hu en
MOL Fehérvár FC Végeredmény 1-0
Újpest FC
Magyar Kupa
Magyar Kupa, 2019-2020
Nyolcaddöntő - Visszavágó
2020.02.19., Szerda @ 17:30
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó
1794 néző
8°C, felhős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Vad II István
Asszisztensek:
Albert István, Buzás Balázs
Tartalék játékvezető:
Berényi Tamás
90 +5.Vége a meccsnek!
90 +4.Petrjak helyére Futács állt be.
90.Három perc a hosszabbítás. 
89.GÓÓÓÓÓÓÓL!

Petrjak szögletét remekül csúsztatta meg Tamás Olivér, a labda a hosszún érkező Musliu elé került, aki közelről nem hibázott. 
86.Simon helyére Perosevic állt be. 
82.Tamás adott pazar labdát Kovácsnak, aki szépen ugratta ki Funshot, fiatal támadónk lövését blokkolni tudták az újpesti védők. 
80.
 
78.Funsho tört be szép cselekkel a jobb szélen a 16-oson belülre, majd egy ravasz mozdulattal beadás helyett kapura emelt, a labda csak centikkel suhant el a felső léc fölött. 
75.Nikolics helyére Hodzic állt be. 
72.Pauljevic beadását Zsótér centikkel fejelte 11 méterről kapu mellé. 
70.Funsho máris kiharcolt egy sárgát.
68.Houri helyére Funsho állt be.
66.​Nwobodo kapott sárgát.
65.
 
62.Szakály helyére Calcan állt be. 
57.Kovács lőtt 20 méterről kapu fölé. 
56.Houri csípte el a labdát a félpályánál, meglódult vele, majd Nikot ugratta ki, aki 11 méterről, laposan kapura lőtt, Pajovics védett. 
51.
 
46.Balázs helyére Pauljevic állt be a szünetben. 
45.Vége az első félidőnek. 
44.Na, ez parádés játék volt! 

Kovács-Petrjak-Niko volt a labda útja, ukrán játékosunk szenzációs mozdulattal továbbította sarokkal a labdát, Niko 15-ről kapura tekert, Pajovics nagyot védett. 
40.
 
38.Petrjak kényszerítőzött szépen Nikoval, azonban Pajovics jó ütemben vetődött ki a kapujából és ukrán szélsőnk elől megszerezte a játékszert. 
35.Houri szép cselek után ugratta ki Nikolicsot, aki azonban lesről indult, magasban is a partjelző zászlaja! 
31.Houri tekert kapura egy szabadrúgást 22 méterről, Pajovics magabiztosan ölelte magához a bőrgolyót. 
30.Az első percek nagy irama után kissé leült a találkozó, kiegyenlített első félórát láthattak a drukkerek. 
26.
 
21.Zsótér nyert egy futópárbajt Tamás Olivérrel szemben, azonban egykori kiváló középpályásunk beadása pontatlant volt, a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret. 
16.Kiegyenlített mezőnyjátékkal telnek most a percek. 
11.Gyors újpesti kontrát láthatunk az imént, melynek végén Novothny került volna gólhelyzetbe, ha sikerül jobban átvennie a labdát. 
8.Zsótér veszélyeztetett, éles szögből, laposan lőtt kapura, Kovácsik védett. Eddig egész jó a meccs!
3.Az első csapatban tétmeccsen ma debütáló Tamás Olivér 7 méterről lőtt kapura, Pajovics ezt is védte!
2.Petrjak került egy újpesti védelmi hiba után nagy helyzetbe, lövését Pajovics védte. 
1.Niko indította minimum 90 perces útjára a labdát.
-2.Érkeznek a csapatok, a mieink piros-kékben, a vendégek pedig lila-fehérben. 
-10.Juhász Roland korábbi gerincpanaszai kiújultak, ezért nem került be a mai meccskeretbe, tudtuk meg dr. Kovács Tibor csapatorvostól. 
-15.
 
-30.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-40.
Íme a mai kezdők
-50. 
-65.Köszöntünk titeket a MOL Aréna Sóstóból, ahol együttesünk 17:30-as kezdettel kezd az Újpest FC ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján!
Mérkőzés után

Joan Carrillo:

„Először is gratulálok a játékosoknak a továbbjutáshoz. Úgy gondolom, hogy a két találkozó alapján megérdemeltük, mi voltunk a jobb csapat, ezen a mérkőzésen is nekünk volt több helyzetünk. Ma talán néha több volt a szív, mint az ész, de az biztos, hogy mindenkin lehetett látni azt, hogy nyerni szeretne, ilyen hozzáállással kell továbbmennünk a megkezdett úton. Ezúton is szeretném megköszönni a szurkolóinknak azt, hogy a Ferencváros ellen és ma is mögöttünk voltak és támogatták a csapatot. Bízom benne, hogy a ZTE ellen egy élvezetes meccsen újabb hazai győzelemnek örülhetünk majd szombaton!”

Vezetőedzőnket a sajtótájékoztatón a cserékről és a debütáló Tamás Olivér teljesítményéről kérdezték.

„Tetszett, ahogyan Tamás Olivér nagyon karakteresen beleállt a találkozóba. Ráadásul egy fontos kupatalálkozóról volt szó, az ellenfélnek pedig veszélyes szélsőjátékosai vannak. Sokat segítették az öltözőben a rutinosabb csapattársak is. Szerettük volna, ha Funsho kicsit „megnyitja” a jobb oldalt is, volt is 1-2 lehetősége, sokat dolgozott a pályát, Nikó pedig meccsről-meccsre lép előre. A cseréknél és az összeállításoknál a sérülések mellett pedig figyelembe kell venni azt is, hogy az eltiltások miatt Futács Márkó, Armin Hodzic és Elek Ákos sem léphet pályára a ZTE ellen.”

Nebojsa Vignjevics:

"Nem volt sem szép, sem minőségi mérkőzés, sok hiba tarkította. Próbáltunk nyomást gyakorolni a Vidire, hibáztak is párszor, de mi még többször. Sok esélyt adtunk nekik, miközben semmi különlegeset nem mutattunk. Nem láttam a győzni akarást a játékosaimon. Nem ez volt a legjobb meccsünk, annyi biztos. Többször is kettő az egy elleni szituációba kerültünk fiatal labdarúgójukkal, Tamás Olivérrel, de ebből sem helyzetet, sem lövést nem tudtunk kialakítani, pedig nem különösebben segítették a fehérváriak az újoncot. Azt gondoltam, meg lesz ijedve, de nem tudtuk kihasználni, összességében a bal oldalunk volt a gyengébb. Gratulálok a győzelemhez a Fehérvárnak és további sikeres szereplést kívánok nekik a Magyar Kupában!"

Magyar Kupa
Magyar Kupa, 2019-2020
Nyolcaddöntő - Visszavágó
Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2020. Február 19. 19:30  -  Szerző: Guber Péter  -  
TUDÓSÍTÁS
Hajrában szerzett góllal jutottunk tovább a Magyar Kupában

Musliu a 89. percben döntötte el az Újpest elleni párharcot.

Rövid időn belül harmadik alkalommal is megmérkőzött együttesünk az Újpest FC-vel, a tét ezúttal a Magyar Kupa negyeddöntőjébe jutás volt. A visszavágó 0-0-ról folytatódott, miután az odavágón nem esett gól Szegeden.

Joan Carrillo vezetőedző ezúttal nem számíthatott a hosszabb ideje hiányzó Géresi Krisztián-Huszti Szabolcs duó mellett Rus Adriánra, Nego Loicra, Vinícius Paulóra, Fiola Attilára és Juhász Rolandra sem, Boban Nikolov viszont a kispadra leült. Most először kapott szerepet első csapatunkban tétmérkőzésen Tamás Olivér. Kezdőcsapatunk az alábbi volt: Kovácsik - Tamás O., Musliu, Stopira, Hangya - Pátkai, Elek - Petrjak, Kovács I., Houri - Nikolics.

Az Újpestnél a várakozásoknak megfelelően visszakerült a kezdőbe több játékos, aki a hétvégi NB I-es fordulóban pihent, a névsor az alábbi volt: Pajovic - Balázs B., Litauszki, Heris, Burekovic - Nwobodo, Onovo, Szakály P. - Zsótér, Novothny, Simon K.

Három óriási helyzettel kezdődött a mérkőzés. Előbb Heris keresztpasszára csapott le Petrjak, de a kapussal szemben nem tudta gólra váltani a lehetőséget, Pajovic védett. A kifejelt szöglet után Petrjak remek labdával találta meg Tamás Olivért, aki megverte védőjét, majd az ötös sarkáról lőtt, Pajovic hárította ezt is. Nem sokkal később egy beadás Stopirát találta meg, aki csúsztatott, nem sokkal a kapufa mellé.

A 6. percben Petrjak veszélyes beadása zúgott el keresztbe Nikolics előtt, Houri-t megelőzve Balázs tette szögletre. Másodpercekkel később Zsótér bal oldalról lőtt, Kovácsik kiütötte, Stopira tisztázott. A félidő közepén elsősorban a mezőnyben folyt a játék, nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. A 32. percben Houri 27 méteres szabadrúgása Pajovic kezében halt el. A 43. percben Kovács passzolt fel Petrjaknak, aki egy érintésből, sarokkal tette Nikolics elé. Támadónk nagy helyzetben lőtt, de az újpesti kapus résen volt és hárított.

A szünetre 0-0-val vonultak a csapatok, a második félidőre Balázs Benjámin helyett Pauljevic Branko futott ki. Az 56. percben újabb könnyelmű passzt füleltünk le, Zsótér labdájával Houri lódult meg. Tökéletesen tálalt Nikolics elé a tizenhatoson belülre, támadónk lőtt, de Pajovic leért. Nem sokkal később Kovács fűzött át több védőt és lőtt fölé 17 méterről.

A 62. percben Szakály Péter hagyta el a pályát, Andreias Calcan érkezett. A 66. minutumban Obinna buktatta Petrjakot, sárgát kapott. Kicsivel később Funsho Bamgboye is lehetőséget kapott, Lyes Houri fejezte be ekkor a találkozót. Nigériai szélsőnk egy perc alatt besárgult, Calcant rántotta vissza. A 72. percben Pauljevic beadása kristálytisztán találta Zsótért, aki 11 méterről a jobb alsó mellé bólintott.

A 75. percben Nikolics is elhagyta a játékteret, Armin Hodzic folytatta. Három perccel később Bamgboye tolta meg a jobb oldalon, lecsúszott beadása kis híján behullott, a háló tetején landolt. A 86. percben Perosevic érkezett, Simon sétált le.

A 89. percben szöglethez jutottunk. Petrjak beadását Tamás Olivér megcsúsztatta, Stopiráról levágódott, majd a tömörülés közepette Musliu talált az újpesti kapuba (1-0).

A háromperces hosszabbítás alatt újabb találat már nem esett - Futács Petrjakot váltotta még -, 1-0-s összesítéssel jutottunk túl az Újpesten a Magyar Kupában és készülhetünk a negyeddöntőre.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek