hu en
MOL Fehérvár FC Végeredmény 1-0
Szombathelyi Haladás
Barátságos
Barátságos, 2019-2020
Nyári felkészülési mérkőzések - Nyári felkészülés
2019.07.28., Vasárnap @ 17:30
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó
50 néző
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0

8000, Székesfehérvár, Csíkvári út 10.

A MOL Aréna Sóstó megközelítése

Tömegközlekedéssel:
Piac térről 11, 11A és 40-es buszok.

Vasútállomásról kb. 20 perc sétával
31/32/33/34/35/36/37/38 buszokkal.

Adatok & helyszín
Összeállítások
Felállás
Eredmények
2019. Július 28. 20:00  -  Szerző: Guber Péter  -  
TUDÓSÍTÁS
Futács góljával győztük le a Haladást

Több fiatal is lehetőséget kapott a vasárnapi felkészülési mérkőzésen.

Az ETO FC Győr elleni találkozó után újabb vasárnapi felkészülési mérkőzést játszott a MOL Fehérvár FC keretének az Európa Ligában kezdőként szerepet nem kapó része. Az ellenfél a sóstói edzőpályán az NB I-től májusban búcsúzó Szombathelyi Haladás együttese volt.

Marko Nikolics így álltította össze csapatát: Tujvel - Major M., Rus, Tamás O., Hangya - Kovács I., Tarnóczi, Pátkai - Bamgboye, Futács, Petrjak. NB III-as gárdánk tagjai, Tamás Olivér, Major Martin és Tarnóczi Roland már nem először kaptak lehetőséget az első keretnél.

A Haladás a Gyurján - Medgyes, Jancsó, Jagodics, Németh Mi., Bosnjak - Kiss B., Holdampf, Nyári - Németh Má., Gaál kezdővel állt fel.

Az első helyzet Bamgboye előtt adódott, a 3. percben jobbról, 12 méterről próbálkozott, Gyurján védett. Ezután a 21. percig kellett várni a következő lehetőségre: Hangya szögletét Rus megcsúsztatta, Tamás Olivér pedig estében, jobbról a kapust találta el. Az ellentámadásból Bosnjak éles szögből leadott lövését Tujvel védte.

A következő percekben többször is dolga akadt rutinos hálóőrünknek. A 23. minutumban Gaál közvetlen közelről lőtt - Tujvel reflexmozdulattal védett -, majd a szögletet követően megint Gaál próbálkozott, kapusunk ezt magabiztosan fogta.

A 25. percben Németh Márió szabadrúgását Jagodics lőtte fölé, a 32. minutumban pedig megintcsak ő került ziccerbe 10 méterre a kaputól, de ezt is kiütötte Tujvel. Két percre rá Gaál jobb oldali beadását Nyári ballal, az ötösről bombázta rá, Tujvelről ki sem jött a labda. A 37. percben Németh Márió beadását Bosnjak fejelte fölé helyzetben, 8 méterről, majd nem sokkal később Gaál löbbölte volna át Tujvelt ajtó-ablak helyzetben, de portásunk résen volt.

A második félidőre csapatunkba beállt Dinnyés Olivér és Halmai Ádám, Pátkai és Petrjak befejezték. A Haladás csapata így változott: Gyurján - Cikos, Jagodics, Tamás L., Németh Mi. - Kiss B., Holdampf, Nyári - Eszlátyi, Novák, Fekete Á.

Az 52. percben Galacs Erik állt be Tamás Olivér helyére. Egy perccel később Novák Csanád fejelt 9 méterről, Tujvel a helyén volt. A 60. percben előnybe kerültünk: Kovács a pálya közepéről emelt a beinduló Futács elé, aki szorongatott helyzetből, jobb lábbal a hosszúba gurított (1-0).

A 67. percben Bamgboye beadásszerű lövése után Futács elé került a labda, csatárunk rádőlt és lőtt, Gyurján védett. Az utolsó 20 percre Illés Richárd érkezett, Bamgboye sétált le. A 76. minutumban Novák elé lőtt be labdát a Haladás, a hórihorgas támadó 14 méteres lövését védte Tujvel.

A meccset Tarnóczi apróbb sérülése miatt 10 emberrel zártuk, a Haladás pedig még egy helyzettel jelentkezett: Jagodics tett vissza egy beadást Eszlátyinak, a szélső 9 méterről Tujvel kezébe emelt.

Futács góljával egygólos sikert arattunk a Haladás felett, a következő bevetés pedig augusztus 1-jén, csütörtökön a Vaduz elleni EL-visszavágó lesz.

MOL Fehérvár FC - Szombathelyi Haladás 1-0 (0-0)
MOL Aréna Sóstó edzőpálya
G.: Futács (60.)

MOL Fehérvár FC: Tujvel - Major M., Rus, Tamás O. (Galacs, 52.), Hangya - Kovács I., Tarnóczi, Pátkai (Dinnyés, 46.) - Bamgboye (Illés, 71.), Futács, Petrjak (Halmai, 46.)

Szombathelyi Haladás: Gyurján - Medgyes (Cikos, 46.), Jancsó (Tamás L., 46.), Jagodics, Németh Mi. (Tóth D., 79.), Bosnjak (Eszlátyi, 46.) - Kiss B., Holdampf, Nyári (Füleki, 61.) - Németh Má. (Novák, 46.), Gaál (Fekete Á., 46.)

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek