta mosolyogva Nóri.

Megtudtuk azt is, hogy Nóri csak magyarul beszél Tijanahoz, míg Nemanja csak szerbül. Szerencsére Niko szülei és testvére is jól beszélnek magyarul, így tökéletesen megértik egymást Nórival. Apropó szülők. Bizony Nemanja és Nóri szülei is kiveszik a részüket a feladatokból, jelenleg épp Niko anyukája tartózkodik Székesfehérváron, és segít amiben csak tud, de napokon belül érkezik a váltás Nóri szüleinek személyében. "Szerencsére nagyon sokat segítenek a szüleink mindenben, és ez nagyon jó érzés, akárcsak a szurkolók szeretete. Fantasztikus dolog, hogy a meccseken a nevemet kiabálják, és biztatnak, de említhetném azt a rengeteg gratulációt is, amit az elmúlt napokban kaptam a lányom megszületése óta, tényleg nagyon jó érzés. Azt hiszem, én vagyok a legboldogabb apuka és a legboldogabb labdarúgó is a világon." - mondta nekünk őszinte mosollyal az arcán Niko, akit egyébként a Vidi-szurkolók a Facebookon az ősz legjobb Vidi-játékosának választottak.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek