hu en
2011. Január 22. 15:28
Döntetlenre végeztünk első felkészülési találkozónkon

Bratic és Sándor gólja keretbe foglalta az FK Spartak Zlatibor Voda elleni talákozót.

Meglehetősen kiéhezett a több hete tartó szünet alatt a fehérvári közönség, így több száz néző foglalt helyet a metsző hideg ellenére a Sóstói Stadion főlelátóján ma délután az első felkészülési mérkőzésünkön. Mint azt vezetőedzőnk a héten elmondta, tervei alapján minden játékos pályára lép majd. Ez alól kivételt csak Izing Martin, Polonkai Attila és Nagy Dániel jelentett, utóbbi két játékos kisebb sérüléssel bajlódik.
Az első félidőben a Sebők - Lázár, Milanovics, Farkas, Andics - Szakály, Vasziljevics, Elek Á., Gosztonyi - Alves, Nikolics összeállításban kezdett csapatunk. Nem kellett sokat várni az első gólra, amely a 6. percben esett: egy 30 méteres szabadrúgást íveltek középre a vendégek, amelyet Bratic bólintott a hálóba (0-1). Ezt követően jobbára a mezőnyben folyt a játék, nem sok lehetőség adódótt csapatunk előtt, sőt a 20. percben a szabadkaiak növelhették volna előnyüket - a kék-fehérben játszó Nemanja Nikolic mintegy 17 méterről  éppen csak Sebők kapuja fölé emelt. Négy perccel később aztán Lázár jobboldali beadását Alves továbbította Vasziljevicsnek, ám lövését Aleksic kapus a mezőnybe ütötte ki, éppen az érkező Szakály elé, aki viszont a hosszú sarkot célozta meg, de Aleksic ezúttal elcsípte a labdát. A 26. percben Alves robogott végig a pálya baloldalán, végül azonban a  tizenegyes pont magasságában szerelték. A 32. minutumban ismét Vasziljevics hagyott ki egy helyzetet az ötös vonalában, majd a felvonás utolsó momentumaként Alves éles szögből lőtt labdája száguldott el a szabadkai kapu előtt.
A második játékrészben Alves kivételével mindenkit lecserélt a Mester, így a Bozsovics - Szolnoki, Lipták, Vaskó, Hidvégi - Lencse, Sándor, Djordjic, Ponczók - Alves (Elek B.), Vujovics tizenegy folytatta a mérkőzést. Ebben a félidőben is megvoltak a lehetőségeink, mindjárt az 52. percben Ponczók csavarta kapura a labdát, amely végül a bal sarok mellett süvített el, majd az 54. percben Vujovics lőtt mellé a kifutó kapus mellett. Hatalmas helyzet maradt ki a 61. percben: Lencse - Vujovics - Alves volt a labda útja, amely ezúttal alig 10 centiméterrel robogott el a kapufa mellett. Alvesnek és Vujovicsnak is akadt még helyzete a félidő folyamán, ám az egyenlítő gól végül a 82. percben, büntetőből született: Vujovicsot akasztották meg a vendég védők a tizenhatoson belül, s a tizenegyest Sándor higgadtan lőtte a jobb alsó sarokba. (1-1). A mérkőzés zárásaként, a 89. percben Elek Bence iramodott meg középen, s lépett ki a védők közül, ám a játékvezető les miatt lefújta az akciót, s néhány pillanattal később a találkozót is.

CÍMKÉK
felkészülés játékos értékelés edzőmeccs Sándor György 2010-2011 Barátságos Videoton FC - FK Spartak Zlatibor
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek