hu en
2011. Április 08. 18:30
Videoton FC - ZTE FC 3-0

Tekintélyes különbséggel, jó játékkal győzte le csapatunk a dobogóra is esélyes Zalaegerszegi TE-t.

     
 

Monicomp Liga, 22.forduló

Videoton FC - ZTE 3-0 (0-0)   
2011.04.08. 19:00, Székesfehérvár, Sóstói Stadion

Vidi: Bozsovics - Lázár, Lipták, Vaskó, Andics, Gosztonyi (Nagy), Sándor, Elek, Szakály (Vasziljevics), Alves, Lencse (Farkas)

ZTE: Vlaszák, Varga, Panikvar, Turkovs, Szalai (Horváth), Simon (Delic I.), Kovács, Kamber, Delic A. (Rajcomar), Miljatovic, Simonfalvi

 
     

Ahogy az két jó csapat mérkőzésén lenni szokott, fegyelmezetten, koncentráltan, de óvatosan kezdtek a csapatok. Ami a labdabirtoklást, a játék irányítását illeti, hamar fölénybe került a Videoton, de a főként kontrákkal próbálkozó ZTE támadásaiban is volt, pontosabban inkább lehetett volna veszély.

A 14. percben Andre Alves előtt adódott az első jelentős helyzet, de brazilunk ezúttal célt tévesztett.

A játékrész hangulatára rányomta bélyegét Szakály Dénes súlyos sérülése: az elkésve becsúszó Kovács alaposan eltalálta névnapját ünneplő fiatal középpályásunk bokáját, azonnal le kellett cserélni, a jobb lábán óriási a duzzanat, még a félidő lefújása előtt a fehérvári kórházba kellett szállítani, nem is tud lábra állni.

Az első félidő hajrájára ismét érezhető lett csapatunk fölénye, az utolsó perceket „szokás szerint” megnyomta a Videoton, de – egyelőre – maradt a gól nélküli állás.

A fordulás után annyit változott a játék képe, hogy a Vidi addig is tapintható fölénye már helyzetekben is megmutatkozott. A Zalaegerszeg továbbra is szervezetten, jól futballozott, de a Videoton fokozatosan egyre nagyobb fölényt kiharcolva őrölte fel ellenfele ellenállását.

A második félidő közepén már ziccereket láthatott a közel ötezer fehérvári szurkoló, majd kinyílt a „gólcsap” is: Andre Alves erőszakos labdaszerzése után Vasziljevics lőtte a Vidi vezetőgólját, majd a hasonló szabálytalanság miatti kiállítása, majd eltiltása után visszatérő Vlaszák Géza kapott pirosat Alves felborításáért.

A kilenc főre fogyatkozó – korábban Varga Róbert is jogos pirosat kapott, ő is egy Alves elleni szabálytalanságért – ZTE ellen már nem lehetett kérdéses a Vidi magabiztos győzelme.

Arról, hogy a siker fölényes is legyen, Alves gondoskodott, aki szép egyéni akció végén tette fel az i-re a pontot. A Videoton FC férfias küzdelemben, töretlen küzdőszellemmel, megérdemelten gyűjtötte be az újabb három pontot.

Idézze fel a mérkőzést online tudósításunkban!

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek