hu en
Újpest FC Végeredmény 0-0
MOL Fehérvár FC
Magyar Kupa
Magyar Kupa, 2019-2020
Nyolcaddöntő - Odavágó
2020.02.11., Kedd @ 19:30
Szeged, Szent Gellért Fórum
1551 néző
7 fok, tiszta ég
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Karakó Ferenc
Asszisztensek:
Tóth II Vencel, Horváth Róbert
Tartalék játékvezető:
Ducsai József
90 +4.Vége a meccsnek!
90.Veszélyes újpesti szögletvariációt úsztunk most meg, Onovo lőhetett volna a kapunkba pár méterről, de nem találta el a labdát. 
88.Ne forognak veszélyben a kapuk, egyik csapat sem akarja megkockáztatni, hogy elveszítse a meccset az utolsó percekben. 
82.Zsótér helyére Szakály állt be.
81.Hangya turbánnal a fején folytatja a játékot, Musliu is visszatért. 
80.
 
78.Nyári kapott sárgát.
75.Hangyát, majd Musliut is ápolni kell. Cserénk nincs több. 
70.Milanov hagyta el bicegve a játékteret, Houri állt be helyette.
66.Perosevic lőtt 20 méterről kapu mellé egy elé pattanó labdát.
63.Fiola helyére Stopira állt be.
60.Simon helyére Csongvai állt be.
57.Zsótér durrantott 20-ról kap fölé és mellé. 
56.Petrjak helyére Nikolics állt be. 
51.Pátkai lőtt 15 méterről kapura, Litauszki nagyot mentett. 
49.Milanov az ötös sarkáról fejelt a hosszún érkező Funsho elé, aki közelről kapura lőtt, Banai mintha a gólvonal mögül ütötte volna ki a labdát, mindenesetre a játékvezető továbbot intett. 
48.Burekovic kapott sárgát.
46.Folytatódik a meccs. Calcan helyett Perosevic a pályán a második félidőben. 
45.Vége az első félidőnek, melyet egy nagy Futács-helyzet zárt. Milanov beadását csatárunk 8 méterről lőtte kapu fölé. 
43.
 
40.Az első félidő utolsó 5 perce kezdődött el, egyelőre 0-0 áll a Szent Gellért Fórum két hatalmas eredményjelzőjén. Igazán nagy gólhelyzetet sem jegyezhettünk eddig fel. 
35.Calcan kapott remek labdát, a román játékos 18 méterről azonban "eltörte" a labdát. 
34.
 
31.Petrjak kapott sárgát.
26.Petrjak szögletét kifejelték a védők, Hangya elé került a labda, aki 22 méterről nem találta el jól azt. 
22.
 
20.Simon beadását a levegőből, egy kézzel húzta le Kovácsik, majd magabiztosan ölelte magához a bőrgolyót. 
16.Petrjak szögletét Futács csúsztatta meg fejjel a kapu irányába, de a védők kivágták a labdát. 
12.Novothny beadását Simon ritkán látható, különleges mozdulattal próbálta kapura sarkazni, de nem járt sikerrel az újpesti játékos. 
9.Milanov lapos beadására jó ütemben vetődött ki Banai, így Futács elől megkaparintotta a játékszert. 
7.Történelmi meccs a mai, korábban még sosem rendeztek olyan tétmeccset a Szent Gellért Fórumban, melyen két NB I-es csapat mérkőzött meg egymással. 
5.Pátkai távoli lövése kerülte el az újpesti kaput. 
3.Zsótér kapott sárgát.
1.A Újpest FC kezdte a meccset!
-4.Érkeznek a csapatok a Szent Gellért Fórum zöld gyepére. A mieink piros kékben, a "hazaiak" lila-fehérben.
-20.
 
-30.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-35.Az Újpest ugyanazzal a 11 játékossal kezdi a mai meccset, mint ahogy a tíz nappal ezelőtti bajnokit kezdte. Nálunk négy helyen változtatott Joan Carrillo: kimaradt ezúttal Kovács, Elek, Stopira és Houri, helyettük Petrjak, Nyári, Hangya és Funsho kezdenek. 
-45.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Fiola, Juhász, Musliu, Hangya - Pátkai, Nyári - Funsho, Milanov, Petrjak - Futács
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat Szegedről, a Szent Gellért Fórumból, ahol 19:30-kor kezdődik az Újpest FC - MOL Fehérvár FC kupameccs. 
Mérkőzés után

Joan Carrillo:

"Számunkra elég komplikált most a helyzet, ahogy a mérkőzés előtt is beszéltem róla. Friss csapatok ellen játszunk sorozatban, közben mi múlt héten Debrecenben léptünk pályára, szombaton a Mezőkövesd ellen játszottunk, ma itt, Szegeden az Újpest ellen, majd jön a Ferencváros elleni rangadó és ennek a találkozónak a visszavágója. Igyekszünk kontrollálni a labdarúgók játékperceit, hiszen ilyenkor magasabb a kockázata a sérüléseknek. Azt hiszem, azoknak, akik a döntéseket hozzák a versenykiírásokról, ezeket a dolgokat figyelembe kéne venniük. A sérülés miatt amúgy is hiányzó kerettagok mellett emiatt is maradt Fehérváron néhány játékos, például Kokó vagy Elek Ákos a mai találkozó előtt. Természetesen ezzel együtt is eleget teszünk a kiírásnak. Az biztos, hogy személy szerint én mindkét sorozatban harcolok majd a végsőkig. A meccsen ma is győzelemre készültünk, voltak is helyzeteink, talán lőttünk gólt is, a lefújás után legalábbis nekem azt mondták, hogy a felvételek alapján valószínűleg bent volt a labda... Ahogy a tv-ben is mondtam a lefújás után, a hibák benne vannak a labdarúgásban minden fél részéről. A döntetlennek egyáltalán nem örülök, de most először a Ferencváros elleni bajnokira koncentrálunk, utána visszahelyezzük a fókuszt az Újpest elleni párharcra.”

Nebojsa Vignjevics:

"Két ellentétes félidőt láttam a csapatomtól. Beszéltünk arról, hogy agresszívan lépjünk fel, de az első félidőben ebből nem sok köszönt vissza. Ellenfelünkre vártunk, hogy megtegye az első lépéseket, így ők veszélyesebben is játszottak. A második játékrészben jobban próbálkoztunk, nagyobb nyomást helyeztünk a Vidire. Rögtön lett is néhány lehetőségünk. Sajnálom, hogy nem így kezdtük a meccset. Talán kicsit tartottunk tőlük, a múltkori vereség miatt. A végén megvoltak a helyzeteink, de valamiért az utolsó passznál, lövésnél megremegtek a lábak, vagy egyszerűen nem sikerültek a mozdulatok. Bízom benne, hogy a játékosaim megértik ezután a meccs után, hogy pontosan hogyan kell játszanunk, nem csak a Fehérvár, hanem minden más csapat ellen is.”

Magyar Kupa
Magyar Kupa, 2019-2020
Nyolcaddöntő - Odavágó
Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2020. Február 11. 22:00  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
Döntetlen a kupameccs első felvonásán

Szegeden küzdelmes mérkőzést játszottunk az Újpest FC ellen, a vége 0-0 lett, döntés jövő héten, Székesfehérváron.

Csapatunk a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén kedden este Szegeden, a Szent Gellért Fórumban lépett pályára az Újpest FC ellen. A lila-fehérek ugyanazzal a kezdőcsapattal léptek pályára, mint a két együttes tíz nappal ezelőtti bajnokiján, nálunk négy helyen változtatott Joan Carrillo: kimaradt ezúttal Kovács, Elek, Stopira és Houri, helyettük Petrjak, Nyári, Hangya és Funsho kezdtek.

Az 5. percben Pátkai távoli lövése kerülte el az újpesti kaput, a túloldalon pedig Simon sarkazása jelentett kisebb riadalmat, de végül nem kellett Kovácsiknak játékba avatkoznia. Többet birtokoltuk a labdát, de jól zárt az újpesti védelem, amikor pedig támadást vezettek a lila-fehérek, akkor a mi hátsó alakzatunk dolgozott hiba nélkül. A játékrész legnagyobb helyzetét a 45. percben jegyezhettük fel, Milanov beadását Futács lőtte 8 méterről kapu fölé.

A második félidőt is mi kezdtük jobban, a 49. percben Milanov az ötös sarkáról fejelt a hosszún érkező Funsho elé, aki közelről kapura lőtt, Banai mintha a gólvonal mögül ütötte volna ki a labdát, mindenesetre a játékvezető továbbot intett. A visszajátszások alapján is úgy tűnt, hogy a labda teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon, de perdöntő felvétel nem áll rendelkezésünkre.

Két perccel később Pátkai került ziccerbe, 15 méterről kapura is lőtt, Litauszki nagyot mentett. Újpesti részről Zsótér próbálkozott távolról, de nem járt sikerrel, lövése messze elkerülte a kapunkat. A 66. percben Perosevic lőtt 20 méterről kapu mellé egy elé pattanó labdát. Az utolsó negyedórában több játékosunkat is ápolni kellett, előbb Hangya fejére került egy turbán, mivel felszakadt a bal szemöldöke, majd Musliut ápolták a játéktéren kívül, de szerencsére mindketten folytatni tudták a játékot - ekkora ugyanis már nem maradt több cserelehetőségünk. 

A 90. percben egy szabadrúgásvariációt követően Onovo lábában volt a győztes gól, de az újpesti játékos nagy helyzetben nem találta el a labdát, így maradt a 0-0. A visszavágót jövő héten Székesfehérváron, a MOL Aréna Sóstóban rendezik meg. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek