hu en
2008. Június 06. 10:20
Koller Ákos, a csapat lelke
A csapat rangidőse, a 34 éves hátvéd, Koller Ákos - 2007. januárja ótacsapatkapitányunk - az erdélyi Szilágycseh-ben született. Ott ismerkedett meg asportág alapjaival, ami nem is volt nehéz, hiszen édesapja is focizott, sőt nagybátyjatagja volt a román válogatottnak. Pályafutását időről időre komoly sérülésekakasztották meg, de Ákos minden alkalommal talpra állt és visszaküzdötte magáta legjobbak közé.
- Egészen kis koromtól kezdve a nagyok között játszottam,mert nekem volt labdám és ennek fejében bevettek a csapatba. Nem jártamsemmilyen edzésre, de szinte minden szabadidőmben fociztam. 14 évesen lettem ahelyi csapat igazolt játékosa, s onnan kerültem Zilahra 1989-ben, ahol egy évettöltöttem az ottani másodosztályú együttesben.Családja 1990-bentelepült át Magyarországra, s azóta Ákos számos csapatban megfordult. Itthonipályafutását a Ferencváros utánpótlásában kezdte. Az ott töltött öt év legszebbemlékei közé tartozik az a három BL-mérkőzés, amelyen ugyan nem lépett pályára,de csereként ott ült a kispadon. A zöld-fehér korszak egy bokatöréssel zárult.- A kényszerpihenőt követően Szombathelyen folytattam ajátékot. 1999 tavaszán egy újabb sérülés következett. Mivel abban az évben aszerződésem is lejárt, úgy egyeztünk meg a vezetőséggel, hogy egy fél évet,amíg felépülök, az NB-II-es Százhalombattában játszom - akkoriban már ottlaktam - kölcsönjátékosként. Onnan aztán mégis Vácra vezetett az utam, ahol félévet fociztam csak, mivel 2000-ben háromszor operálták a térdem. A 2000-es esztendőezzel el is telt. A felépülés után fél évig Budaörsön szerepelt, megye I-ben.Itt a kisebb terhelésnek köszönhetően rendbejött a térde és - ahogy Ákosfogalmazott - némi szerencsével vissza tudott kapaszkodni az NB-I-be: Csepelenfolytathatta a labdarúgást. Csank János innen hívta őt el Siófokra, majd hoztamagával Fehérvárra. - Eredményeim? Magyar Kupa és Liga Kupa győzelem, kétszeresválogatottság. Egyik alkalmával Amerikában játszottunk Mexikó ellen, ami igennagy élmény volt számomra. Közel kétszáz NB-I-es mérkőzésen léptem pályára,tizenkilenc gólt lőttem. Egyébiránt nem tartom magam kiemelkedően tehetségesfutballistának, amit elértem a fociban, azért keményen megdolgoztam. Szabadideje Ákosnak szintenincs, hiszen ha nem edz, akkor két fiával foglalkozik: szintén Ákos nevű fia8, Dani 4 éves. Természetesen mindketten fociznak és édesapjuk nyomdokábaszeretnének lépni, aki reméli, hogy legalább egyikükből igazi, - nem magyarviszonylatban értett - profi futballista válik. Ami pedig őt magát illeti, mégegy-két évet tervez az NB-I-ben, de azt követően is szeretne megmaradni afutball világában. - Nem is érezném magam jól máshol. Annak idején nagyon jótanuló voltam, mégsem tanultam tovább érettségi után, mert nem találtam olyat,ami igazán érdekelt volna. Viszont számos papírt szereztem az évek folyamán: avendéglátói végzettségem mellett könyvelő és középfokú edzői oklevelem is van. Jövőjét,pedig nem titkoltan ebben a városban képzeli el, hiszen az elmúlt hat évbenÁkos egy kicsit már fehérvári lett.
Hírek
U19B: FCF - Puskás Akadémia 1-1 2009. Június 06.
Az U19 II. Osztály Észak-Nyugati Csoportjának utolsó fordulójában a bajnoki címről döntő mérkőzést rendeztek a Sóstói Stadionban. Az FC Fehérvár U19B végül 1-1-re végzett a Puskás Akadémia ellen, a felcsúti gárda ezzel a döntetlennel elhódította az aranyérmet.
A tavaszi mérkőzések statisztikája 2009. Június 05.
Bizonyára sokan kíváncsiak arra, hogy a tavasszal melyik játékos hány percet töltött a pályán, kit hányszor cseréltek le, vagy éppen be, ki mennyi gólt rúgott és hány lapot gyűjtött be. Nos, ha letöltik a táblázatunkat, választ kaphatnak a fenti kérdésekre. Jó böngészést!
Nagy siker volt az első VUK sorozat 2009. Június 05.
A 2008-2009-es idényben első alkalommal rendezte meg klubunk a Videoton Utánpótlás Kupát (VUK), amely az utóbbi évek egyik legígéretesebb kezdeményezésének bizonyult.
Marko Andics gólja volt a legszebb 2009. Június 05.
Honlapunkon heteken keresztül tartott az "Év gólja" szavazás. Aki figyelemmel kísérte a verseny alakulását, a döntőben láthatta, hogy a legtöbb szavazatot Marko Andics Vasas ellen, szabadrúgásból szerzett hatalmas, mintegy 30 méteres bombája nyerte! Köszönjük mindenkinek a voksokat!
Fiataljaink vereséget szenvedtek Siófokon 2009. Június 04.
Az NB III-as szezon utolsó Vidi-meccsén, Siófokon 2-1-esvereséget szenvedett az FC Fehérvár II – nem sikerült sorozatban az ötödikmeccsét is megnyernie a „fakónak”. Igaz, rögzítsük gyorsan, hogy az ezúttalDisztl László által irányított csapatban nem játszottak a felnőtt keret tagjai,ők már nyári szabadságukat töltik.
Hétvégi esélyleső 2009. Június 04.
A hétvégén kilenc korosztályos csapatunk lép pályára, közülük 5 gárdának ez lesz az utolsó bajnokija a 2008/2009-es idényben. A meccsek nagy része komoly téttel bír, hiszen több csapatunk is előkelő helyezés begyűjtésére készül.
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek