hu en
2011. Július 10. 06:10  -  Németh Zoltán
Nikolics: Sokat számít majd az első 90 perc!

Támadónk szerint a Sturm a Vidihez hasonló stílusban játszik, így különösen izgalmas párharcot vár a BL selejtezőjében.

- A győztes Szupekupa-döntő után gyorsan jön az új feladat, a BL selejtezőjében az osztrák bajnok vár a csapatra.
- A Sturm Graz egy erős ellenfél, de sokkal nehezebb dolgunk lenne, ha a sorsoláskor a Partizan Belgrád vagy a Dinamo Zágráb került volna a nevünk mellé. Ezzel együtt az a csapat, amelyik képes volt megelőzni egy Salzburgot vagy egy Austria Wien-t, nem lehet könnyű ellenfél.
- A Sturm egyik legjobb védője, a horvát Gordon Schildenfeld a héten Frankfurtba szerződött, ezzel együtt is erős Szabicsék kerete. Mennyire sikerült megismerni a szerdai ellenfelet?
- Folyamatosan ismerkedünk a játékukkal, az eddig látottak alapján úgy érzem, két hasonló stílust képviselő csapat találkozik egymással. Egy kemény védekezésre alapuló futball jellemzi a graziakat, erre építik fel a gyors támadásaikat. A legfontosabb mindenképp az lesz, hogy ne kapjunk gólt idegenben, így szervezett csapatvédekezésssel kell megfékeznünk a hazai próbálkozásokat. A helyzetkihasználásunk szintén kulcskérdés lesz, a Sturm a hazai csapatokhoz képest erősebb védelemmel rendelkezik, így nekünk, csatároknak minden egyes helyzetet meg kell becsülnünk! Ez különösen fontos, mert az első meccs eredményén nagyon sok múlik, ez olyan párharc lehet, melynek végkimenetelét jelentősen befolyásolhatja az első 90 perc alakulása.
- Idegenben kezd a csapat a BL selejtezőjében, ugyanakkor a Graz nem a saját pályáján fogadja a Vidit. Mennyire befolyásolhatja ez az első meccs kimenetelét?
- Nem vitás, számunkra előny, hogy a Graz nem a megszokott közegében lát vendégül minket. Tavaly nyáron, amikor a győri ETO parkban fogadtuk a Maribort, mi is éreztük, hogy mi vagyunk ugyan a pályaválasztók, de mégsem a megszokott miliőben lépünk pályára. Természetesen ezzel együtt is nagyon komoly ellenfélnek tartom az osztrák bajnokot, egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk a Sturm ellen.
 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek