hu en
MOL Fehérvár FC Végeredmény 2-1
Aris Limassol
 
Barátságos
Barátságos, 2022-2023
Nyári felkészülési mérkőzések - Nyári felkészülés
2022.07.10., Vasárnap @ 17:30
Keréknekfel, Stadion Gornja Radgona

napsütés, 24 fok
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
90 +2.Vége a meccsnek. 
85.Slogar lövését Rus a gólvonalról vágta ki. 
80.Nego helyére Kojnok, Sabanov helyére Stopira állt be. 
78.KOVÁCS-PARÁDÉ!

Yanis fordult kapura 14 méterről, Kovács óriási védéssel szögletre mentett, A sarokrúgás után Thodoros fejelhetett négy méterről kapura, Kovács hihetetlen bravúrral védett ismét. 
73.Yanis kapott sárgát. 
68.Hihetetlen mit hagytunk ki. Egy gyors kontra végén Dárdai passzát követően Zivzivadze lőtt 10 méterről kapura, a labda a kapus lábában elakadt, a kipattanót Dárdai közelről a felső lécre rúgta. 
65.
61.Kovácsik, Petrjak, Makarenko Funsho, és Kodro  jöttek le, helyükre Kovács, Dárdai, Pinto, Lednev és Zivzivadze érkeztek.
58.Az első szögletünk után egy közeli fejest kellett nagy bravúrral védenie a ciprusiak kapusának. 
55.Szélről érkező beadást szerzett meg az ötösön kívül nagyon magabiztosan Kovácsik. 
48.Kovácsik védett egy távoli lövést, a kipattanót azonban Thodoros szerezte meg, aki 6 méterről, szemből a kapuval csúnyán fölé bombázott. 
46.Folytatódik a meccs, a szünetben a vendégek sort cseréltek, nálunk Pokorny helyére Rus állt be. Rus a védelem tengelyében kapott helyet, míg Pokorny pozíciójába Fiola került. 
45.Szünet. 
44.Struski elé pattant a labda, amit a ciprusi csapat játékosa kapásból kapura is lőtt 18 méterről, a labda a felső lécen csattant. 
40.GÓÓÓÓL!

Petrjak kapott jó ütemű kiugratást, majd a bal szélről a középen üresen érkező Kodro elé passzolt, aki 7 méterről nem hibázott. 
35.Az elmúlt percekben egyik kapu előtt sem alakult ki helyzet. 
33.
 
30.Nagy bedobás után fejelt Spoljaric éles szögből kapu mellé. 
25.GÓL!

Brown adta be a bal szélről a labdát, amit Spoljaric fejelt 7 méterről a bal felső sarokba. 
22.Néhány Honvéd-játékos is a helyszínen nézi meg a meccset, ott van köztük csapatunk korábbi két játékosa, Mitrovic és Zsótér is. 
19.Makarenko kapott sárgát. 
17.
 
16.GÓL!

Kodro
értékesítette higgadtan a büntetőt!
14.Petrjak harcolt ki egy tizenegyest, az alapvonalnál rúgták fel támadónkat, akit ápolni is kell. 
13.Dzsudzsák Balázs is megérkezett és csatlakozott a lelátón a DVSC szakmai stábjához. 

Székesfehérvárról egyébként körülbelül 40 szurkoló kísérte el a csapatot, a többség a G-PONT nevű szurkolói formációhoz tartozik, de a GIANTS is kirakta a drapiját.  
10.Ismét Spoljaric kínálta meg egy távoli lövéssel Kovácsikot. 
8.Hatalmas ciprusi helyzet maradt ki, Spoljaric passzolt bal szélről laposan kapu elé, Yiannik 5 méterről azonban nem találta el jól a labdát. 
7.Spoljaric 18 méteres lövését védte Kovácsik vetődve. 
5.A ciprusiak rendkívül agresszívan, már a saját 16-osunk előterében letámadnak bennünket és egyelőre ők birtokolják többet a labdát. 
2.Az első lehetőség az Aris Limassol előtt adódott, Yiannik kapott jó labdát, betört a 16-osunkon belülre, majd 14 méterről laposan kapura lőtt, Kovácsik védett. 
1.A ciprusi együttes kezdte a meccset!
-2.A szomszéd településen edzőtáborozó DVSC szakmai stábja is a helyszínen tekinti meg a meccsünket. 
-15.
 
-20.A Fenerbahce ellen játszott először nemzetközi felkészülési mérkőzést a Vidiben a 18 esztendős Babos Bence, akivel hosszabb interjút készítettünk itt az edzőtáborban, érdemes elolvasni és jobban megismerni fiatal, tehetséges támadónkat. 
-30.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-35.Ha még nem olvastad el interjúnkat Sallói Istvánnal, melyben az átigazolási időszakról kérdeztük sportigazgatónkat, akkor ide kattintva most megteheted. 
-40.A kezdésig van még időd mindent megtudni mai ellenfelünkről, ide kattintva megismerheted az Aris Limassolt. 
-45.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Serafimov, Fiola, Sabanov - Nego, Pokorny, Makarenko, Heister - Funsho, Petrjak - Kodro
-55.
 
-60.Üdvözlünk mindenkit innen a szlovén-osztrák határ mellől, ahol 17:30-kor a ciprusi Aris Limassol ellen lépünk pályára. 
Mérkőzés után

"Örülök a győzelemnek, a sikerek mindig jót tesznek a játékosok önbizalmának és a csapaton belüli hangulatnak, de azt is láttuk, hogy a következő tíz napban mire kell hangsúlyt fektetnünk. Több téren is láttam a fejlődést az előző edzőmérkőzésekhez képest, de még sok munka van előttünk az Európa Konferencia Ligáig és a bajnoki rajtig, a labdás és labda nélküli, valamint a nyomás alatti játékban is előre kell lépnünk. A mai meccsen több játékos kapott nagyobb terhelést a játékidőt illetően, a célunk az, hogy megtaláljuk a legerősebb kezdő tizenegyet a Gabala elleni mérkőzésre. Ahogy közeledünk az EKL-meccshez, egyre élesebbnek kell lennünk" - értékelte a ciprusi Aris Limassol ellen 2-1-re megnyert felkészülési mérkőzést vezetőedzőnk, Michael Boris. 

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2022. Július 10. 19:21  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
Kodro duplájával győztük le az Aris Limassolt

A 2-1-es végeredmény az első félidőben kialakult, de a második játékrészben is adódtak gólszerzési lehetőségek a csapatok előtt. 

Második nyári felkészülési mérkőzésünket az osztrák-szlovén határ szlovén oldalán, Gornja Radgonában a ciprusi Aris Limassol ellen játszottuk. A mérkőzést mintegy 40 Vidi-szurkoló mellett a közelben edzőtáborozó DVSC szakmai stábja és a szintén a közelben készülő Honvéd játékosai - köztük a korábban a Vidiben is futballozó Zsótér Donát és Nikola Mitrovic - is a helyszínen tekintették meg. Csapatunk ezúttal a Kovácsik - Serafimov, Fiola, Sabanov - Nego, Pokorny, Makarenko, Heister - Funsho, Petrjak - Kodro felállásban kezdte el a mérkőzést.

Az első lehetőség a 2. percben az Aris Limassol előtt adódott, Yiannik kapott jó labdát, betört a 16-osunkon belülre, majd 14 méterről laposan kapura lőtt, Kovácsik védett. Öt perccel később a nagy kedvvel futballozó Spoljaric vette célba a kapunkat 18 méterről, Kovácsik vetődve védett. Egy perccel később ajtó-ablak helyzetet hagyott ki az Aris Limassol, Spoljaric passzolt bal szélről laposan kapu elé, Yiannik öt méterről azonban nem találta el jól a labdát. A 10. percben egy újabb Spoljaric-lövést és egy Kovácsik-védést jegyezhettünk fel. 

A 14. percben jutottunk el először a ciprusi kapuig, ekkor azonban Petrjak ki is harcolt egy büntetőt, amit Kodro nagyon higgadtan értékesített (1-0). Nem örülhettünk sokáig, tíz perccel később ugyanis Brown adta be a bal szélről a labdát, amit Spoljaric fejelt hét méterről a bal felső sarokba (1-1). 

A 40. percben Petrjak kapott jó ütemű kiugratást, majd a bal szélről a középen üresen érkező Kodro elé passzolt, aki hét méterről nem hibázott (2-1). A szünet előtt még egyenlíthetett volna az Aris Limassol, de Struski 18 méteres bombája a felső lécen csattant. 

A szünetben a ciprusiak sort cseréltek, nálunk pedig Pokorny-t Rus váltotta. Hatalmas ciprusi helyzettel kezdődött a második játékrész, Kovácsik védett egy távoli lövést, a kipattanót azonban Thodoros szerezte meg, aki hat méterről, szemből a kapuval csúnyán fölé bombázott. Az 58. percben egy szöglet utáni közeli fejest kellett az Aris Limassol kapusának nagy bravúrral védenie. 

A 61. percben Kovácsik, Petrjak, Makarenko Funsho, és Kodro  jöttek le, helyükre Kovács, Dárdai, Pinto, Lednev és Zivzivadze érkeztek. Néhány perc elteltével Dárdai adott ziccerpasszt Zivzivadzének, aki 10 méterről kapura is lőtt, a labda azonban a vetődő ciprusi kapus lábában elakadt, a kipattanót pedig Dárdai közelről a felső lécre rúgta. Tíz perccel később Yanis fordult kapura 14 méterről, Kovács óriási védéssel szögletre mentett. A sarokrúgás után Thodoros fejelhetett négy méterről kapura, kapusunk hihetetlen bravúrral védett ismét. Öt perccel a vége előtt Slogar lövését Rus a gólvonalról vágta ki, így az eredmény nem változott, csapatunk 2-1-re legyőzte az Aris Limassolt. 

A teljes találkozó megtekinthető ide kattintva. Utolsó nemzetközi edzőmeccsünket július 13-án, szerdán 19 órakor a Galatasaray ellen játsszuk Hartbergben.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek