hu en
MOL Fehérvár FC Végeredmény 2-0
Budapest Honvéd FC
 
OTP Bank Liga
Bajnokság, 2021-2022
Tavaszi szezon - 31. forduló
2022.05.03., Kedd @ 18:30
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó
2527 néző
20 fok, tiszta égbolt
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Berke Balázs
Asszisztensek:
Georgiou Theodoros, Horváth Zoltán
Tartalék játékvezető:
Bogár Gergő
Videóbíró:
Karakó Ferenc
Videóbíró asszisztens:
Kóbor Péter
Operátor:
Zierkelbach Péter
90 +3.Vége a meccsnek!
90 +1.Nego helyére Bese állt be. 
88.Doka került nagy helyzetbe, három méterről a hosszú sarok mellé lőtt. 
87.Pinto helyére Alef állt be.
83.Nagy tűzijáték a Honvéd 16-osán belül, de kétszer is blokkolni tudtak a védők. 
82.Traoré helyére Drazic, Pantelic helyére Bőle állt be. 
80.Nikolics helyére Petrjak, Dárdai helyére pedig Funsho állt be.
79.Két egykori Vidi-játékos hozott össze egy nagy kispesti helyzetet, Zsótér beadását Tamás lőtte fölé az ötös sarkáról. 
77.Zsótér kapott sárgát. 
74.Újabb Honvéd-helyzet, persze, hogy Traoré fejelt kapura, Kovács szépen védett. 
72.
 
70.Traoré sokadik alkalommal került helyzetbe, ezúttal 7 méterről fejelt kapu fölé. 
69.Sabanov gondolt egy merészet és 24 méterről jócskán kapu fölé bombázott. 
68.Lukic kapott sárgát.
65.0-4, ez a szögletek száma. 

A negyedik sarokrúgás után Batik fejelt kapura, a labda Traorén még megpattant Kovács előtt, azonban kapusunk hatalmasat védett.  
60.Jonsson helyére Zsótér, Machach helyére Lukic állt be.
58.
 
53.Ismét Traoré, ezúttal 19 méterről lőtt kapura, Kovács magabiztosan védett. 
52.Traoré méteres lesről lőtt kapu fölé 14 méterről.
47.Tamás beadása után Traoré fejelt 10 méterről alig kapu mellé. 
46.Folytatódik a meccs, csere egyik oldalon sem volt. 
45 +2.Vége az első félidőnek. 
45 +1.GÓÓÓÓÓÓL!

Ismét egy szép támadás végén szereztünk gólt. Nego beadását 8 méterről passzolta tovább Zulj, a hosszún üresen érkező Kodronak pedig nem volt nehéz dolga néhány lépésről az üres kapuba lőni. 
45.1 perc a hosszabbítás. 
44.A VAR az imént egy lehetséges Honvéd-büntetőt vizsgált, azonban végül nem találtak a VAR-szobában semmi szabálytalanságot. 
39.Magabiztosan őrizzük egygólos előnyünket.
34.Jonsson közeli fejese a felső lécen csattant, Kovács azonban rajta volt, ha lejjebb megy, kapusunk véd. 
30.
 
29.Nego kapott remek labdát Kodrotól, majd szépen tette azt középre, az érkező Nikolics elől az utolsó pillanatban tudtak felszabadítani a vendég védők. 
26.
 
25.GÓÓÓÓÓÓL!

Zulj remekül ívelte a labdát Kodronak, aki mellel gyönyörűen tette azt Dárdai elé, ő pedig 14 méterről, kapásból a kapuba vágta a játékszert. Szép támadás, remek gól! 
22.Rus hosszú labdája csak centikkel szállt el Nego lábai előtt, aki 7 méterre a Honvéd kapujától vetődött egy nagyot, de nem érte el a játékszert. 
18.Traoré passzolt Jonssonnak, aki 14 méterről a léc alá lőtt, Kovács óriási bravúrral védett. 
14.Dárdai egy szép csellel becsapta Petkovicot, majd 20 méterről alig lőtt kapu mellé. 
11.
 
8.Az RBD épp a lengyel barátait élteti, hiszen a Raków Częstochowa tegnap megnyerte a Lengyel Kupát, amelyhez ezúttal is gratulálunk!
6.Zulj kapott sárgát. 
5.Kodro 15 méteres löketét védte Tujvel bravúrral. Jó kis meccs ez már az első perctől!
3.Az első helyzet a Honvédé, szélről érkező beadást Traoré fejelt 5 méterről alig kapu mellé. 
1.Alighogy elkezdődött a meccs, Kovács Daninak máris le kellett húznia a levegőből egy beadást, ez azonban nem okozott gondot kapusunknak. 
0.
 
-1.Funshot köszöntötte sportigazgatónk, Sallói István, középpályásunk az előző fordulóban játszotta 100. NB I-es mérkőzését. 
-2.Érkeznek a csapatok, a vendégek tiszta fehérben, mi pedig piros-kékben lépünk pályára. 
-15.
 
-20.Több játékosunk is kihagyja a ma esti mérkőzést sérülés miatt. Szendrei térdsérülés, Fiola izomsérülés miatt nincs csapatunk keretében, Makarenko pedig rúgást kapott, ezért nem számíthat rá Michael Boris vezetőedző. 
-25. 
-35.A két csapat játékosai kiszaladtak a MOL Aréna Sóstó zöld gyepére és elkezdték a bemelegítést. 
-45.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovács - Rus, Stopira, Sabanov - Nego, Zulj, Pinto, Dárdai, Heister - Kodro, Nikolics
-55.
 
-60.Üdvözlünk mindenkit a MOL Aréna Sóstóból, ahol 18:30-kor a Budapest Honvéd FC ellen lépünk pályára. Hajrá, Vidi!
Mérkőzés után

Michael Boris:

"Az volt a célunk, hogy aktívak legyünk, mi irányítsuk a találkozót, mindenképp mi akartuk megszerezni az első gólt. A második találatot is nagyon jókor szereztük, közvetlenül a szünet előtt. Az első félidőben még Bőle, Zsótér és Lukic is a padon volt, de számítottunk rá, hogy valamire készülnek. Miután beállt, Lukic folyamatosan nagyon elől volt, és többször kialakult egy az egy elleni szituáció, ezért változtattunk és Palkót hátrébb vontuk. A védelmünk is nagyon jól teljesített Sabanov, Stopi és Adrián is jó teljesítményt nyújtottak és Daninak is fontos védései voltak. Funsho és Ivan jól szálltak be a meccsbe, elégedett vagyok, hiszen elértük a célunkat, megszereztük a három pontot. Figyeljük, hogy mi történik még a bajnokságban, és készülünk az Újpest elleni találkozóra."

Nebojsa Vignjevic:

"Mindenekelőtt szeretnék gratulálni a Vidinek a győzelemhez! Azt gondolom, hogy jól kezdtünk, voltak lehetőségeink. Abban reménykedtünk, hogy mi szerezzük az első gólt, ez sajnos nem így történt. Miután a Fehérvár megszerezte a vezetést, jól néztünk ki, egy csapatként küzdöttünk, de kijött a minőségbeli különbség, talán balszerencsések is voltunk. A második gól után aztán még nehezebb helyzetbe kerültünk, sajnos nem tudtunk visszajönni a meccsbe. A második félidőben is próbálkoztunk, de egy ilyen csapat ellen nem lehet ennyi lehetőséget kihagyni. Vannak dolgok, amivel elégedett vagyok, főleg az első félidőben, de sajnos veszítettünk és ez a lényeg."

A teljes sajtótájékoztató megtekinthető ide kattintva.

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2022. Május 03. 20:50  -  Szerző: molfehervarfc.hu  -  
Újabb fontos győzelem: 2-0-ra győztük le a Budapest Honvédot!

Dárdai Palkó és Kenan Kodro góljai három pontot értek a kispestiek ellen.

Az OTP Bank Liga 31. fordulójára hétközben került sor, csapatunk a játéknap második mérkőzésen kedden 18:30-kor a MOL Aréna Sóstóban fogadta a Budapest Honvéd együttesét. Michael Boris sérülés miatt nem számíthatott Fiola, Makarenko és Szendrei játékára sem, így a Kovács D - Rus, Stopira, Sabanov - Nego, Zulj, Pinto, Dárdai, Heister - Kodro, Nikolics kezdőcsapatnak szavazott bizalmat. Ellenfelünk kapuját a korábbi Vidi-hálóőr, Tujvel Tomas védte, illetve egy másik bajnokunk, Tamás Krisztián is ott volt az első perctől kezdve a pályán, harmadik korábbi játékosunk, Zsótér Donát a kispadon kezdett.

Vendéghelyzettel kezdődött a találkozó, a 3. percben Traoré fejese kerülte el a kapunkat, két perccel később viszont már Kodro lövését kellett hárítania Tujvelnek. Közel negyedórája tartott a meccs, amikor Dárdai kicselezte Petkovicsot, majd 17 méterről lőtt kapu mellé, négy perccel később pedig Kovács volt munkában, aki Jonsson kísérletét védte bravúrral. A 25. percben sikerült megszereznünk a vezetést! Zulj ívelte fel a labdát Kodrónak, aki mellel lekészítette azt Dárdainak, Palkó pedig 13 méterről kapásból a hálóba lőtt, Tujvel nem védhetett (1-0).

A vezetés megszerzése után a 29. percben Nikolics maradt le Nego beadásáról, öt perccel később Jonsson fejese csattant a felső lécen, a félidő végén pedig a jött az igazi csattanó - Nego jobboldali centerezését Zulj továbbította a hosszún üresen álló Kodrónak, aki közelről nem hibázott (2-0)! Nem sokkal a gól után Berke Balázs le is fújta az első játékrészt.

A szünetben egyik vezetőedző sem változtatott, a második negyvenöt perc pedig akárcsak az első, egy Traoré fejessel kezdődött, de Kovácsnak ezúttal sem kellett védenie. Az 53. percben Traoré ezúttal lábbal veszélyeztetett, de 20 méteres, erős lövését Kovács magabiztosan ölelte magához. Tíz perccel később Zulj ballábas lövése pattogott el a Honvéd-kapu mellett, majd Batik fejelt egy szöglet után a kapunk felé, a labda végül Traoréról pattant Kovácshoz. A 68. percben jártunk, amikor Sabanov tört előre, majd lövésre is vállalkozott, távoli kísérlete nem jelentett igazi veszélyt a kispestiek kapujára. Egy perccel később ismét egy Traoré fejest írhattunk fel jegyzetfüzetünkbe, de a vendégek támadója ezúttal sem talált kaput.

A 75. percben a szokásos forgatókönyvet láthattuk, Traoré fejelt, ezúttal el is találta a kapunkat, de Kovács hárítani tudott. Az utolsó tíz percre frissített Michael Boris: Petrjak és Funsho lépett pályára Nikolics és Dárdai helyett. Ahogy beállt, pár perccel később Petrjak ügyesen ment el a jobb oldalon, beadását Tujvel kispárgázta, a labda Kodro elé került, de az egyik kispesti védő nagyot mentett. Alig egy perc telt el, amikor Pinto-Petrjak-Nego volt a labda útja, de Funsho elől szögletre vágták a labdát a vendégek. A portugál középpályásnak ez volt az utolsó megmozdulása, a hajrára Alef váltotta. A 88. percben Lukic közeli, de éles szögből leadott lapos lövése gurult el a gólvonal előtt. Ez volt a találkozó utolsó igazán izgalmas pillanata, a hosszabbításban még Bese is pályára lépett Nego helyett, majd Berke a 93. percben lefújta a meccset, 2-0-ra legyőztük hazai pályán a Budapest Honvédot! 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek