hu en
FK Rostov Végeredmény 2-2
MOL Fehérvár FC
 
Barátságos
Barátságos, 2021-2022
Nyári felkészülési mérkőzések - Nyári felkészülés
2021.06.24., Csütörtök @ 18:00
Dietersdorf, Waldstadion Dietersdorf

32 fok, napsütés
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Kijas Alan
Asszisztensek:
Obritzberger Michael, Weiss Maximilian
90 +1.Vége a meccsnek!
90.Az utolsó lehetőség Bourard előtt adódott, 15 méteres lökete alig ment kapu mellé. 
85.Petrjak és Dárdai helyére Evandro és Bourard álltak be. 
80.Zivzivadze helyére Tóth állt be. 
76.Gyors orosz támadás végén Sukhomnilov lőtt 16 méterről kapura, Kovács nagy bravúrral tornázta ki a léc alól. 
71.
  
68.Ivószünet. 
63.Petrjak szép csel után 14 méterről a felső lécet találta telibe, a kipattanót Dárdai lőtte kapura, de blokkolni tudták az orosz védők. 
59.Kovácsik helyére Kovács állt be. 
54.GÓL!

Sowe Ali tört be erőszakosan a 16-osunkon belülre, majd a túloldalon üresen érkező Folmert hozta játékba, aki közelről nem hibázott. 
52.Houri szabadrúgását követően Alef fejelt 10 méterről alig kapu mellé. 
48.Petrjak került ziccerbe, miután lecsapott egy újabb eladott labdára, az oroszok kapusa azonban lábbal védeni tudott. 
46.Folytatódik a meccs, a szünetben Rus helyére Kovács állt be. 
45.Vége az első félidőnek. 
40.Funsho nagyon szép csellel csapta be védőjét, 15 méterről leadott lövése azonban nem talált kaput. 
35.
 
32.Mamaev ismét a jobb oldalt vette célba, Kovácsik ezúttal is érezte az irányt, a labda azonban kapu mellé szállt. 
31.Újabb 11-es, ezúttal talán túl szigorú ítéletet hozott a játékvezető, miután Rus szorításában földre került az egyik orosz játékos. 
29.GÓL!

Mamaev
a jobb sarkot vette célba félmagasan, Kovácsik érezte az irányt, de nem védhette a jól helyezett büntetőt!
28.Rus szabálytalankodott a 16-oson belül orosz ellenfelével szemben, 11-es!
24.Funsho ugratta ki Petrjakot, aki szépen emelt a kifutó kapus fölött a kapuba, de a partjelző időközben lest jelzett, marad a 2-0. 
21.Ivószünet. 
18.
 
16.Szépen játszunk, mi irányítjuk a meccset, és a labdát is mi birtokoljuk többet. 
10.Turischev lapos, 13 méteres lövését védte Kovácsik. 
6.Kovácsik védett nagy bravúrral egy közeli lövést. 
5.GÓÓÓÓÓÓÓÓL!

Lüftner adott szép labdát Funshonak, aki ügyesen verte meg védőjét, majd szélről középre adta a játékszert Zivzivadzenak, ő pedig lekészítette azt lövőre Dárdainak, aki kapásból szép gólt lőtt 12 méterről. 
2.GÓÓÓÓÓÓL!

Ez gyors volt! Petrjak csapott le egy eladott labdára az orosz 16-oson belül és 14 méterről nem hibázott. 
1.Az FK Rostov kezdte a meccset. 
-2.Érkeznek a csapatok, az oroszok tiszta sárgában, mi pedig fehérben játszunk ma este. 
-15.
 
-30.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-40.
 
-45.Íme a mai kezdőnk: Kovácsik - Kojnok, Rus, Lüftner, Stopira - Funsho, Dárdai, Alef, Petrjak - Zivzivadze, Houri
-60.Üdvözlünk mindenkit Dietersdorfból, ahol 18-kor kezdődik az FK Rostov elleni edzőmeccsünk. 
  • Kezdőcsapatok
  • Cserék
Mérkőzés után

“Nagyon jól kezdtük a találkozót, az első húsz perccel nagyon-nagyon elégedett vagyok, de a játékrész második felében sajnos kicsit elveszítettük a kontrollt a mérkőzés felett. Összeségében viszont így is elégedett lehetek. Borzasztóan meleg volt, de a hőségriadó ellenére is jó futóteljesítményeket mértünk, ami a játék mellett mindig nagyon fontos, hiszen még a felkészülés szakaszában járunk. Egyre közelebb azonban a kezdés, ezért is döntöttünk úgy, hogy több játékosunk is hatvan percnél több játékpercet kap. Az eredmény és a teljesítmény mellé tegyük hozzá, hogy az orosz élvonalban szereplő Rostov azért nagyon komoly játékerőt képvisel, ráadásul a szünetben ők sort cseréltek, így friss játékosok szálltak be a második félidőre.“

Vezetőedzőnk röviden az ausztriai edzőtáborról is összefoglalta a gondolatait.

“A srácok, a fiatalokat is beleértve - akik egyenértékűvé váltak a régebbi kerettagokkal - nagyon jól dolgoztak az edzőtábor alatt, elégedett vagyok a csapattal. Természetesen nagyon várjuk vissza a válogatott játékosainkat, de hasznos tapasztalat volt mindenki számára, hogy ennyi fiatal itt volt velünk. Megismertük azokat, akikhez nyúlni tudunk akkor, ha a helyzet úgy hozza. Mindenki megérdemli a két szabadnapot, utána folytatjuk a munkát!”

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2021. Június 24. 20:00  -  Szerző: molfehervarfc.hu  -  
Döntetlen az orosz élvonalbeli FK Rostov ellen

Ivan Petrjak és Dárdai Palkó góljaival zártuk az ausztriai edzőtábort.

Az ausztriai edzőtábor utolsó napján az orosz élvonal 2020/2021-es kiírásában kilencedik helyen végző FK Rostov ellen lépett pályára a MOL Fehérvár FC. Kezdőként a Kovácsik - Kojnok, Rus, Lüftner, Stopira - Funsho, Dárdai, Alef, Petrjak - Zivzivadze, Houri csapat futott ki a pályára Vidi-mezben.

Gyakorlatilag a kezdést követően megszereztük a vezetést, egy eladott labdára Ivan Petrjak csapott le a 16-oson belül, és Pesyakov kapujába lőtte a labdát (1-0). Az ötödik percben megdupláztuk előnyünket! Konjok és Lüftner játékát követően Funsho vette át jól utóbbi ívelését, egy csel után Zivzivadzéhez játszott, aki remekül készítette le a labdát Dárdainak, Palkó pedig kapásból laposan kilőtte a hosszú sarkot (2-0).

Két perccel később Kovácsik Ádám volt munkában, először egyedül, majd Stopira segítségével tisztázott egy orosz támadás után. Negyedóra játék után Zivzivadze 16 méteres kísérletét ütötte oldalra a rosztovi kapus. A 23. percben Funsho emelte be a labdát a középhátvédek közé, Petrjak pedig a kapus felett a hálóba tette azt, de az asszisztens - valószínűleg tévesen - lest jelzett. A 28. percben a svéd U21-es válogatott szélső, Almqvist cselezgetett a bal oldalon, majd Rus szabálytalankodott vele szemben. A büntetőt Mamaev nagy erővel lőtte a hálóba, Kovácsik érezte az irányt, de nem volt esélye hárítania. A 31. percben ismét Rus ellen fújtak egy tizenegyest, az elsőnél jogosan szólt a síp, de itt azért elég szigorúan adott büntetőt Alexander Harkam játékvezető. Utólag végül is mindegy volt, mert Mamaev ezúttal nem talált kaput - Kovácsik egyébként ezúttal is jó irányba vetődött. A játékrész vége előtt öt perccel Funsho adott kötényt a 16-os sarkánál védőjének, azonban lövése már nem sikerült ilyen jól és orosz kirúgás következett.

A szünetben a helyi műsorközlő osztrák mulatószenével szórakoztatotta a csapatokat, de leginkább saját magát, Szabics Imre Rus Adrián helyett Kovács Istvánt küldte pályára - természetesen nem középhátvédnek -, míg az oroszok edzője, Valeriy Karpin sort cserélt.

Három perce tartott a félidő, amikor Ivan Petrjak lopott el egy újabb labdát az ellenfél térfelén, ezúttal azonban nem tudott túljárni az orosz hálóőr eszén. Az 52. percben Houri szabadrúgását csúsztatta kapu mellé a jól emelkedő Alef. Az 54. percben egyenlített a Rostov - Ali Sowe tartotta meg jól a labdát a tizenhatosunkon belül, majd önzetlenül Kirill elé tálalt, aki a menteni igyekvő Funsho mellett a hálóba passzolt (2-2).

A 64. percben majdnem újra nálunk volt az előny, de előbb Petrjak lövésébe ért bele éppen annyira egy védő, hogy az ne a hálóba, hanem csak a kapufára vágódjon, majd Budu és Dárdai kísérletét is hatástalanították a hátvédek.

A 72. percben az időközben csereként beálló Kovács Dániel volt munkában, a 18 éves Sukhomlinov erős, bal felsőbe tartó lövését védte szépen. Négy perccel később Kalinin hibázott nagyot, ezúttal Budu szerzett labdát az ellenfél térfelén, de támadónk nem tudta kicselezni a kapust, majd beadása már nagyon mélyen találta meg Kovács Istvánt, akinek nullszögből nem volt esélye a gólszerzésre. A hajrára még Tóth Tamás, Bourard és Evandro is pályára lépett, az eredmény viszont már nem változott, Bourard még egy újabb orosz védelmi hiba után helyzetbe is került, de 17 méterről nem talált kaput, így 2-2-es döntetlennel zártuk az edzőtábort.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek