hu en
2011. Március 12. 17:57
Ferencváros - Videoton FC 0-5 !!!

A Vidi nagyszerű játékkal, Alves, Vasziljevics, Lencse, Andics és Polonkai góljaival, gólzáporos győzelmet aratott az Üllői úton!

Az előzetes várakozásnak, érdeklődésnek megfelelően, óriási elánnal kezdték a mérkőzést a csapatok. Nagy volt az iram, kemény a játék, amiben a Vidi derekasan helytállt: ha a meccs előtt aggódtunk is, hogy Elek Ákos hiányzása mennyire nyomja majd rá a bélyegét a csapat játékára, kiderült, remek a taktika, példásan segítik egymást a játékosok a védekezésben, Alves mellett Lencse és Gosztonyi is veszélyes – egy szóval jól futballozott a Vidi.

Azt nem mondjuk, hogy a mérkőzés első negyedéből evidensen következett a Vidi vezetőgólja, de azt igen, hogy Balog Zoltán fölösleges szabálytalansága mutatta, a mieink bírják jobban a mentális terhet. No, nem sokkal, mert a korábban tizenegyest még soha nem rontó Alves büntetőjét Ranilovic kitolta, de Andrénak helyén volt a szíve és az esze: ráduplázva megszerezte első gólunkat.

A Fradi azonnal rohanni kezdett, erre meg Bozsovics mutatta meg, hogy a klasszis kapus a ritka alkalmakra tartogatja a nagy bravúrokat. Rósa lövését védte, Schembri fejesénél szépen kísérte a labdát a kapufáig – utána viszont megint mi jöttünk, szöglet után Vasziljevics növelte kettőre az előnyt.

A gól kicsit megfogta a Ferencvárost, a Videotonnak alkalma volt kontrákra rendezkedni, nekünk pedig elmélkedni azon, Garami József a múlt héten a rögzített játékhelyzetektől óvta az MTK-t – a kék-fehérek megúszták, a Fradi nem.

Jól játszott a Vidi, még azt is megkockáztatjuk, ami a tétet, a koncentrációt, a fegyelmet illeti, a bajnokság legjobb negyvenöt percét futballozta csapatunk. Megérdemelten vezettünk két góllal a szünetben!

A futball „kötelező” forgatókönyvét követve, a Ferencváros úgy jött ki a második félidőre, hogy nagyon megnyomja az elejét, és gyors góllal jelzi az ellenfélnek, nincs még vége. Nem sikerült!

A Videoton továbbra is nagyon okosan, higgadtan, szervezetten futballozott, sőt, ami a legfontosabb: a hideg acél kegyetlenségével használta ki ellenfele hibáit. Az 50. percben, tehát a második félidő 5. percében a Vidi rúgott újabb gólt, és ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, látszott, a fehér mezes hazaiakban nincs annyi erő, hogy fordítani tudjanak.

Az előbb hibázó ellenfelet emlegettünk: ne legyünk igazságtalanok, lehet, hogy a zöld-fehér védelem helyezkedési hibát követett el, de ettől még a gól gyönyörű volt. Vasziljevics a sarka mögött tolta balra a labdát, Andics egyből bekanyarintotta, Lencse pedig első érintésből a hálóba rúgta a labdát.

Érdemes itt is megállni egy pillanatra. Dicsértük a csapatot, de óriási elismerés jár dr. Mezey Györgynek is. Citálhatnánk, hogy a Vidi taktikailag is a pálya minden négyzetcentijén a Ferencváros fölé kerekedett, de nézzük „csak” az összeállítást. Az első gólnál Balog Lencse elől ütötte el a labdát, a másodikat Vasziljevics szerezte, a harmadikat Lencse – két olyan futballista, aki nem „tuti” kezdő, de most a Mester mégis őket húzta elő a kalapból.

Van-e ember, aki ezt hitte volna, úgy szombaton este 7 körül: az 50. percre eldőlt a meccs, a hátralevő közel félidőnyi játékban „csak” figyelni kellett, és lehozni a meccset. Hogy közben rúgtunk még két pazar gólt? Ez volt ma, ilyen volt ma a Videoton FC, amely a Fradi előtt 9, a ZTE előtt 10, a Rákóczi és a Loki előtt 11-11 ponttal száguld a tabella élén!

Idézze fel a mérkőzést online tudósításunkban!
 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek