hu en
2011. Január 18. 17:10
Balaton-parti edzőtábor: csúcsterhelési hét

Egy órával korábban kezdődik a Spartak Zlatibor Voda elleni felkészülési mérkőzés szombaton.

"Tartósan nem lehet műfüves pályán napi két edzést vezényelni", indokolt dr. Mezey György, aki ezért úgy döntött, hogy az egyhetes, Balaton-parti edzőtáborban a délelőtti tréningeket egy alsóőrsi teremben tartja, míg délutánonként, felváltva Veszprémben és Balatonfüreden, műfüvön edz a csapat. S hogy mi a hét szakmai porgramja? "Ez az úgynevezett csúcsterhelési hét, mert ezt követően a mérkőzések veszik át a főszerepet. Olyan, futballmozgásokon keresztül felépített, szakmai és fizikai alapot kapnak a játékosok, amely nem csak a mérkőzéseken mutatott mozgásuk dinamikáját és tartósságát adja meg, de mentálisan is sokat számít. Egy futballista akkor önbizalommal teli, ha sokat dolgozik, mert tudja, hogy minden csatát bír majd.", fejtette ki honlapunknak a Mester.

Fentiek jegyében, a szokásos heti egyszer negyven perc helyett, a héten három délelőtti edzés kezdődik közel egy órás koordinációs gyakorlatokkal. Az elsőn éppen ma estek túl a játékosok abban a teremben, ahol - vezetőedzőnk szavaival élve - minden lehetőség adott  a komoly, de mégis jó hangulatú tréningekhez. Gyimes Zsolt, edző feladatai után kispályás mérkőzésre került sor. A reggeli gyakorlást követően a csapat visszavonult a Balatonalmádiban lévő székhelyére, a Hotel Ramadába, ahol levezetésként még egy fél óra konditermi mozgást írt elő dr. Mezey György. Az ebédet és nagyjából másfél órás pihenőt követően a busz Balatonfüredre, a délutáni edzés színhelyére indult. A kiváló minőségű műfüvön köd és fagypont körüli hideg fogadta az érkezőket, ez azonban cseppet sem zavarta a munkát.

A programban holnap is két edzés szerepel, majd csütörtökön, ahogy vezetőedzőnk fogalmazott, jön a túlélőtúra. Hogy mi is ez pontosan, arról most nem árulunk el részleteket, de az eseményről természetesen honlapunk beszámol.

A végére pedig egy fontos információ: a szombati, Szabadka elleni barátságos mérkőzés kezdési időpontja változott: az eredeti 14.30 óra helyett 13.30 órakor kezdődik a találkozó. A döntés indoka, hogy a meccset a centerpályán kívánják megrendezni, ám a jelenlegi karbantartási munkálatok miatt a fények csak ötven százalékosan működnek, s a korai sötétedés miatt időben szeretnék befejezni a mérkőzést.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek