hu en
2011. Január 05. 15:10
Megkezdődtek a fakultatív edzések

A csapat ugyan csak hétfőtől lesz teljes, de mától bárkinek lehetősége van arra, hogy megkezdje a munkát.

Tizenegyen jelentkeztek szerda reggel dr. Mezey Györgynél, hogy részt vegyenek az első fakultatív edzésen, amelyet a stadion műfüves pályáján tartott vezetőedzőnk: Lázár, Elek, Lipták, Vaskó, Sándor, Somodi, Izing, Szolnoki, Nagy, Polonkai és Farkas. A bő egy órás gyakorláson a hiányzó hazaiakon és külföldieken kívül egyelőre a két edző, Bekő Balázs és Bódog Tamás sem vett részt. "Azért kezdtünk előbb, mert nagy adminisztrációs feladat előtt áll a csapat: a szerződéseket alakítják át az új törvényeknek megfelelően. Mivel ez bonyolult és időigényes, ezért arra gondoltam, hogy azok, akik részt vesznek a fakultatív edzéseken, már most megkezdhetik a tárgyalásokat, hogy időt nyerjünk. Azt szeretném, hogy az egyhetes hazai edzőtáborba úgy tudjunk elutazni, hogy ott már csak a munkára kelljen koncentrálnia a játékosoknak", tudtuk meg a vezetőedzőtől. Az is kiderült, hogy némi változás máris történt a decemberi tervekhez képest, a gárda ugyanis nem Mátraházán, hanem Balatonalmádiban készül majd. Ezt az előreláthatóan, futball szempontjából kedvezőtlen időjárással magyarázta dr. Mezey György. "A havas és mínusz tíz-tizenötfokos hidegben nem lehet napi két szabadtéri edzést levezényelni, viszont Alsóőrson lehetőségünk van teremben dolgozni, míg Almádiban megtarthatjuk a kinti tréningeket", mondta a Mester. Ugyancsak alakulóban van a külföldi edzőtábor, a héten eldőlhet, hogy Spanyolországba (Cádiz környéke), vagy Portugáliába (Faro, Algarve) utazik a csapat. Folynak az egyeztetések a lehetséges ellenfelekkel is, spanyol út esetén a Cádiz CF és a Xerez együttesei jöhetnek szóba, ám a portugál jelöltekről egyelőre nem tudunk semmit mondani. Mindeközben természetesen szerveződnek a hazai edzőmérkőzések. Az már biztos, hogy január 26-án, 14 órakor a Slovan Bratislava lesz a Sóstói Stadion vendége, de folynak a tárgyalások a Nafta Lendavával, illetve a Zlatibor Vodával is. Tervek szerint előbbi ellen január 22-én, míg utóbbi ellen január 27-én lépnénk pályára, ám a helyszíneket és a kezdési időpontokat még nem tisztázták.
Ami a keretbeli változásokat illeti, konkrétumként említette meg dr. Mezey György, hogy Alvest egy katari klub kereste, de mivel csak öt hónapra vinnék kölcsönbe, ezért klubunk nem tárgyalt a játékos távozásáról. Viszont az első keret új arcaiként már a mai edzésen feltűnt két fiatal tehetség, Somodi Bence és Izing Martin, akik a tavaszi szezonban Fehérváron készülnek majd. "Mind a két játékos kiemelkedőt nyújtott az ősszel", magyarázta a Mester. "A kapus, Somodi már a szezon végén is részt vett néhány tréningen velünk, a felkészülést pedig szeretném négy kapussal végigcsinálni. Nem titkolt cél persze, hogy keressük a megfelelő utánpótlást, figyelembe véve azt a tényt is, hogy Tujvelnek nyáron lejár a szerződése. Izing viszont a belső védő poszton jöhet majd szóba, hiszen oda is kellenek emberek."
Visszatérve a mai, fakultatív edzésre, dr. Mezey György elmondta, frissen, tele energiával és az ilyenkor szokásos módon, felpörögve vágtak bele a munkába a megjelentek. Ám nem árt óvatosan kezdeni és odafigyelni arra, hogy mindenki akkorra lendüljön formába, amikorra az szükséges.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek