hu en
2010. Március 31. 14:55
Körkép a sérültekről

 "Sérült-körkép" a csapat orvosával, dr. Kator Miklóssal.

Az elmúlt időszakban több kulcsjátékosunk is megsérült. Közülük a leggyorsabban Nagy Dániel állhat majd újra csatasorba. Sitku Illést kedden műtötték, Goran Vujovics pedig túl van a németországi rehabilitáción. 

- Sitku Illés jól van és az őt, artroszkópos technikával műtő dr. Abkarovics Géza elmondta, hogy valóban helyesnek bizonyultak a feltevéseink: egy levált porcdarabot távolítottak el a térdizelületéből - nyilatkozta honlapunknak dr. Kator. - Most tehát van egy normális csúszófelületekkel rendelkező, elakadásmentes térde. Nagyjából 5-7 nap pihenő után kezdheti meg a rehabilitációs munkát, kaphat fokozódó terhelést. Reményeink szerint 3-4 hét múlva tud majd bekapcsolódni az edzésekbe, hangsúlyozom, ha addig a gyógyulási folyamat rendben zajlik és nem szól közbe semmilyen gyulladás, vírus, vagy megfázás. Nagy Dani egyelőre nagy részben egyéni munkát végez: futás, nyújtás és konditerem szerepel a programjában. Vannak már ugyanakkor olyan feladatok, amibe ő is beszállhat a csapat edzésén. A futásra kell neki nagyon odafigyelnie, egyelőre a sprinteket, nagy elrugaszkodásokat és fordulásokat mellőzi. A jövő héttől azonban már szépen, fokozatosan ilyen jellegű mozgást is végezhet, megkezdheti a labdás edzéseket, s a hétvégén akár már játszhat is. Goran Vujovics az elmúlt héten két ifijátékos társaságában és az én kíséretemben, Ulmban vett részt rehabilitáción. Ismerős helyre mentünk, hiszen tavaly már - többek között éppen Gorannal - voltunk ott. Miután egyeztettem a kinti szakemberekkel a sérültekkel kapcsolatos álláspontjainkat - tulajdonképpen megerősítették az itthon felállított diagnózisokat -, személyre szabott rehabilitációs kezeléseket és gyakorlatokat kaptak a játékosok. Ezek manuálterápiás-, és fizikoterápiás ellátást, könnyített fizikai gyakorlatokat és aqua joggingot foglaltak magukban. Összességében mind a három játékosnak jelentősen javult az állapota a kint töltött egy hét alatt. Az elsőcsapat szempontjából legfontosabb, lábközépcsont töréssel műtött Vujovicsnál a gyulladáscsökkentés, a stabilizáció és a lépésbiztonság kialakítása volt a fő cél. Az ő esetében nagyon sokat jelentett a személyes, négyszemközti és kifejezetten rá, illetve a sérülésére szabott foglalkozás. A kint megtanult gyakorlatokat természetesen itthon tovább kell folytatnia. Magának a csonttörésnek a javulását is nyomon követjük mindeközben, pénteken lesz egy újabb röntgen. Azt, hogy Vujovics mikor lesz bevethető, azt most még elég nehéz lenne pontosan megmondani, de az biztos, hogy az ő felépülése tart majd a legtovább.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek