hu en
2011. Január 16. 11:21
Kisperát 2015 nyaráig szerződtetné a Breda

Horváth Gábor a törökországi edzőtáborból hazafelé tartva elmesélte, négy és fél éves szerződést kínál neki klubja.

Lassan fél éve, hogy Horváth Gábor „belekóstolt” a légiós életbe. Klubunk fiatalon ikonná vált védője augusztusban még játszott néhány bajnoki mérkőzésen, majd az átigazolási időszak hajrájában Bredába szerződött. Első féléve remekül sikerült a holland élvonalban – bár kisebb sérülés is hátráltatta, hamar alapemberré vált. Jó játéka alapján nem lehetett kétséges, hogy az egyelőre kölcsönjátékosként futballozó Kisperát a NAC meg akarja vásárolni. Az új szerződése megkötésére készülő védővel „útközben”, éppen Törökországból Hollandiába tartva beszélgettünk.
- Látok némi szimbolikát abban, hogy éppen útközben beszélgetünk. Mintha te magad is éppen útközben lennél az álmaid megvalósítása felé. De, mindenképpen jó úton.
+ Nincs okom panaszra, nagyon jól érzem magam a Bredában. Azt gondolom, hogy a sérülésem ellenére is sikeres ősz van mögöttem, sikerült olyan teljesítménnyel elfogadtatnom magam, amely alapot nyújt a jó folytatáshoz. Várom már az újabb meccseket, és a jó hangulatomhoz, állapotomhoz sokat hozzátettek az otthon töltött napok. Találkozhattam a szeretteimmel, feltöltődtem. Bármerre mentem, éreztem a szeretetet, és ez nagyon sokat jelent. Jó volt újra Vidi-mezben játszani (a VOK-ban a 2006-os MK-győztes csapat gálameccsén – a szerk.), mondanom sem kell számomra a Videoton mindig „a” klub marad.
- Lassan olyan rutinos törökországi utazónak számítasz, mint Mikes Kelemen.
+ Valóban a Vidivel is többször készültünk itt, még Csertői Auréllal és Marijan Vlakkal is – velük éppen itt Belekben -, majd tavaly, dr. Mezey Györggyel. Most nagyon szép volt az idő, jók a pályák, így ideális körülmények között dolgozhattunk. Egy meccset játszottunk, a BL-csoportkörös, a Manchester Uniteddel, a Valenciával és a Rangersszel azonos kvartettbe került Bursaspor ellen. Csak 2-1-re kaptunk ki, úgy, hogy végig pariban voltunk. Szerintem, ha nem sima felkészülési meccs, hanem „éles”, ha jobban koncentrálnak a csatárok a támadások befejezésénél, akár nyerhettünk is volna. De, most nem ez számít, a vezetők is elégedettek voltak.
- Rutinos (edző)táborozóként van összehasonlítási alapod, mi a különbség a magyar, illetve a holland csapatok felkészülése között.
+ Az elvégzett munka hasonló. De van azért különbség is bőven, ami elsősorban abból adódik, hogy itt csak kéthetes leállás volt, Magyarországon meg irdatlan hosszú a téli szünet. Miután Karácsony előtt még kupameccsünk lett volna, és kedden már tétmeccset játszunk, nem a fizikai felkészülésen volt a hangsúly. Példa az is, hogy Törökországban csak egy mecset játszottunk, míg a hazai csapatokkal – az edzőtábor hosszához igazodva – akár három, öt mérkőzés is volt a programban. Még az is az elmúlt napok krónikájához tartozik, hogy a vezetők egyenként beszélgettek minden játékossal, volt időnk arra, hogy jobban odafigyeljünk egymásra.
- Veled milyen nyelven beszélgetnek a vezetők, illetve a csapattársak?
+ Miután fontos dolgokról is tárgyaltunk, Fehér Csabi volt a tolmács, ő fordított. De, folyamatosan dicsérnek a többiek, hogy milyen jól beszélek már hollandul. Ennek itt nagy jelentősége van, annak ellenére, hogy angolul szinte minden holland beszél, elvárják, hogy a klub „anyanyelvén” kommunikáljak. Persze nem csak tőlem, ez minden külföldi számára „kötelező”.
- Hadd firtassuk, veled milyen fontos dolgokról egyeztetett a klub!
+ Érzem a kérdésben, mire vagy kíváncsi: igen, az új szerződés a legfontosabb téma. A NAC Breda meg kíván vásárolni, és négy és fél éves, azaz 2015. június 30-ig szóló szerződést ajánl. Örülök a lehetőségnek, kicsit az elmúlt félév elismerésének is tartom, de még egyeztetünk, nem állapodtunk meg minden részletkérdésben.
- Hamarosan visszaértek Bredába. Hogy alakul a következő napok, hetek programja?
+ A hétvégén a belga Sint Truiden ellen játszunk felkészülési meccset, majd keddtől már „élesben” megy minden. Tizennyolcadikán a másodosztályú Telstar elleni, Karácsony előtt elmaradt kupameccset pótoljuk, szombaton pedig Babos Gabi csapatával, a NEC-szel játszunk, az már bajnoki. 30-án fontos meccsel zárjuk a januárt, az Ajax jön majd Bredába. Érdekes, hogy, ha továbbjutunk a kupában a Telstar ellen, ott is az Ajax a következő ellenfél.
 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek