hu en
2011. Január 21. 22:00
Vezetőedzőnk Nyonban, az UEFA-nál járt

Március végén, április elején érkeznek a nemzetközi szövetség ellenőrei Magyarországra.

Vezetőedzőnk szerdán és csütörtökön Svájcban, az UEFA központjában járt, ahol a magyar edzőképzésről is szó esett azon a kétnapos konferencián, amelyet az edzőképzésért felelős UEFA bizottság, a Jira tartott. Dr. Mezey György maga is tagja ennek a bizottságnak, bár az elmúlt két évben vezetőedzői feladatai miatt nem tudott túl aktívan bekapcsolódni a munkájába.
"Be kellett számoljak a nemzetközi szövetségnek a jelen helyzetről, illetve a tervezett változtatásokról a honi edzőképzést illetően, amelyet egy vetítéssel egybekötött előadáson meg is tettem", mondta honlapunknak dr. Mezey.
"Várhatóan március végén, április elején érkeznek az UEFA-tól megnézni, leellenőrizni, hogyan folyik nálunk a Pro-licences képzés, s az mennyiben felel meg az ő előírásaiknak. Mindezen felül persze sok szó esett más, érdekes dolgokról is. Külön  téma volt, hogy Platini javaslatára bevezetik az európai képzésben azt a rendszert, amelyben az adott országok szövetségének javaslata alapján, országonként három-három Pro-licences hallagtó egyhetes kurzuson vehet részt Nyonban, ahol kicserélhetik saját tapasztalataikat, s ezáltal nemzetközi szinten is szert tehetnek ismeretekre. Nagy dolog, hogy az UEFA szakmai vezetői tartják majd a kurzust. A következő alkalommal viszont már a tagországok valamelyike ad otthont ennek a képzésnek, s a magam részéről nagyon örülnék annak, ha adott esetben a Puskás Akadémia, mint a Videoton technikai központja lehetne a magyarország helyszín."

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek