hu en
FC Orenburg Végeredmény 2-0
MOL Fehérvár FC
 
Barátságos
Barátságos, 2021-2022
Nyári felkészülési mérkőzések - Nyári felkészülés
2021.06.20., Vasárnap @ 11:00
Eggendorf, Sportplatz Eggendorf

33 fok, napsütés
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Kijas Alan
Asszisztensek:
Weiss Maximilian, Obritzberger Michael
90.Vége a meccsnek!
89.Dárdai helyére Gulyás állt be. 
89.Bidlovskyi közeli, léc alá tartó bombáját Dala óriási bravúrral védte. 
81.Kojnok, Rus és Lüftner helyére Dinnyés, Vágó és Kövesdi álltak be. 
80.Bolotov 23 méteres löketet nem sokkal kerülte el a kapunkat. 
76.Heister lőtt 22 méterről kapura, a labda nem sokkal ment mellé. 
73.Dárdai zavarta meg az orosz kapust, aki szabálytalankodott támadónkkal, de a játékvezető ezúttal nem ítélt 11-est. 
67.Szabó helyére Tóth állt be. 
65.GÓL!

A csereként pályára lépő Bidlovskiy lőtt nagyon nagy gólt 20 méterről, Dala hiába repült, esélye nem volt, a labda a bal felső sarokba vágódott. 
62.Kaplenko távoli kellemetlen, pattogós lövését nagyon magabiztosan védte Dala. 
60.Pinto és Kovács helyére Bourard és Evandro álltak be. 
58.
 
57.Rus 35 méteres bombája kapu mellé ment. 
54.GÓL!

Vorobev
magabiztosan értékesítette a büntetőt, Dala a másik irányba vetődött. 
53.Egy kapu előtti kavarodást követően Kojnok kezére pattant a labda, 11-es!
51.Heister harcolt ki egy szögletet, amelyet Houri tekert kapu elé, Rus fejese pedig nem sokkal ment mellé. 
46.Folytatódik a meccs. Szünetben Gundel-Takács, Alef, Funsho és Zivzivadze maradtak az öltözőben, helyettük Dala, Stopira, Heister és Szabó a pályán. 
45.Vége az első félidőnek. 
44.Vorobev fordult kapura 14 méterről, rá is lőtte, Gundel-Takács a léc alól szögletre mentett. 
40.Houri ugratta ki a jobb szélen Kovácsot, aki Dárdainak adta be a játékszert, ő fejjel Zivzivadzet hozta volna játékba, de az orosz csapat kapusa kivetődve megszerezte grúz támadónk elől a labdát. 
36.Két szögletet végezhettek el egymás után az oroszok, de egyik sem volt veszélyes a kapunkra. 
32.
 
27.Kovács kapott remek labdát, támadónk ügyes csellel fektette el az orosz kapust, majd az üres kapuba lőtt, de a partjelző lest jelzett - marad a 0-0. 
23.Ivószünet! 
21.Kojnok iramodott meg a jobb szélen, meg is kapta a labdát, 14 méterről, éles szögből kapura lőtt, az orosz hálóőr magabiztosan védett. 
20.Továbbra sincs helyzet, de a játék most az orosz térfélen zajlik. 
15.
 
13.Továbbra sem alakult még ki helyzet, de valamivel kiegyenlítettebb lett a labdabirtoklás az utóbbi percekben. 
7.Az első percek helyzet nélkül teltek el, valamivel többet van a labda az oroszoknál. 
1.Az oroszok kezdték a meccset. 
-1.Érkeznek a csapatok, a mieink fehérben, az oroszok pedig kékben. 
-15.A mérkőzés eredetileg 2x60 perces lett volna, de a nagy hőség miatt végül 2x45 percet fognak játszani egymással a csapatok. 
-18.
 
-30.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-45.Íme a mai kezdőnk: Gundel-Takács - Funsho, Rus, Lüftner, Kojnok - Kovács, Alef, Pinto, Dárdai - Houri, Zivzivadze
-60.Üdvözlünk mindenkit Eggendorfból, ahol 11 órától - zárt kapuk mögött - az orosz másodosztály ezüstérmesével játszunk felkészülési mérkőzést. 
Mérkőzés után

Szabics Imre:

“Új dolgokat próbáltunk ki a mai mérkőzésen, és az első félidővel elégedett is vagyok. Szeretnénk rugalmasabban játszani majd a szezon során és az első negyvenöt perc alatt a játékosaink maximálisan megvalósították azt, amelyet egy - az új dolgoknak szentelt - gyakorlás után vártam. Úgy éreztem, hogy ezt a játékrészt előnyben is kellett volna zárnunk. A második félidővel kevésbé vagyok elégedett, azonban összeségében sok pozitív jelet láttam és örülök annak, hogy a srácok vevők az elképzeléseinkre.”

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2021. Június 20. 13:02  -  Szerző: molfehervarfc.hu  -  
Vereség az FC Orenburg ellen

2-0-ra nyerte meg a vasárnapi edzőmérkőzést az orosz csapat. 

Némi túlzással írhatnánk, hogy díszlövések várták Eggendorfban az Orenburg és a Vidi csapatát, a valóság azonban mindössze annyi, hogy a Bécsújhely melletti településen éppen a futballpálya mellett van a lőtér, a helyi polgárok közül néhányan pedig agyaggalamb-lövészettel ütötték el az időt a vasárnap délelőtti hőségben.

Csapatunk ellenfele a második helyen végzett az orosz másodoszályban, de adminisztratív okok miatt nem jutottak fel az élvonalba. Szabics Imre a kék mezben játszó oroszok ellen a Gundel-Takács - Funsho, Rus, Lüftner, Konjok - Dárdai, Pinto, Alef, Kovács I. - Houri, Zivzivadze csapatot nevezte a kezdőbe. Valamivel több mint negyed óra telt el a mérkőzésből, amikor ellenfelünk kapusa, Goshev rosszul szabadított fel, a labda Ruben Pintóhoz került, portugál középpályásunk pedig kapásból kapura lőtt, de az egyszeres orosz U21-es válogatott hálóőr időben visszaért a gólvonal elé. A 21. percben ismét Goshevnek akadt munkája, Kojnok adta be élesen jobbról a labdát, de a lapos centerezésre jó ütemben vetődött ki a kapus.

Öt perccel később Funsho adott jó labdát Kovács Istvánnak, aki egy szép csel után a hálóba passzolt, ám a játékvezető már korábban lefújta az akciót les miatt. Öt perccel a félidő vége előtt az alapvonalon Budu Zivzivadze tört a kapu irányába, de az orosz hálóőr egy bátor vetődéssel felszedte a labdát, nem sokkal később pedig Kovács beadása volt kicsit magas Dárdainak, aki bár kapu felé tudott fejelni, a kísérlet nem okozott gondot Goshevnek. Az első orosz helyzetre a 44. percig kellett várni, ekkor Ilja Vorobev erős lövését tolta szögletre Gundel-Takács. Az első játékrészben több helyzetünk volt tehát, de gól nélkül zártak a csapatok.

A szünetben Gundel-Takács, Alef, Fuhsho, Zivzivadze az öltözőben maradtak, helyettük Dala Martin, Stopira, Szabó Levente és Marcel Heister folytatta - utóbbinak ez volt az első mérkőzése Vidi-mezben.

A második játékrész elején egy tizenhatoson belüli keveredés után lövéshez jutott ellenfelünk, amely után Kojnok kezéhez ért a labda, igaz, erről játékosunk nemigen tehetett. Az osztrák játékvezető mindenesetre büntetőt ítélt, amelyet Dimitri Vorobev magabiztosan értékesített is (0-1).

Három perccel később Rus vállalkozott távoli lövésre, de nem talált kaput. Hatvan perc játék után Kovács István és Ruben Pinto hagyta el a pályát, helyükre Evandro és Bourard szálltak be. Hatvanöt perce tartott a mérkőzés, amikor egy bal oldali támadást követően Bidlovskiyhez került a labda, aki sajnos remekül tekert 25 méterről a hosszú felsőbe (0-2).

A 74. percben Dárdait szerelte le az orosz cserekapust, Polataev gyanús körülmények között, de Alan Kijas játékvezető sípja néma maradt. Két perccel később Heister lapos lövése suhant el a bal oldali kapufa mellett. A hajrára fordulva Evandro szerzett harcosan labdát, Dárdaihoz játszott, akinek ígéretes lövésébe bele tudtak lépni az orosz védők. Ekkor már pályán volt Vágó Gábor, Kövesdi Péter, Dinnyés Olivér és Tóth Tamás Vid is, akik menet közben Michael Lüftnert, Kojnok Zsoltot, Rus Adriánt és Szabó Leventét váltották.

A felkészülési találkozó utolsó előtti érdemleges eseménye Houri szabadrúgása után volt, amelyre Stopira robbant, az orosz kapus azonban jól jött ki és magasra emelkedve lekapta a csapatkapitányi karszalagot viselő védőnk fejléről a labdát. Az utolsó percben még Dala mutatott be egy hatalmas bravúrt, Bidlovskyi közeli, léc alá tartó bombáját védte fiatal hálóőrünk.

A meccset az FC Orenburg nyerte meg 2-0-ra.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek