hu en
2011. Június 14. 13:23  -  Dénes András
Távozik a klub egyik legeredményesebb játékosa

Sebők Zsolt és a Fehérvár FC kft. nem hosszabbítja meg a kapus június 30-án lejáró szerződését.

Klubunk olyan játékostól búcsúzik el, aki a Sóstón töltött hét szezon alatt sokat tett a Vidiért.

Első NB I-es bajnokiját 2000-ben Diósgyőrben játszotta: az ETO kapusát a 25. percben kiállította a játékvezető, így ő csereként, mezőnyjátékos helyett léphetett pályára. Megfogott egy tizenegyest, igaz a kipattanót berúgták a diósgyőriek. Azután a 85. percben az újonc is piros lapot kapott… Végül öt és fél évet húzott le az ETO-ban – két év után már ő volt az elsőkapus -, 2004-ben szerződött Székesfehérvárra.

Soha nem felejtjük el a 2006-os Magyar Kupa-döntő tizenegyes-párbajában "hőstettét", de talán eddigi legjobb szezonja mégis 2008 tavasza volt, akkor bekerült a válogatott keretbe is, de egy bokasérülés megfosztotta attól, hogy hivatalos mérkőzésen is viselhesse a címeres mezt.

 

A 2010-11-es szezonban Bozsovics mögött – Tujvellel együtt – elsősorban a tartalék szerepe jutott neki, de védett fontos meccseken a Magyar Kupában, és pályára lépett bajnoki mérkőzésen is. Így, nem csak a munkája, a keretben betöltött szerepe alapján, de „statisztikailag” is bajnok, valamint kupa-ezüstérmes.

A nálunk hét szezont lehúzó kapusnál senki sem büszkélkedhet több megnyert trófeával, éremmel a klub történetében. Farkas Balázshoz és Nagy Dánielhez hasonlóan, bajnoki arany-, ezüst- és bronzérmes, Magyar Kupa-győztes és a kupában is ezüstérmes, valamint kétszeres Ligakupa-győztes.

Most, amikor elválnak útjaink, klubunk – a szurkolók nevében is – megköszöni azokat az erőfeszítéseket, amelyeket „Sebi” a Vidiért, a csapatért tett. Olyan sportember távozik a Videotontól, aki sportteljesítményével, emberi értékeivel, bátran állítható példaként a jövő valamennyi Vidi-kapusa elé.

Sok sikert Sebi, néhány évig még a háló előtt, utána pedig a civil életben is!

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek