hu en
2011. Május 17. 21:00  -  Wéninger Ákos
Óriási csatában 3-2-re nyerte a kupadöntőt a Kecskemét

A kupadöntő hőse a mesterhármast szerző Foxi volt. Remek, fordulatos és végig izgalmas mérkőzésen történetének legnagyobb sikerét érte el a KTE.

     
 

Magyar Kupa-döntő

Kecskeméti TE - Videoton FC 3-2 (2-0)
Gólszerző: Foxi (2', 14', 80') illetve Cukic/öngól/(48'), Nikolics (82')

Kecskeméti TE: Rybansky - Gyagya, Radanovic, Balogh, Mohl - Ebala, Cukic (Bertus 90'), Litsingi, Bori - Tököli (Dosso 86'), Foxi (Savic 91')

Videoton FC: Sebők - Lázár, Lipták, Vaskó, Elek - Polonkai (Vasziljevics 46'), Sándor, Farkas (Szakály 59'), Gosztonyi (Lencse 70') - Nikolics, Alves

 
     

Villámrajtot vett a lila mezben játszó Kecskemét, hiszen már a második percben megszerezte Foxi a vezetést. Sőt alig 10 perccel később már kettő volt az előny, a gólt ezúttal is Foxi szerezte a gólpasszt pedig - akárcsak az első találat előtt - Tököli adta. A gyors két gól meg is határozta a mérkőzés képét, hiszen nagy iram jellemezte a játékot - és ahogy ilyenkor lenni szokott, sok hiba is csúszott a játékba mindkét oldalon. Az első játékrész második felében egyre több helyzetet dolgoztunk ki - azonban ezek sajnos ki is maradtak.

A szünet után ugyanolyan gyorsan sikerült gólt szereznünk, mint a mérkőzés első félidejében a Kecskemétnek. Alves "varázsolt" a kecskeméti 16-oson belül, kiosztott egy esernyőt is a vendégek játékosának, és amikor már lövésre lendült a lába, érkezett Cukic, aki megelőzte Alvest és a saját kapujába helyezte a labdát. Az egyenlítés kézzel fogható közelségbe került, azonban a helyzetek kimaradtak. A 79. percben Nikolics a leshatárról iramodott meg, a partjelző behúzta a lest - a TV-s visszajátszások majd eldöntik, hogy helyes ítélet született-e. Ami biztos, hogy fél perccel később megszerezte Foxi a harmadik gólját, ezzel ismét két gól volt a hátrányunk. Játékosaink azonban nem adták fel, és Nikolics szemfülességének és harcosságának gól lett az eredménye. Az utolsó 10 percben mindent egy lapra feltéve támadtunk, de a Kecskemét már nem engedte ki a győzelmet a kezéből, ezzel történetének legnagyobb sikerét érte el a lila-fehér alakulat, melyhez ezúton is gratulálunk!

A részletekért olvassa el exkluzív (videókkal, fényképekkel ellátott) online közvetítésünket!

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek