hu en
2010. Május 31. 13:53  -  Wéninger Ákos
Kerékgyártó Tamás, a születésnapos vészkapus

Nézze meg videón Kerékgyártót a kapuban, valamint az ellenfél kapusának bakiját Máté lövését követően és Papizsanszkij zseniális szabadrúgásgólját!

Nem mindennapi mérkőzésen sikerült az utolsó 10 percben – emberhátrányban – kiegyenlítenie a Vidi II-nek vasárnap délután a Kaposvölgye ellen. A mérkőzés 77. percében Papucsek Barna szabálytalankodott ellenfelével a 16-oson kívül, a játékvezető mindenki megdöbbenésére 11-est ítélt. Halasi Péter – a hazaiak kapusa – reklamálásért piros lapot kapott, és mivel már nem volt több cserelehetősége Varga Istvánnak, ezért egy mezőnyjátékosnak kellett elfoglalnia Halasi helyét a kapuban. Kisebb tanácskozást követően végül a születésnapját május 31-én ünneplő Kerékgyártó Tamás húzta fel a kapuskesztyűt.


(Jogtalan büntető, piros lap, Kerékgyártó a vészkapus)

- Mi alapján döntöttétek el, hogy Te állsz be a kapuba a kiállítást követően?
Ez egy teljesen spontán döntés volt, hiszen előre nem lehet felkészülni egy ilyen szituációra. Többen is beálltak volna a kapuba, de végül én vállaltam el, mivel régebben védtem már edzéseken is, de természetesen tétmérkőzésen még nem voltam kapus. Egyébként Papizsanszkij is vállalta volna a vészkapus szerepét, de mint később kiderült, jó döntés volt, hogy ő mezőnyben maradt.

      
 (Máté lövését védte be a Kaposvölgye kapusa)                                              (Papizsanszkij mesteri szabadrúgásgólja)

- Mit szóltak a csapattársak a meccs után a kapusteljesítményedhez?
Természetesen volt egy kis poénkodás a mérkőzést követően, például megjegyezték nekem, hogy előbb mutatkozhattam be az NB II-ben kapusként, mint Czirjék Zoli. Varga István annyit mondott ezzel kapcsolatban, hogy megoldottam a feladatomat. A 11-esen kívül csupán egyszer veszélyeztetett a Kaposvölgye, egy szöglet után kellett kiöklöznöm a labdát. A védők sokkal jobban figyeltek arra, hogy még véletlenül se kerüljön az ellenfél lövő helyzetbe, de amúgy is az utolsó 10 percet mi támadtuk végig. Tamás Gyula kapusedző a meccs után viccesen annyit mondott, hogy jövő héttől sok szeretettel vár a kapusedzéseken.
 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek