hu en
Ferencvárosi TC Végeredmény 3-0
MOL Fehérvár FC
 
OTP Bank Liga
Bajnokság, 2021-2022
Őszi szezon - 13. forduló
2021.11.21., Vasárnap @ 17:30
Budapest, Groupama Aréna
8719 néző
8 fok, hűvös
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Berke Balázs
Asszisztensek:
Buzás Balázs, Szalai Balázs
Tartalék játékvezető:
Solymosi Péter
Videóbíró:
Bognár Tamás
Videóbíró asszisztens:
Albert István
Operátor:
Szőts Gergely
90 +5.Vége a meccsnek. 
90 +4.Tokmac sárgát kapott. 
90 +3.Funsho kapott piros lapot. 
90.3 perc a hosszabbítás. 
86.Zubkov helyett Mak a pályán. 
85.Heister és Kodro helyére Hangya és Nikolics álltak be. 
80.Laidouni kapu mellé lőtt, Kovács egyébként jól érezte az irányt. Marad a 3-0.
78.Kovács ütötte el a 16-oson belül Zachariassent, 11-es! Az akció egyébként abból indult, hogy az FTC térfelén szabálytalankodtak Heisterrel, de azt a játékvezető továbbengedte. 
75.
 
72.Ezúttal Petrjaknak mutatta fel a sárgát Berke sporttárs. 
71.Besic is besárgult. 
70.Fiola kapott sárgát. 
67.Wingo helyére Botka, Szendrei helyére pedig Alef állt be. 
65.Kodro kapott sárgát. 
64.Dárdai helyére Funsho állt be. 
62.
 
60.Marin, Uzuni és Vécsei helyére Tokamc, Zachariassen és Besic álltak be. 
58.GÓL!

Szendrei veszítette el a labdát a saját térfelünkön, Zubkov ugratta ki a bal szélen Mmaee-t, aki középre adta a játékszert, amit Uzuni közelről a kapunkba lőtt. 
55.Zubkov lövését Stopira blokkolta, a labda Laidouni elé pattant, aki 25-ről kapura küldte azt, Kovács magabiztosan hárított. 
52.Makarenko is besárgult. 
48.Vécsei kapott sárgát. 
46.Csere nélkül folytatódik a meccs. 
45 +1.Vége az első félidőnek. 
43.
 
40.GÓL!

Gyors kontra végén Ryan Mmaee csapta be Stopirát egy csellel, majd 13 méterről a jobb alsóba bombázott. 
39.Dárdai 23 méteres szabadrúgását Dibusz a bal alsó elől ütötte ki bravúrral. 
37.Blazic kapott sárgát. 
35.Heister passzát Dárdai lőtte 8 méterről kapu fölé. 
34.Gyors támadás végén Laidouni ugratta ki Marint, aki 11 méterről a rövid sarok mellé lőtt. 
33.A VAR jóváhagyta Berke ítéletét. 
32.Petrjak került földre a 16-oson belül, Berke továbbot intett, nincs büntető. 
29.Sokszor próbálkozunk előreívelt labdákkal, ezúttal Rus ívelt volna Szendrei elé, de labdája hosszú volt. 
27.
 
24.Kodro szerzett labdát a hazai térfél közepén, megiramodott vele a kapu irányába, majd Vécsei és Mmaee kettőse között a földre került, Berke sporttárs szerint szabályos körülmények között, úgyhogy mehet tovább. 
23.Óriási füttykoncert a Groupamában minden alkalommal, amikor Petrjak labdához ér. 
22.Heister kapott sárgát. 
20.Folytatódik a meccs.
19.Áll a játék, Blazicot kell ápolni. 
17.Heister jó 25 méterről lőtt kapura, Dibusz védett. 
14.Civic beadását Kovács kaparintotta meg az ötösön belül. 
12. 
10.GÓL!

Civic beadása a 16-oson belül átszállt Heister feje fölött, a labdát Zubkov szerezte meg, egy csellel becsapta Stopirát, majd éles szögből, 6 méterről a jobb felső sarokba bombázott. 
5.Heister szerzett labdát a saját térfelünkön, majd el is adta azt nagyon veszélyes helyen, Zubkov lövését Kovács magabiztosan védte. 
2.Máris sarokrúgást végezhetett el a Ferencváros, a labda Laidouni elé került, aki egyből Mmaee Ryan elé fejelte azt, azonban becsúszva sikerült menteni, végül Kovács ölelte magához a játékszert. 
1.A hazaiak kezdték a meccset. 
-1.Érkeznek a csapatok, hamarosan kezdődik a rangadó. Hajrá, Vidi!
-10.Berke Balázs sporttárs ma este zsinórban negyedik alkalommal vezeti az FTC elleni idegenbeli bajnokinkat. 
-15.
 
-25. 
-35.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-45.A héten Stopli a Groupama Arénában járt.
-50.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovács - Fiola, Rus, Stopira, Heister - Nego, Szendrei, Makarenko, Petrjak - Kodro, Dárdai
-55.
 
-60.Üdvözlünk mindenkit a Groupama Arénából, ahol 17:30-kor kezdődik csapatunk FTC elleni rangadója. 
Mérkőzés után

Szabics Imre: 

"Úgy gondolom, a Ferencváros nem csak saját magának köszönheti azt, hogy a félidőben 2-0-ás előny birtokában mehetett az öltözőbe. A kétgólos előnyt követően a mérkőzés eldőlt, hiszen a Ferencváros hazai pályán olyan játékerőt képvisel, hogy ilyenkor már nagyon nehéz ellenük fordítani. Az első félidei játékunkkal nagyon elégedett voltam, volt egy tizenegyes-gyanús és egy kiállítás-gyanús szituáció is. Az első 45 percben nagyon jó labdaszerzéseink voltak, azonban minden meccsmomentum a Ferencváros számára alakult pozitívan. Ismétlem viszont, hogy az első félidei játékunkkal nagyon elégedett vagyok. A második félidőre úgy mentünk ki a pályára, hogy meg akarjuk fordítani az eredményt, ennek érdekében pedig mindent el is követtünk. A Ferencváros azonban nagyon jó csapat, nem véletlenül tartanak ott nemzetközi szinten is, ahol tartanak. A tabella általában nem szokott hazudni, a jelenlegi 8 pontos különbségen csökkenteni lehet, de a realitás az, hogy a Ferencváros ma Magyarország legjobb csapata, gratulálok a hazaiaknak a mai győzelemhez. Ezt a különbséget egy-egy mérkőzésen el lehet tüntetni, és az első félidőben sikerült is eltüntetnünk. Azon dolgozunk, hogy a jövőben minél kisebb legyen ez a különbség."

Peter Stöger: 

"Elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel, amit egy nagyon erős ellenfél ellen nyújtottunk. Az első perctől kezdve nagyon jól futballoztunk. Úgy gondolom, a MOL Fehérvár FC-nek az első 15 percig volt esélye és akkor egy nyílt mérkőzésről beszélhetnénk, a második gól után azonban egyértelmű volt a találkozó végkimenetele. Ami miatt hiányérzetem van, hogy a végén kimaradtak a helyzeteink, pedig ebben a meccsben benne volt egy negyedik és egy ötödik gól megszerzésének a lehetősége is, ha ezeket sikerült volna értékesíteni, akkor lennék most maradéktalanul elégedett."

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2021. November 21. 20:15  -  Szerző: molfehervarfc.hu  -  
TUDÓSÍTÁS
Az FTC nyerte a vasárnapi rangadót

Zubkov és Mmaee találataival 2-0-ra vezettek a zöld-fehérek a szünetben, a második játkrészben Uzuni is betalált, Laidouni büntetőt rontott.

Az OTP Bank Liga 13. fordulójában az FTC vendége volt csapatunk. A mérkőzést megelőzően 5 pont volt a két együttes között a különbség (a Ferencváros egy meccsel kevesebbet játszott), a hazaiak az első helyről várták a rangadót, mi a negyedik pozíciót foglaltuk el a tabellán. 

Szabics Imre vezetőedző ezúttal a Kovács D. - Fiola, Rus, Stopira, Heister - Nego, Szendrei, Makarenko, Petrjak - Kodro, Dárdai tizenegynek szavazott bizalmat. 

Két hazai helyzettel kezdődött a meccs, előbb egy szöglet után Zubkov ívelte vissza a labdát a hosszú oldalról, amit Laidouni fejjel Mmaee elé próbált tenni, de Kovács megszerezte a játékszert, majd Zubkov lövését hárította kapusunk. A 10. percben viszont vezetést szereztek a zöld-fehérek: Civic beadása a 16-oson belül átszállt Heister feje fölött, a labdát Zubkov szerezte meg, egy csellel becsapta Stopirát, majd éles szögből, 6 méterről a jobb felső sarokba bombázott (1-0).

A 17. percig kellett várni az első kapura lövésükre, Heister löketét Dibusz védte. 7 perccel később Kodro szerzett labdát a hazai térfél közepén, megiramodott vele a kapu irányába, majd Vécsei és Mmaee kettőse között a földre került, Berke sporttárs szerint szabályos körülmények között. A 32. minutumban Petrjak került a földre a 16-oson belül, a játékvezető ezúttal sem látott szabálytalanságot.

Nem sokkal később egy gyors támadás végén Laidouni ugratta ki Marint, aki 11 méterről a rövid sarok mellé lőtt. A 35. percben Heister passzát Dárdai lőtte 8 méterről kapu fölé, majd a 39. percben ismét Dárdai próbálkozott, 23 méterről lőtt kapura egy szabadrúgást, Dibusz azonban védeni tudott. 5 perccel az első játékrész vége előtt megduplázta előnyét a hazai csapat: egy gyors kontra végén Ryan Mmaee csapta be Stopirát egy csellel, majd 13 méterről a jobb alsóba bombázott (2-0).

A szünetre kétgólos FTC-előnnyel mentek a játékosok.

A második félidő első lehetőségét az 55. percben jegyezhettük fel, akkor Zubkov lövését Stopira blokkolta, a labda Laidouni elé pattant, aki 25-ről kapura küldte azt, Kovács magabiztosan hárított. Az 58. percben pedig sajnos már 3-0 állt az eredményjelzőn: Szendrei veszítette el a labdát a saját térfelünkön, Zubkov ugratta ki a bal szélen Mmaee-t, aki középre adta a játékszert, amit Uzuni közelről a kapunkba lőtt. 

A háromgólos előny birtokában a Ferencváros nyugodtan játszott, mi nem igazán tudtunk helyzeteket kialakítani. A 78. percben Zachariassen startolt rá egy passzra, és egy pillanattal előbb oda is ért, mint a kicsúszó Kovács, így elesett kapusunk kezében, a játékvezető tizenegyest ítélt. Laidouni állt a labda mögé és laposan a jobb alsó mellé lőtt, maradt a 3-0.

A meccs utolsó szakasza újra eseménytelenül telt, a ráadás perceiben azonban Funsho még egy piros lapot is összeszedett, így 10 emberrel fejeztük be a találkozót. 3-0-ra győzött az FTC, megerősítve ezzel első helyét a táblázaton, mi maradtunk a negyedikek. Legközelebb november 27-én lépünk pályára, a Gyirmótot fogadjuk a MOL Aréna Sóstóban.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek