hu en
2011. Június 24. 17:56  -  Németh Zoltán
Ausztriában lett kupagyőztes az U12

Domján Norbert együttese ugyan vereséggel kezdte a Pittental Kupát, ám csapatunk később már nem talált legyőzőre.

     
   
 

Álló sor: Szente Bálint, Hussein Rami, Kuczi Erik, Domján Norbert edző, Falusy Bálint, Újvári Bence.
Első sor: Bernáth Gyula, Dobos Áron, Varga Balázs, Major Gergő, Magda Dávid, Reicheld Alex, Ambrus Szilárd.

 
     

A Pittental Kupa Ausztria egyik legnagyobb utánpótlás tornája, melyet minden esztendőben Scheiblingkirhchen sportközpontjában rendeznek. Az idei kiíráson az U12-s mezőnyben ott volt a Videoton FC is, a Németh János technikai vezető és Domján Norbert edző vezette küldöttség aranyérmesként zárta a 7+1-s, félpályán zajló ausztriai tornát. Fiataljaink a hosszú buszozás után nem a legjobban kezdtek, a Zbrogovka Brno 1-0-ra legyőzte fiataljainkat, ám ezt követően 2-0-re nyert a Vidi a Slovan HAC ellen, a gólokon Reicheld Alex és Varga Balázs osztozott. Az utolsó csoportmeccsen 0-0 lett az eredmény a Wiener Neustadt ellen, csapatunk így második helyen jutott a legjobb nyolc közé.
A negyeddöntőben a házigazda várt a piros-kék fiatalokra, Reicheld duplájával és Dobos Áron góljával magabiztosan nyert 3-0-ra a Videoton, mely az elődöntőt is sikerrel vette, itt Hussein Rami találatával 1-0-ra nyertünk az Eisenstadt ellen.
Jöhetett a döntő, ahol egy másik brno-i klub, a Sparta volt az ellenfél. Ifjú csapatunk remek játékkal lepte meg riválisát, a Videoton FC U12 végül Varga Balázs találatával 1-0-ra nyert, ezzel elhódította a végső győztest megillető serleget.

     
  Domján Norbert, a Videoton FC U12 edzője: Remek zárása volt ez a torna a szezonnak, a csapat nagyon lelkesen és jól futballozott Ausztriában. Az első meccsen még érezni lehetett a buszozás fáradalmait, de utána felpörgött a csapat, és megcsillogtatta azokat az erényeket, melyek a bajnokságban is erősségeink voltak. Nagyon örülök hogy ilyen sikerélménnyel kezdhetik meg a srácok a nyári pihenőjüket!  
     

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek