hu en
MTK Budapest Végeredmény 1-3
MOL Fehérvár FC
OTP Bank Liga
Bajnokság, 2020-2021
Tavaszi szezon - 32. forduló
2021.04.29., Csütörtök @ 20:00
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

12 fok, felhős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Erdös József
Asszisztensek:
Albert István, Kóbor Péter
Tartalék játékvezető:
Király Krisztián
Gólbírók:
Solymosi Péter, Radványi Ádám
90 +2.Vége a meccsnek. 
90.2 perc a ráadás.
89.GÓL!

Sarokrúgást követően Kovács ütötte ki a kapura tartó labdát, ami visszakerült a hosszúról középre, Tiago lőtt, Kovács megint védett, de az asszisztens jelzése alapján a gólvonalon túlról jött vissza a játékszer. 
87.Petrjak helyére Dárdai, Houri helyére Bourard, Stopira helyére pedig Hangya állt be.
84.Varga helyére Antonijevic, Schön helyére pedig Andrija állt be.
82.GÓÓÓÓÓÓL!

Houri
23 méterről nagyon nagy szabadrúgás-gólt lőtt!
81.Nagy kapott sárgát.
78.Pinto helyére Alef állt be.
76.Prosser helyére Vancsa állt be. 
75.GÓÓÓÓÓÓL!

Nem telt el 1 perc azóta, hogy Zivzivadze pályára lépett, és egy szép támadás végén előbb egy cselt mutatott be, majd 8 méterről kilőtte a hosszú sarkot. 
75.Nikolics helyére Zivzivadze állt be. 
74.Prosser talált a kapunkba egy ziccer végén, de a partjelző lest jelzett, marad a 0-1. 
73.Funsho kapott sárgát. 
71.
 
68.Funsho beadását vágták ki a hazai védők Nikolics elől. 
65.Herrera második sárgáját is megkapta, emberelőnyben vagyunk.
64.Tudtad, hogy elindult a TikTok-oldalunk? Nézd meg mindenképp
60.
 
56.Nikolics közeli ziccerét védte szépen az MTK kapusa. 
55.Petrjak kapott sárgát .
53.Rus 20 méteres szabadrúgása a sorfalról szögletre vágódott. 
51.Egyelőre mezőnyjátékkal telnek a percek a második félidőben. 
46.Folytatódik a meccs. Szünetben Varju helyére Mezei állt be az MTK-ba.
45 +3.Vége az első félidőnek
45.Nikolicsot állította meg gólhelyzetben a játékvezető sípja lesállás miatt. 
39.Herrera kapott sárgát. 
38.Szép támadás végén Nego lőtt 15 méterről kapu fölé, ez is helyzet volt. 
37.Ezt most megúsztuk!

Jobb szélről kapu elé ívelt labdát Prosser lőtt 6 méterről, éles szögből alig kapu mellé. 
35.Houri beadását Stopira fejelte kapu fölé. 
30.
 
28.Nikolics ezúttal fejjel próbált meg veszélyeztetni 11 méterről, azonban a labda jócskán elkerülte a hazai kaput. 
25.Magabiztosan őrizzük előnyünket, az MTK egyelőre egy Perkovic fejesen kívül nem jelentett veszélyt a kapunkra. 
19.
 
19.Kanta József helyére állt be Cseke. Az MTK visszavonuló legendáját a hazai csapat és a Vidi sorfallal búcsúztatta. 
18.
 
18.GÓÓÓÓÓÓÓL!

Funsho vezette a labdát, majd a 16-oson belül egy lövőcselt követően Nikot hozta játékba, csapatkapitányunk pedig nem hibázta el a ziccert .
17.Két perc múlva Cseke Benjámin fog beállni az MTK-ba...
15.Az első negyedóra fehérvári mezőnyfölénnyel telt el, mindkét kapu előtt adódott egy-egy helyzet, az állás azonban 0-0. 
9.Hazai szögletet követően Perkovic fejelt alig kapu mellé, ez is helyzet volt. 
7.Perkovic vágta fel Hourit a félpályánál, megúszta sárga nélkül, de mutatta a spori, hogy ez volt az utolsó, a következő szabálytalansága "lapos" lesz. 
4.Óriási helyzetet hagytunk ki! 

Egy szélről érkező beadást Niko csúsztatott meg fejjel az ötös környékén, a hosszún érkező Petrjak pedig teljesen üresen lőhetett 7-8 méterről kapura, a labda a bal kapufa töve mellett suhant el. 
1.Az MTK kezdte a meccset. 
-2.Érkeznek a csapatok, a hazaiak sötétkékben, mi tiszta fehérben futballozunk ma este. 
-10.Az MTK legendája, Kanta József ma játssza utolsó hazai bajnoki mérkőzését, őt különleges módon fogják majd elbúcsúztatni.
-25.
 
-30. 
-37.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-45.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovács - Bolla, Rus, Musliu, Stopira - Funsho, Nego, Pinto, Petrjak - Nikolics, Houri
-55.
 
-60.Üdvözlünk benneteket az Új Hidegkuti Nándor Stadionból, ahol 20 órakor kezdődik az MTK - Vidi bajnoki. 
Mérkőzés után

Szabics Imre:

"Kanta József karrierje előtt le a kalappal, nagyon-nagyon mély tisztelettel adózunk a pályafutása előtt, és minden jót kívánunk neki a továbbiakra! A mérkőzésre rátérve, teljesen megérdemelten nyertünk, büszke vagyok a csapatra. Az FTC ellen is jól játszottunk, de a mindenáron való győzni akarást nem éreztem teljes mértékben, ami számomra egy új helyzet volt, hiszen előtte ezzel nem volt gond. De nagyon örülök, hogy megint megmutatták a játékosok ezt az arcukat, megmutatták, hogy győzni akarnak és gólokat akarnak rúgni. A Nikolics - Zivzivadze cseréről közösen döntöttünk a szakmai stábbal, boldog vagyok, hogy gólt szerzett, nagy szüksége volt rá a kupadöntő előtt, biztos vagyok benne, hogy az önbizalmának is jót tett. Hétfőn egy nagyon fontos mérkőzés vár ránk, a kupadöntő, ahol történelmet szeretnénk írni. Pénteken regenerálunk és utána elkezdjük a felkészülést a találkozóra."

Michael Boris:

"Az első gól nyilván megváltoztatta a mérkőzést, mi úgy láttuk a visszajátszásokból hogy les volt. Így is mindent megpróbáltunk, hogy visszajöjjünk a meccsbe. A második játékrészben Herrera piros lapját kicsit szigorú döntésnek éreztem. Bár veszítettünk, nem vagyok csalódott, mert 10 emberrel is nagyot küzdöttünk és alakítottunk ki helyzeteket, gólt is szereztünk. Kanta József is méltó módon tudott elbúcsúzni. A következő meccsünk a Mezőkövesd ellen lesz, ami már nem oszt, nem szoroz a végelszámolást tekintve, mindkét csapat korábban biztosította a bennmaradását. Büszkék vagyunk arra, amit ez a fiatal csapat véghezvitt ebben a szezonban. Tudtuk hogy a Vidi ellen nem elég az átlagos teljesítmény, extrát kell nyújtani a sikerhez, de a lesgól és a piros lap mellett erre nem volt lehetőségünk, pedig úgy érzem, alapvetően nem játszottunk rosszul."

 

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2021. Április 29. 22:05  -  Szerző: molfehervarfc.hu  -  
Magabiztos győzelem az MTK otthonában

Nikolics, Zivzivadze és Houri is betalált, 3-1-re győztünk az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, a hazai csapat a hajrában szépített.

Az utolsó előtti, 32. forduló már csütörtökön elindult az OTP Bank Ligában, miután a hétfői MOL Magyar Kupa-döntő két résztvevője, az Újpest és csapatunk is előbb lépett pályára, hogy maradjon idő a fináléra való felkészülésre. A lila-fehérek Diósgyőrben ikszeltek, így bebiztosították első osztályú tagságukat, mi az MTK vendégei voltunk.

Szabics Imre vezetőedző két helyen változtatott az FTC elleni, hétvégi mérkőzéshez képest, Dárdai és Zivzivadze ezúttal a kispadra kerültek, helyettük Funsho és Houri voltak a kezdőben, ami így nézett ki: Kovács D. - Bolla, Rus, Musliu, Stopira - Funsho, Nego, Pinto, Petrjak - Nikolics, Houri.

Vidi-helyzettel indult a mérkőzés, a 4. percben Nikolics csúsztatott meg az ötösnél egy beadást, a hosszún egyedül érkezett Petrjak és ballal a bal alsó mellé lőtt. A válasz a 9. percben jött, egy hazai szögletet követően Perkovic fejelt alig kapu mellé, ez is helyzet volt. A 18. percben megszereztük a vezetést, mégpedig egy remek támadás végén: Funsho indult meg a jobb oldalon, csinált egy lövőcselt, majd a középen érkező Nikolicshoz passzolt, csapatkapitányunk pedig 10 méterről, jobbal a bal alsóba lőtt (0-1).

Közvetlenül a gól után, a 19. percben elhagyta a pályát az MTK 19-es mezben futballozó kapitánya, Kanta József, akinek ez volt az utolsó hazai mérkőzése, a kiváló játékmester a szezon végén befejezi labdarúgó pályafutását. A két csapat játékosai alkotta sorfal között hagyta el a pályát Kanta (akinek a szünetben Kovács Zoltán sportigazgató adta át klubunk ajándékát).

A 28. percben Nikolics fejese szállt mellé. A 35. percben Houri adott középre, Stopira fejelt fölé. A 37. minutumban következett az addigi legnagyobb MTK-helyzet, egy felfejelt labdát Prosser lőtt el keresztben a kapu előtt kapásból, a bevetődő Tiago lábáról kevéssel a bal alsó mellé csorgott a labda. Az ellentámadás végén megint Funsho készített elő jól, ezúttal Nego fejezte be az akciót, de 15 méterről fölé lőtt. Egygólos Vidi-vezetéssel mehettek pihenni a csapatok.

A második félidő elején a hazaiak birtokolták többet a labdát, mégis Rus szabadrúgását jegyezhettük fel először, ami elakadt a sorfalban. Kicsivel később Nikolics kapott jó labdát, közelről megpróbálta ellőni a kivetődő Mijatovic mellett, de a kapust találta el. A 65. percben megfogyatkoztak a hazaiak, Herrera kezezésért megkapta második sárgáját, vagyis a pirosat. A 74. percben Prosser lőtt a kapunkba 12 méterről, de lesről, így maradt az 1-0 nekünk. Legalább 1 percig, ugyanis a Nikolicsot váltó Zivzivadze ahogy pályára lépett, gólt szerzett: szépen fordult le védőjéról játékosunk, elindult a bal szélen, egy visszacsellel elküldte a becsúszó Tiagót, majd jobbal a hosszú sarokba tekert (0-2)!

A 82. percben újabb gólt szereztünk, egy szabadrúgást először Rus, majd Petrjak lépett át, végül Houri tekert a kapu bal oldalába 22 méterről (0-3).

A legvégén még szépítettek a hazaiak - egy kapura tekert szögletet kiütött Kovács, a hosszúról visszatett labdát Tiago lőtte kapura, Kovácsról ez is kijött, de az asszisztens jelzése szerint a gólvonalon túlról -, így 3-1-es eredménnyel ért véget a találkozó. Győzelemmel hangoltunk tehát a MOL Magyar Kupa döntőjére, amit hétfő este vívunk az Újpesttel a Puskás Arénában.  

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek