hu en
2010. Február 20. 13:10  -  Wéninger Ákos
Győr - Videoton 2-0 (1-0)

A Videoton kétgólos vereséget szenvedett Győrben az ETO-tól. Tarmo Kink, a hazaiak 25 éves észt csatára, két hatalmas szabadrúgás gólt lőtt.

A Vidi a Sebők - Andic, Horváth, Lipták, Elek, Polonkai, Sándor, Farkas I., Nagy, Alves, Vujovic csapattal kezdte a találkozót. Mivel a mérkőzés előtt folyamatosan esett az eső, ezért végül műfüves pályán rendezték meg a felkészülési mérkőzést. A hazai biztonságiak az első félidőben nem engedték fényképezni honlapunk fotósát, csupán a második játékrészben készíthetett fényképeket klubunk alkalmazottja. Az első 25 percben három helyzetet is kidolgozott a csapatunk. Először Nagy Dani iramodott meg a jobb szélen, középre adását Polonkai lőhette volna közelről a kapuba, de a vizes műfüvön a labda megcsúszott a fehérvári játékos előtt, így kimaradt a helyzet. Nem sokkal később Sándor György lőtt kapura 25 méterről, a labda csupán centikkel suhant el a hazai kapu előtt. A Győr a 37. percben lőtt először kapura, ebből viszont azonnal gólt is szereztek. Tarmo Kink 26 méterről, óriási erővel lőtt Sebők kapujába egy szabadrúgást.
Az első félidő krónikájához egy szomorú esemény is tartozik. Történt ugyanis, hogy a 28. percben egy kemény belépőt követően Vujovic a földön maradt, és a fehérvári csatár nem is tudta folytatni a játékot. Állapotáról az orvosi vizsgálatot követően természetesen beszámolunk. Vujovic helyére Nikolic állt be.

A második félidőben Dr. Mezey György a fél csapatot lecserélte. Andic helyére Lázár, Lipták helyére Milanovic, Sebők helyére Tujvel, Nagy helyére Farkas II., Farkas I. helyére Szakály, Alves helyére Sitku, Polonkai helyére Ponczók és Sándor helyére Sifter állt be. Az első félidő Vidi fölényét a hazaiak szép lassan kiegyenlítették, sőt a második félidő közepére a szél által támogatott Győr birtokolta többet a labdát. A 67. percben Tarmo Kink ismét bevette a Vidi kapuját egy távoli szabadrúgást követően. Csapatunk ezután, bár mezőnyben többet birtokolta a labdát, igazi helyzetet már nem tudott kialakítani, így kétgólos győzelmet szerzett az ETO.
Az összecsapást Garancsi István és Orbán Viktor is a helyszínen tekintette meg.


A mérkőzés rövid jegyzőkönyve:

Győri ETO FC – Videoton FC 2 – 0 (1-0)
Gólszerző: Kink (37', 67')

Győri ETO FC: Stevanovic (Sánta), Pilibaitis (Mojsov), Józsi (Kiss M.), Babic, Szabó (Totadze), Fomumbod, Fehér, Koltai (Copa), Kink, Tokody (Adilovic), Aleksidze (Ganugrava)

Videoton FC: Sebők (Tujvel), Andic (Lázár), Horváth G., Lipták (Milanovic), Polonkai (Ponczók), Sándor (Sifter), Farkas (Szakály), Nagy D. (Farkas II), Vujovic (Nikolic), Alves (Sitku), Elek

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek