hu en
2011. Március 09. 15:39
Magyar Kupa: Bp. Honvéd - Videoton 1-1

A Vidi – ismét hátrányból felállva – 1-1-es döntetlent játszott a Bozsik-stadionban, a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. Idézze fel a mérkőzést online tudósításbaní!.

     
 

Magyar Kupa-negyeddöntők

Első mérkőzések:
MTK – ZTE FC 0-0
Újpest – Kaposvár 2-3
KTE-Ereco – Siófok 5-1

 
     

A nagy menetelés, a kilencmeccses „szerda-szombat” sorozat közepén látogat dr. Mezey György csapata a Honvédhoz.

Vezetőedzőnk a Bozsovics – Lázár, Lipták, Vaskó, Hidvégi – Szakály, Sándor, Milanovic, Djordjic, Vasziljevics - Lencse kezdőcsapatot küldte pályára. A névsorból látszik, erős tizenegy lépett pályára, de a kulcsjátékosok többsége - a védők kivételével - nem játszik.

Szép idő volt ma Pesten is, de, mire lement a Nap, újra csípős hideg lett. A foci sem hevítette fel különösebben a mintegy 500 nézőt, jobbára a két tizenhatos között folyt a játék, helyzetek alig adódtak. 

Az egyik lehetőségből viszont előnyhöz jutott a Honvéd, Lovric lapos, jobb oldali beadását Lukas Zelenka pofozta a kapuba. A folytatásban, nota bene hátrányban, aktívabb lett a Videoton, játékosaink többször jutottak el Kemenes kapujáig, de "ordító" helyzetet nem sikerült kialakítani. A legveszélyesebb akciónknak a Hídvéginek felívelt labda bizonyult, a védő azonban nem tudta kapura küldeni a labdát, maradt a 0-1.

A fordulás után dr. Mezey György kettőt cserélt, és Nikolics valamint Polonkai, illetve a később beszálló Gosztonyi pályára lépésével lendületesebb lett a Videoton játéka. Csapatunk egyre inkább fölénybe került, látszott, csak idő kérdése, mikor sikerül gólt szerezni. A 71. percig kellett várni, ekkor Gosztonyi jobb oldali beadását Nikolics Nemanja vágta közelről a léc alá.

A hajrá negyedórája már egyértelműen a Videotoné volt, és kicsivel nagyobb szerencsével, vagy éppen higgadtrabb támadásbefejezéssel most előnyben várhatnánk a visszavágót. Gosztonyinak és Lencsének is esélye volt a gólszerzésre, de maradt az 1-1, innen kell továbbjutnunk a március 15-i, keddi, székesfehérvári visszavágón.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek