hu en
FC Sion Végeredmény 1-1
MOL Fehérvár FC
Barátságos
Barátságos, 2019-2020
Téli felkészülési mérkőzések - Marbellai edzőtábor
2020.01.13., Hétfő @ 15:30
La Línea, Estadio Municipal de La Línea

17 fok, napsütés
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Hugo Vaca
90.Vége a mérkőzésnek. 
87.Szabó lőtt kapura, a labda egy védőről szögletre pattant. 
85.Kasami lapos, erős lövését védte Kovácsik bravúrral. 
81.Petrjak és Pátkai helyére Zsóri és Nyári állt be. 
77.Nego és Kovács helyére Funsho és Szabó Bálint állt be. 
76.Hangya szélről érkező beadása veszélyesen ment el keresztben a kapu előtt, de végül egyik támadónk sem ért oda időben. 
70.Kovácsik húzott le nagyszerűen egy szélről érkező beadást. 
65.Futács, Milanov, Fiola és Vinícius elhagyták a pályát, helyükre Hodzic, Elek, Tamás Olivér és Hangya érkeztek. 
63.
 
60.A második félidő első 15 percében valamivel többet volt a labda a svájciaknál, de Kovácsiknak nem volt védeni valója. 
55.Nego passzát követően Kovács lövése vágódott egy védőről szögletre. 
52.A svájciak sort cseréltek a szünetben. Helyzetet a második félidőben még egyik oldalon sem láthattunk. 
50.
 
46.Folytatódik a meccs, Joan Carrillo egyelőre nem cserélt. 
45.Vége az első félidőnek. 
38.Nego került helyzetbe, egy lövőcsellel elfektette védőjét, majd 13 méterről nem sokkal tekert kapu mellé. Szép volt, gólt érdemelt volna!
37.
 
32.GÓL!

A büntetőt Grgic a jobb alsóba lőtte, Kovácsik érezte az irányt, de nem védhette a jól helyezett lövést.  
31.Lenjani kapott remek lyukpasszt, egyedül vezethette Kovácsikra a labdát, kapusunk bravúrral védett, de nem szabadult fel a kapunk, Vinícius pedig szabálytalankodott a 16-osunkon belül a svájciak támadójával, 11-es!
26.GÓÓÓL!

Musliuval szemben szabálytalankodtak a kaputól 23 méterre. Miközben a svájciak kapusa a sorfalat állította fel, Petrjak szemfülesen a kapu üresen maradt hosszú sarkába tekert, mivel a játékvezető nem jelezte, hogy sípszóra kell elvégezni a pontrúgást. 2020-ban az első Vidi-gólt tehát Petrjak szerezte.  
23.
 
19.A harmadik szögletünk sem volt veszélyes.
15.Az első negyedórában egy svájci lövést és két fehérvári szögletet láthattunk, különösebben nagy veszélyt egyik sem jelentett a másik csapat kapujára. 
11.Rövid időn belül két szögletet is elvégezhettünk, de egyik sem volt veszélyes. 
7.A találkozó első perceiben egyelőre főleg a svájci együttesnél van a labda. 
3.Lenjani 14 méterről, laposan lőtt kapura, Kovácsik magabiztosan védte a mérkőzés első kaput eltaláló lövését. 
1.Az FC Sion kezdte a meccset!
-2.Érkeznek a csapatok, a svájciak pirosban, mi fehérben lépünk pályára. 
-20.A két csapat már elkezdte a bemelegítést. 
-25.
 
-45.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Fiola, Musliu, Vinícius, Stopira - Milanov, Pátkai, Nego - Kovács, Futács, Petrjak
-55.
 
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat a Gibraltár melletti La Líneaból, ahol 15:30-kor az FC Sion ellen lépünk pályára. 
Mérkőzés után

Joan Carrillo:

„Ez most a munka ideje, de látom a fejlődést is a csapaton. A játékosok folyamatosan egyre jobban megismerik és magukévá teszik azt a játékfilozófiát, amelyet elvárok tőlük. Ma tetszett a csapat szervezésettsége, a Sion egy jó együttes, de gyakorlatilag nem is alakítottak ki helyzeteket ellenünk. A mai mérkőzés előtt is még edzettünk, hiszen folyamatosan dolgozunk a taktikai és az erőnléti felkészülésen is. Két nap múlva újabb edzésmérkőzés, az egyes labdarúgók játékperceinél ezt is figyelembe kellett venni, Elek Ákos például tegnap nem tudott edzeni, valamint kisebb sérülés miatt ma Boban Nikolov és Juhász Roland sem tudott pályára lépni.”

Victor Dionisio:

„Az első félidőben jó nyomást helyeztünk ellenfelünkre, de hiába szereztük meg sokszor a labdát, ellentámadás építése közben gyorsan el is veszítettük azt. Ebben mindenképpen fejlődnünk kell. A félidőben sort cseréltünk és egy másik játékrendszert próbáltunk ki, a mérkőzés utolsó harmadában például két csatár is fent volt a pályán. A második negyvenöt percben többet birtokoltuk a labdát, de nem igazán találtuk a ritmust, ennél intenzívebb játékra lesz szükségünk. Támadásban nem voltunk elég agresszívek, ezért nem is igazán kényszerítettük hibára a magyar csapat védelmét.”

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2020. Január 13. 18:00  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
1-1-es döntetlen az FC Sion ellen

Ivan Petrjak góljával 1-0-ra vezettünk, de a svájciak 11-esből még a szünet előtt egyenlítettek, a második félidőben pedig már nem született újabb gól. 

Az év második edzőmérkőzésére Gibraltár mellett, La Líneában került sor, ellenfelünk a svájci élvonalban szereplő FC Sion gárdája volt. Kezdőként ezúttal a Kovácsik – Fiola, Musliu, Vinícius, Stopira – Nego, Pátkai, Milanov – Kovács István, Futács, Petrjak tizenegy kapott szerepet.

A mérkőzés eleje mezőnyjátékkal telt, majd a 25. percben Visar Musliuval szemben szabálytalankodtak a svájciak. A Sion játékosai kis vitatkozás után beálltak a sorfalba, Ivan Petrjak azonban nem kérte a kilenc méter kimérését, valamint Hugo Vaca játékvezető sem jelezte, hogy csak sípszóra lehet elvégezni a szabadrúgást, így ukrán szélsőnk egy laza mozdulattal a gyakorlatilag üresen maradt kapuba emelte a labdát (1-0).

Sajnos nem kellett sokat várni a válaszra – a 31. percben Lenjani ugrott ki jó ütemben a védőink között, ziccerét Kovácsik még bravúrral hárítani tudta, de a labda visszapattant a sioni támadóhoz, akit Vinícius buktatott. A büntetőt Grgic nagy erővel, laposan a jobb alsóba helyezte (1-1). A 38. percben Stopira centerezett Negohoz, aki 14 méterről egy szép lövőcselt követően a rövid alsót vette célba, de nem talált kaput.

A szünetben Joan Carrillo nem változtatott, a svájciak sort cseréltek, pályára lépett többek között a korábbi Arsenal-hátvéd, Johan Djourou is. Nálunk az első cserékre a 65. percben került sor, ekkor Fiola, Vinícius, Milanov és Futács helyére Tamás Olivér, Hangya Szilveszter, Elek és Hodzic érkezett.

A második játékrészben nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, a 78. percben Fachinetti baloldali beadása után Kasami lőtt, de a megpattanó labda Kovácsik kezében kötött ki. A 85. percben nehezebb dolga volt kapusunknak, egy svájci szerelést követően Kasami húzta vissza ballal a bal alsóba a labdát, de Kovácsik nagyot védett. Egy perccel később egy szögletet követően Szabó Bálint lőtt dropból ígéretesen, de az egyik hátvéd blokkolni tudta a kísérletet, így maradt az 1-1.

Csapatunk legközelebb szerdán 16 órakor a VfL Bochum 1848 ellen játszik edzőmeccset.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek