hu en
2011. Április 26. 16:48
Paksi FC - Videoton FC 1-0

Vereséget szenvedett a Videoton Pakson - csapatunk tisztességes, férfias küzdelemben, nagy akarással játszva maradt alul.

A listavezető Videoton FC, és a dobogós Paksi FC csatájában roppant bátran kezdett a hazai csapat. Kis Károly nyilván ezt kérte a játékosaitól, akik igyekeztek meglepni a Videotont azzal, hogy a labdaszerzések után elvállalták a támadások "kockázatát" - de talán ő maga is meglepődött, hogy ez milyen hamar eredményre vezetett. Megnéztük a statisztikát, az utóbbi időben a két csapat találkozói rendre gyors góllal indulnak - most Bartha juttatta, éles szögből leadott lövéssel előnyhöz a zöldeket.

A gól után mindig kell lélegzetvételnyi idő, amíg egy csapat magához tér - a Vidi ezúttal hamar túltette magát a váratlan "abgangon", és a 8-10. perctől kezdve, fokozatosan fölénybe kerekedett. Számonkérhetnénk, hogy a fölény az első félidő(k)ben miért nem szüli helyzetek garmadát, de alighanem, tudomásul kell venni, hogy a Videoton tabellán elfoglalt helye, nem mellékesen játékereje, arra készteti az ellenfeleket, hogy a kapuelőterét megszállva szűkítse a területet, igyekezzen meggátolni, hogy a tizenhatoson belül megtalálja a passz valamelyik támadót. 

Így tett a Paks is, amely ezzel kicsit el is altatta játékosaink éberségét. Az első félidő hajrájában a hazai csapat - védőink helyezkedési, és/vagy koncentrációs hibájából - kétszer is gólhelyzetbe került, de hál' Istennek, újabb gól nem született. 

A második félidőre dr. Mezey György cserékkel igyekezett átszervezni a csapatot, Nikolics beállásával már három csatár volt a pályán. Fölényben is játszott a Videoton, de nem sikerült feltörni a gyakran kilenc emberrel védekező paksiak reteszét. 

A mérkőzésnek ebben a szakaszában a hazaiak szinte teljesen feladták már a támadások esélyét, minden energiát a védekezés, az eredmény megtartása érdekében mozgósítottak - sikerrel.

A szezon negyedik veresége után a Videoton FC előnye most tíz pont a tabellán, azaz továbbra is megvan a matematikai esélye annak, hogy csapatunk már a következő, a 26. fordulóban megnyerje a bajnokságot. Ez az esély kizárólag akkor vész el szerda estére, ha a Ferencváros győzni tud Kaposváron.

Idézze fel a mérkőzést online tudósításunkban!

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek