hu en
2010. Március 03. 12:08  -  Wéninger Ákos
Olaszország - Magyarország 2-0

Egervári Sándor a Videoton mindhárom futballistáját a kezdőcsaptba jelölte az olimpiai (U21) válogatott Olaszország elleni selejtező mérkőzésére.

A szövetségi edző a Gulácsi – Lázár, Debreceni, Korcsmár, Kádár – Gosztonyi, Varga J., Elek, Koman – Futács, Lencse tizenegyet küldte pályára, azaz Lázár Pál, Elek Ákos és Lencse László is pályára lépett a Rietiben rendezett mérkőzésen.

Az olaszok játékán az első pillanattól kezdve látszott, csak akkor marad reményük a továbbjutásra, ha ma legyőzik a magyar csapatot. Erőteljesebben futballoztak, és a nyomásnak már az első félidő közepén meglett az eredménye. A 25 percben Debreceni elcsúszott a magyar térfél közepén, Okaka Chuka elvette tőle a labdát, és a balösszekötő helyén befelé húzott. A 16-os előtt egyet tolt a labdán befelé, majd jobbal, kicsit "eltörve" 15 méterről lőtt, a Korcsmár lábán megpattanó labdaa bal alsó sarokban kötött ki. 1-0, Olaszország javára.

A második félidő közepén, a 66. percben emberelőnybe került a magyar csapat: a Varga Józsefet megtaposó Bolzoni piros lapot kapott. Turpin játékvezető "egyenlített", Kádárt is kiállította a 72. percben.

Lencse László helyére a 77. percben Kulcsár állt be. Ez a második cserénk, a szünetben Gosztonyit Varga Roland váltotta.

Sajnos már 2-0, a 82. percben, a jobb oldalról indított akció lezárásaként a nem sokkal korábban beállt Marrone 20 méterről átlőtte a védelmet: Gulácsi repült, de nem volt esélye, a labda a kapu jobb oldalába vágódott.

Vége a mérkőzésnek, 2-0-ra győzött az olasz csapat. A Videoton futballistái közül Elek és Lázár is hasznosan játszott, Lencse kiszolgáltatott helyzetben volt, alig kapott támogatást a középpályáról.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek