hu en
2010. Április 02. 15:37  -  Németh Zoltán
33. sikerünkre készülünk a ZTE ellen

A Soproni Liga mezőnyében a vidéki csapatok közül a ZTE ellen játszotta a második legtöbb bajnokit a Vidi, vasárnap 74. alkalommal találkoznak a felek.

Az eddigi 73 összecsapást közel 40 esztendő alatt vívták meg a csapatok, az örökmérleg a Videoton fölényét mutatja, a piros-kékek 32 diadalt ünnepelhettek 19 döntetlen mellett, míg a zalaiak 22 alkalommal söpörték be valamennyi pontot. A gólarány természetesen a többet nyerő félnek, vagyis csapatunknak kedvez 113-83 arányban. Zalaegerszegen ez lesz a 38. összecsapás, a hazaiak 17, a Vidi 11 alkalommal nyert, míg 9 találkozó döntetlennel zárult. Érdekesség, hogy kevesebb sikere ellenére csapatunk szorossá tudta tenni a gólarányt (52-49 a házigazda Zete javára), ez elsősorban annak köszönhető, hogy a Videoton kétszer is három gólos különbséggel nyert Zalában.
A ZTE ellen lőtt gólok mesterének Szabó József bizonyult, aki pályafutása során 10 gólt rúgott hétvégi riválisunknak. A Videoton jelenlegi keretéből Dvéri Zsolt 6, Sitku Illés 5, Farkas Balázs, Nagy Dániel, Horváth Gábor és Szakály Dénes pedig 1-1 alkalommal volt eredményes a Zalaegerszeg ellen fehérvári játékosként.

A ZTE elleni góllövőlista:

10 gólos: Szabó József
9 gólos: Tiber László
6 gólos: Dvéri Zsolt
5 gólos: Májer Lajos, Földes Gábor, Sitku Illés
4 gólos: Karsai László, Novath György, Horváth Ferenc
3 gólos: Baranyi Sándor, Tóth Norbert
2 gólos: Burcsa Győző, Nagy Tibor, Jován Róbert, Vasile Miriuta, Zsivóczky Gyula,
Korsós Attila, Pomper Tibor, Szabó Tibor
1 gólos: Fejes Gábor, Czeczeli Károly, Preszeller Tamás, Végh Tibor, Emmer László,
Magyar, Petres Tamás, Bekő Balázs, Vadász Imre, Vajda Gusztáv, Sallói István, Dubecz János, Zimmermann Tamás, Jagodics Zoltán, Takács Lajos, Róth Ferenc,
Csordás Tamás, Gáspár, Lévai, Nicolae Ilea, Julinho, Predrag Gajics, Komódi
László, Terjék Lajos, Zombori Zalán, Daniel, Tóth Balázs, Szalai Tamás,
Hercegfalvi Zoltán, Tomas Medved, Gabriel Vochin, Lattenstein Norbert, Kuttor
Attila, Alexander Alumona, Farkas Balázs, Nagy Dániel, Ifj. Horváth Gábor, Szakály
Dénes

Egy találat öngól volt.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek