hu en
2011. Augusztus 26. 13:53  -  Wéninger Ákos
Paulo Vinícius papírjai rendben vannak

Vezetőedzőnk szerint még be kell illeszkednie a brazil védőnek.

Az biztos, hogy látta már a fényt. És nem csak azért, mert a napsütötte Brazíliában született, hanem mert nevelőegyesülete, a becsült adatok szerint 15-20 milliós szurkolótáborral rendelkező FC São Paulo, a harmadik legnépszerűbb brazil klub ifistájaként bizony, a felnőtt csapatot csodálva azt is láthatta, milyen a reflektorfényben csillogni, nyolcvanezer fanatikus szurkoló előtt szerepelni. Paulo Vinícius Souza dos Santos debütálására az első csapatban azonban már Uruguayban került sor, a CA River Plate együttesében. Az első esztendőben még jobbára a tartalékok között számítottak rá. Az elmúlt szezonban viszont már beküzdötte magát a csapatba. Az idény során huszonnégyszer kapott bizalmat. Ezek után érkezett a magyar bajnok ajánlata.

Mindenképpen szerettem volna Európába szerződni, hogy jobban szem előtt legyek. Emellett nagyon fontos volt számomra, hogy személyesen Paulo Sousa szeretett volna a csapatában látni. Kivételes tudású játékos volt, akitől rengeteget lehet tanulni. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az ő irányítása alatt dolgozhatok. Posztomat tekintve egy dolgot mondhatok biztosnak, a védelemben szerepelek. Azon belül viszont mind a négy szerepkörben játszottam már, középen illetve, a jobb és baloldalon egyaránt. A legjobban középső védőként érzem magam a pályán. Bár a feladatom elsősorban a védekezés, szeretem leolvasni a játékot, és amikor csak biztonságosan lehet, belépni a támadásokba. Hiszen gólt szerezni különleges dolog. Ezt azért szerencsére már jó néhányszor megélhettem. A magyar bajnoknál nem lehet más célom, mind hogy minél többet tudjak segíteni a csapatnak. Székesfehérváron remekül érzem magam. Nyugodt hely, ahol csak a futballra kell összpontosítanom. Most pedig már alig várom, hogy bemutatkozhassak a bajnokságban. Az edzéseken már remekül kijövök a társakkal. Jobb lenne minél előbb ezt tétmérkőzésen is megélni.

 

 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek