hu en
2011. Április 23. 19:30
Videoton FC - Lombard Pápa FC 4-0

Második félidei játékával magabiztos győzelmet aratott a Videoton a Pápa ellen. André Alves tovább növelte előnyét a góllövőlista élén, immár 22 találatnál jár.

A Videotonnak az első félidőben két ellenfele volt: a Pápa és a meleg. Egyikkel sem tudott megbirkózni. Pedig jól kezdett a csapat, ám tíz perc után alábbhagyott a lendület. A kevés helyzetet hozó játékrész első felében a Vidi, a másodikban a Pápa játszott jobban. Utóbbi periódusban nem sikerült megjátszani Alvest, s a szervezetten játszó vendégek megakadályozták a támadásépítést is.

A játékrész legnagyobb helyzete a 43. percben Lencse László előtt adódott, ám kisodródva leadott lövése után a labda kevéssel bár, de elkerülte Szűcs Lajos kapuját.

A második félidőben rövid ideig volt csak érvényes az elsőben látott forgatókönyv. Gosztonyi András kitűnő cserének bizonyult, jó játéka, s André Alves eredményessége eldöntötte a mérkőzést – de azért azt se felejtsük el, hogya védelem kiválóan zárt, sőt még a kapus,Bozsovics is remekül együtt élt a játékkal, kétszer is kiválóan futott ki, mint hajdanán Grosics Gyula, lábbal avatkozva a játékba.

Kétségtelen, hogy találkozó fordulópontját az első gól jelentette, Szűcs Lajos vitathatatlan szabálytalansága után büntetőt rúghatott a Vidi. Alves nem lőtte jól, de aztán mégis gólra váltotta a helyzetet.

Ezt követően Véber György cserélt, megpróbált még az eredmény után eredni. De hátrányban kinyílt a pápai csapat, ezt pedig a rutinos, vagy éppen lendületes fehérvári támadók könyörtelenül kihasználták. Lencse volt az első félidőben a legveszélyesebb csatár, lecserélése előtt góllal búcsúzott, megkoronzáva a teljesítményét. Alves megcsillantotta technikai képzettségét és gyorsaságát a harmadik gólnál, majd Nikolicsról kiderült, amit minden Vidi-szurkoló sejtett: az előző idény gólkirálya továbbra is hidegvérrel kihasználja a helyzeteit.

A Videoton sorozatban a hetedik, a Pápa elleni bajnoki meccsét nyerte meg. Csapatunk legutóbb a Ferencváros elleni idegenbeli találkozón szerzett legalább négy gólt. A Sóstói Stadionban a Vidi legutóbb, bajnoki mérkőzésen, tavaly március 26-án szerzett legalább négy gólt. Ennél szebb húsvéti ajándékot nem is kaphattak volnaa szurkolók!

Idézze fel a mérkőzést online tudósításunkban!
 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek