hu en
2011. Május 11. 17:33
Magyarország bajnoka: a Videoton FC!

Csapatunk a Sóstón 3-1-re legyőzte a Kaposvári Rákóczit.

Lendületesen, jól kezdte a Videoton az "aranymeccset", a kezdősípszótol látszott, hogy a játékosok nem meg szeretnék, hanem meg akarják nyerni a mérkőzést. Talán éppen a nagy akarás az oka, hogy az első negyedórában, a jó játék, a lehetőségek ellenére, az utolsó passzok nem voltak pontosak, ezért nem sikerült a gólszerzés.

Az első nagy attak után alábbhagyott az iram, a Kaposvár kijött a szorításból, és a vendégeknek ziccere is volt: Bozsovics bravúrja kellett ahhoz, hogy tartsuk a 0-0-át.

Szűk félóra után azután Farkas Balázsék újabb rohamot vezényeltek, öt percen belül három helyzetünk is volt: három a magyar igazság, a harmadikból Nikolics megszerezte a vezetést.

A folytatásban is volt még lehetőségünk, de nem sikerült növelni az előnyt: a lényeg azonban az, hogy a csapat dominál a meccsen, minden mutatóban ellenfele fölé kerekedik, és előnnyel mehetett szünetre.

A második félidő újabb Videoton lehetőségekkel kezdődött. Ment előre a csapat, tisztességgel futballozott - de a "felelősség súlya" ott volt a pályán. Játékosaink csinálták a dolgukat, de aligha tévedünk, hogy mindenki várta, bárcsak már vége volna, és meglenne a bajnoki cím, amiért oly sokat dolgoztak egész évben.. A Kaposvár szeretett volna pontot szerezni, szeretett volna borsot törni a Videoton orra alá, szervezetten, okosan játszott, de erejéből támadásépítésre nem futotta, Sisa Tibor csapata, mint a vércse, hibára várt.

Sikerült is a vendégek terve, mert a másodpercekkel korábban beállt Grumic egyenlített. Nem csak Sisa Tibornak volt azonban "szupercseréje", dr. Mezey Györgynek is. A Vidi ezúttal már nem hagyta kiénekelni a szájából a sajtot, inkább mindent elsöprő attakba kezdett.

Polonkai gólja a hetedik mennyországba röpítette a Sóstó 7500 nézőjét, de ezzel még nem volt vége: Lencse és Szakály olyan gólt rúgott, amit a világ minden stadionjában, felállva tapsolnak! Dr. Mezey György szerepét aligha kell "magyarázni" a bajnoki címben, de ma ő maga is feltette az i-re a pontot: a mindent eldöntő két gólt, három cseréje, Polo, Lencse Laci és Szaki hozta össze!

Nem kell tovább várnunk, megvan a bajnoki cím, a hetvenedik születésnapra, bajnoki címet kapott, adott ajándékba a Videoton FC!

Idézze fel a mérkőzést online tudósításunkban!

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek