hu en
2010. Május 30. 19:49  -  Wéninger Ákos
A 95. percben mentett pontot a Vidi II

A Kaposvölgye a 85. percben még 2-0-ra vezetett, de az 5 perces hosszabbítás legvégén sikerült kiegyenlítenie a Vidi II-nek.


(fotó: PFLA / T.J.)

Utolsó hazai bajnokiját játszotta ebben a szezonban vasárnap délután a Vidi II. Az első félidőben számtalan helyzetet dolgozott ki a hazai csapat, de gólt nem sikerült szerezni egyik akcióból sem. A második félidőben hatalmas eső „örvendeztette” meg a kilátogató szurkolókat valamint a játékosokat is. A 66. percben kissé váratlanul vezetést szerzett a vendég együttes. Koller Krisztián kanyarította be szélről a labdát, a rutinos Horváth Gyula pedig szép gólt szerzett a beadást követően. A mérkőzés 77. percében egy hatalmas játékvezetői tévedés következtében nem csak növelte előnyét a Kaposvölgye, de emberhátrányba is kerültünk. Történt ugyanis, hogy Papucsek a 16-oson kívül szabálytalankodott ellenfelével, a játékvezető azonban érthetetlen módon 11-est ítélt. Halasi Péter – a hazaiak kapusa – olyan hevesen reklamált, hogy a játékvezető azonnal felmutatta a Vidi játékosának a piros lapot. Mivel Varga István már kihasználta mind a három cseréjét, ezért egy mezőnyjátékos – Kerékgyátó Tamás – állt be a kapuba. 11-esnél az esetek döntő többségében egy mezőnyjátékos áll szemben a kapussal. Ez ezúttal is így történt, azzal a különbséggel, hogy ezúttal a mezőnyjátékos állt a kapuban, míg a kapus állt a labda mögé, ugyanis az ellenfél hálóőre végezte el a büntetőt, méghozzá magabiztosan. 10 perccel a rendes játékidő vége előtt kétgólos hátrányban - 10 emberrel - kilátástalannak tűnt a Vidi II helyzete. Azonban a slusszpoén még váratott magára. A percekkel korábban hősként ünnepelt kaposvölgyi kapus ugyanis a 86. percben ritkán látható potyagólt kapott, miután sikeresen bevédte Máté távoli lövését, mely középre – egyenesen a kapus kezei közé – tartott. A sok csere és sok sárga lap miatt a játékvezető 4 perc hosszabbítást jelzett, ám pont amikor ez letelt volna a vendég védők 20 méterre a kaputól szabálytalankodtak a Vidi II támadójával, így a megítélt szabadrúgásra – bár a 4 perc már letelt – még jutott idő. Papizsanszkij Artur állt a labda mögé és tanítani való módon tekerte a bal felsőbe a labdát, a vendégek kapusa mozdulni sem tudott a labdára. Annak ellenére, hogy az utolsó utáni pillanatban mentett pontot a Vidi II, Varga István mégsem volt maradéktalanul elégedett a csapattal, ő ugyanis úgy fogalmazott, hogy nem egy pontot mentettünk, hanem kettőt vesztettünk, ugyanis már az első félidőben meg kellett volna nyerni a meccset. Varga István azt is elárulta honlapunknak, hogy Alison teljesítményével és hozzáállásával nem volt elégedett, ezért őt hétfőtől szabadságra küldte a Vidi II edzője, és nem számít a játékára az utolsó fordulóban Barcson.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek