hu en
2010. November 02. 16:45
Magyar Kupa: "hitchcocki meccsen" jutott tovább a Vidi

A Baja az első félidőben ráijesztett csapatunkra, de a második játékrészben - emberhátrányban is - sokkal jobban játszott, és 4-2-re nyert a Vidi.

Aki csak a végeredményt látja, bizonyosan azt hiszi, a Videoton FC simán realizálta az osztálykülönbséget, magabiztos továbbjutással hozta a kötelezőt. De, a találkozó forgatókönyve ennél sokkal „hitchcockibb” volt: talán nem véletlen a párhuzam, hogy a dramaturgia sok mindenben hasonlított a tavaly őszi, pálhalmai kupameccshez.
Azt, szinte már megszoktuk, hogy a meccseink Vidi helyzetekkel kezdődnek. Ezúttal sem volt másként, de azután jött a hidegzuhany, a szellős védelmen szélvészként átsuhanó kontra végén Frölich Roland szerzett előnyt a hazaiaknak.
A baj nem jár egyedül, hiába számolhattunk be online tudósításunkban számos Vidi-helyzetről, gólt ismét csak nem mi, hanem a bajaiak szereztek: Szabó Norbert néhány lépésről, „árván” stukkolhatott az ezúttal is kiszolgáltatott helyzetbe hozott Sebők hálójába.
A szurkolói és a tudósítói logika egyforma ilyenkor, egyből azt számoltuk, a még hátralevő, másfél félidőnyi idő bőven elég lehet a fordításhoz, csak rúgjunk gólt még a szünet előtt. Sándor Gyuri teljesítette is a kívánságunkat, majd miután ismét a vendég fehérmezesek helyzetei következtek, a hátrány ellenére is úgy véltük, a Vidi bedarálja a Bajai LSE-t.
Igen ám, de a szünet előtti végjátékban Sebők kénytelen volt felborítani a kiugró Nagy Elődöt, amiért emberhátrányba is kerültünk és tizenegyeshez is jutott a Baja.
Az addig jól játszó Frőlich azonban nem bírta el a terhet, túl pontosan akart célozni és a keresztlécre emelte a labdát. A futballban soha nincsen „mi lett volna, ha..” – de legyen ez a kivétel. Ha 1-3-mal fordulunk, jóval melegebb lett volna a pite…
A szünetben azt találgattuk, mi lehet a baj, miért a gyenge koncentráció, miért a sok hiba az utolsó passzokban. Dr. Mezey György a maga mindig egyenes stílusával kereste, és alkalmasint meg is találta a választ, mert a második félidőre úgy jött ki a Vidi, mint egy csínytevésen kapott kisfiú.
Az addig tompa koncentráció élessé változott, a csapat – ne feledjük, emberhátrányban – négy perc alatt két remek gólt szerezve megfordította a meccset.
Az utána következő bő negyven perc krónikájának ismeretében azt mondhatjuk: ott véget is ért a mérkőzés. A második félidőben már úgy futballozott a Vidi, ahogy az az élvonal bajnokjelöltjétől elvárható egy ilyen meccsen. Magabiztos, vitathatatlanul jobb volt még kilenc mezőnyjátékossal is csapatunk – a fölénybe az is beletartozott, hogy Lipták közelről lőtt gólja megduplázta előnyünket. Csak hát, miért kellett szívbajt hozni mindenkire?

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének párosítása:
Videoton FC – Szombathelyi Haladás
Siófok – Ferencváros
Lombard Pápa – Újpest FC
DVSC-TEVA – KTE-Ereco
MTK – Győri ETO
Vasas – Zalaegerszeg
Kaposvár – Paks
Eger (NB III.) – Budapest Honvéd

A részletekért olvassa el online tudósításunkat!
 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek