hu en
2010. November 06. 13:41  -  Dénes András
Háromgólos győzelem Kaposváron

A Videoton sima győzelmet aratott Kaposváron. Elsősorban remek első félidei játékának köszönhetően.

Nem volt ez szikrázóan látványos játék, de nagyon okos, s „gyilkos”, az ellenfél hibáit könyörtelenül kihasználó. Az első félidei játék minősítésére két adat: legutóbb idén március 26-án, a Haladás elleni hazai mérkőzésen szerzett a Vidi az első játékrészben három gólt. Hasonlóra idegenben még régebben volt példa: 2009. július 25., a Kecskemét elleni 6-3-ra megnyert mérkőzésen.
Oláh Lóránt, a hazai csapatkapitánya azt mondta a mérkőzés szünetében, hogy a játékban nem volt három gól a két csapat között, de őket nagyon megfogta a gyors tizenegyesgól, illetve utána a védelmi hibából kapott második. Egyet érthetünk vele, valóban rövid idő alatt kétgólos előnybe került a Vidi, s attól kezdve biztosan kézben tartotta a mérkőzést.
A teljesen egyértelmű büntetőből szerzett bajnoki gól egyébként egyben rekordot is jelentett: korábban nem hogy a második percben, de az első tíz percben sem szerzett gólt a csapat az őszi szezonban.
Nyilvánvalóan meg is nyugtatta a korai vezető gól a fehérvári játékosokat, ugyanakkor nagyon kellett Mladen Bozsovics bravúrja is az ötödik percben: megmentette csapatunkat az egyenlítéstől.
A Rákóczi a folytatás egy részében többet birtokolta a labdát, mégis jött két újabb Videoton-gól, ezek valójában eldöntötték a találkozót. Érdekes: Alves kétszer, Vasziljevics egyszer került be a góllövők közé, éppen úgy, mint a harmadik fordulóban, az MTK elleni, idegenbeli mérkőzésen. (Az 3-0-ra végződött.)
A második félidőben végig látszott a játék képén, hogy az egyik csapat háromgólos előnyben van. A kaposváriakban nem volt elég erő nemhogy a fordításhoz, de a felzárkózáshoz sem, a Videoton pedig megelégedett az eredmény tartásával. Ebben a játékrészben leginkább Szakály Dénes aktivitása volt feltűnő. De helyzetbe került a másik cserejátékos, Nemanja Nikolics is.
Azért ez a félidő sem telt el gól nélkül: Elek Ákos az idény során már harmadszor szerzett bajnoki gólt. Ezzel eldőlt, hogy a Vidi a legutóbbi három idegenbeli mérkőzésén, a KTE és a Kaposvár elleni bajnokin, illetve köztük a Baja elleni Magyar Kupa-találkozón, egyaránt négy találatig jutott.
Az utolsó negyedóra kezdetén Oláh Lóránt igazolta klasszisát, majd ugyanő kihagyott egy nagy helyzetet – most ez belefért. Legfeljebb azért volt kár, hogy Bozsovicsnak nem maradt a „clean sheet”: ez lett volna az első augusztus 14., az MTK elleni bajnoki óta.
 

A rélszletekért olvassa el online tudósításunkat.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek