hu en
2008. Május 14. 20:16
Egygólos előnyt szereztünk a visszavágóra

Megérdemelt siker, de csak minimális előny. Röviden összefoglalva ennyi a Ligakupa - nagydöntő első meccsének summázata. Csapatunk az első félidőben magasan a Debrecen fölé nőtt, számos helyzetet alakított ki, de csak egyszer tudott a Loki kapujába találni - Nagy Dani beadása után Jusuf Dajic talált a kapuba. A második negyvenöt percben aztán már jobban futballozott a DVSC, s bár ekkor is voltak komoly lehetőségeink, az eredmény már nem változott, így meg kell elégednünk azzal, hogy egygólos előnnyel készülhetünk a keddi, debreceni visszavágóra. De győztünk, és csapatunk – amelynek összeállítása még az eredetileg tervezetthez képest is változott közvetlenül a kezdés előtt – mindenképpen biztató teljesítményt nyújtott.

- Főleg az első félidőben futballoztunk jól, ekkor remekül bejátszottuk a pálya széleit, Nagy Danit szinte nem is tudták tartani a debreceniek – értékelt a lefújás után Disztl László. – Ekkor simán eldönthettük volna a meccs, sőt, talán a kupa sorsát is. A második negyvenöt percben aztán a Debrecen nagy erőket mozgósított, mi már nem játszottunk annyira látványosan, inkább csak küzdöttünk, de győzelmünk így is teljesen megérdemelt. Ha csak egy góllal is, de győztünk, és a visszavágón bármi megtörténhet, akár meg is nyerhetjük a kupát.

- Csapatom a második félidőben játszott úgy, ahogyan az elsőben is szerettünk volna, de a meccs első felében sajnos voltak problémáink – mondta a meccset követően Herczeg András. – Akkor egyértelműen jobb volt a Fehérvár, a második félidőben azonban már felnőttünk ellenfelünk mellé, és ekkor az egyenlítő gólt is megszerezhettük volna. Biztos, hogy a visszavágó teljesen más lesz, igaz, addig még bajnoki mérkőzésen is találkozunk mai ellenfelünkkel…

Hírek
Nagy Dani = "Mr. Ligakupa" 2009. Május 14.
Citáljuk újra Marko Andics bölcs mondatát: „A győzelemmindannyiunké!”. A szerb védő mindezt még Siófokon mondta, utalva arra, hogy aLigakupát messze nem tizenegy játékos futballozta végig, márpedig, aki akárcsak egyszer is pályán volt, büszkén érezheti úgy, hogy a maga kisebb, vagynagyobb darabját, hozzátette a győzelemhez.Nem voltunk restek, kiszámoltuk (letölthető): az FC Fehérvár 43 futballistája játszott a2008-2009-es Ligakupa-sorozatban, a tizenöt meccsen keresztülveretlen maradt csapatban.
Sifter Tamás túl van a műtéten 2009. Május 14.
Mint arról korábban beszámoltunk, Sifter Tamást kétoldali lágyéksérv miatt műtétre jegyezték elő. Nos, védekező középpályásunk tegnap Nagykanizsán túlesett a beavatkozáson, s estefelé már fel is kelhetett.
Szakály, Lázár és Horváth is meghívót kapott 2009. Május 14.
Szakály Dénes és Lázár Pál meghívótt kapott az U21-es Olimpiai válogatottba, amely 2009. június 6-án Győrben, és június 10-én Stade Jos Nosbaumban Luxemburg ellen játszik. A felkészülés - amelyet Telkiben tartanak - és a mérkőzések már játékosaink nyári szabadságának idejére esnek.
Puskás-Suzuki Kupa – még jobb torna lesz, mint a tavalyi 2009. Május 14.
Egy évvel ezelőtt is remekül sikerült a Puskás-SuzukiKupa, a négy csapat, a Real Madrid, a Panathinaikosz, a Budapest Honvédfutballistái, valamint akadémistáink, igazi futballünnepet varázsoltak Felcsútra,és – a döntő napján – Székesfehérvárra.Kevesen gondolták akkor, hogy a Puskás Akadémia szervezőcsapatának idén sikerül a 2008-as sikerekre rátenni egy lapáttal, és a 2009-eskiírásban még rangosabb tornát rendezni!
A Vidizóna ma esti tartalma 2009. Május 14.
Ma este 20.05 órakor ismét jelentkezik a Fehérvár Televízióban a Vidizóna. A műsor érdekesnek ígérkezik, nemcsak a tegnapi siker kapcsán, de hosszabb interjút láthatnak klubunk sportigazgatójával, dr. Mezey Györggyel is.
A Vasas elleni statisztikánk 2009. Május 14.
A 40. Sóstói mérkőzésre ezen ahéten szombaton kerül sor, s remélhetőleg nem szakad meg a jó sorozatunk aVasas ellenében, hiszen a vendégek hét éve nem szereztek pontot Fehérváron. A két együttes az eltelthosszú évek folyamán 78 alkalommal mérte össze erejét és tudását, s mondhatjuk,eddig egyenlő az állás: 26 győzelem, 27 döntetlen és 25 vereség a mérleg, agólarány pedig 107-107...
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek