hu en
MOL Fehérvár FC Végeredmény 1-0
FC Vaduz
UEFA Európa Liga
Európa liga, 2019-2020
Második selejtezőkör - Odavágó
2019.07.25., Csütörtök @ 20:00
Felcsút, Pancho Aréna
2224 néző
28°C, kellemes
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Kai Erik Steen
Asszisztensek:
Jan Erik Engan, Anders Olav Dale
Tartalék játékvezető:
Kristoffer Hagenes
90 +7.Vége a mérkőzésnek! 1-0-ra nyertünk és előnnyel utazunk Vaduzba.
90 +4.Milanov célozta meg a bal felsőt, Büchel lehúzta.
90 +3.Milanov tolta meg a labdát a jobb oldalon, majd szabálytalankodtak vele szemben, szabadrúgás a tizenhatos sarka környékén.
90 +1.Óriási ziccer! Pátkai tette középre laposan, Petrjak 12 méterről, első érintésből fölérúgta!
90 +1.Teljesen váratlanul 7 perc a ráadás.
88.Scsepovics helyén Futács a végére.
85.Dorn kapta a labdát Cicektől helyzetben, a német becsúszva lőtt, Kovácsik rávetődött és fogta.
84.A Vaduz utolsó cseréjével Antoniazzi le, Göppel be.
82.Dorn tört be Stopira és Hadzic között ügyesen, Fiola érkezett és utolsó pillanatban, ziccerben óriási becsúszással mentett bedobásra.
80.Schwizer suhintott 20-ról, Kovácsik magabiztosan fogta az erős lövést.
79.Stopira szerzett labdát saját tizenhatosunknál és Milanov révén indította kontránkat. Többen is elindultak, létszámfölénybe kerültünk, Milanov végül átesett egy védőn, majd Nego beadása landolt Büchel kezében.
75.Nikolov sarokrúgását kifejelték.
75.Nego beadásába léptek bele, szöglet.
73.
 
70.Prokopic helyén Gajic.
70.Milanov vezette keresztbe a tizenhatos előtt és ballal lőtt 17-ről, Büchel "kiszurkolta" a sarokból.
70.Ezt tisztázták.
68.Scsepovicstól került Schmidhez a labda, aki elvétette az átvételt. Milanov lecsapott és Scsepovics is elindult, majd első érintésből, 17 méterről csavart volna a hosszúba, Büchel kiütötte. A kipattanót is mi értük el, Pátkai robbant be, de Milanov keresztbe futott és nehéz mozdulattal elrúgta előle jobbal, a védő blokkolt, szöglet.
67.Cicek lőtt ballal, Juhászban elakadt és felpörgött, Coulibaly berobbant a kapu felé csorgó labdára, Kovácsik is jött és ráütötte a csatárra, kirúgás.
66.Coulibaly áll be Sutter helyett.
65.Scsepovics vezetgette a labdát, végül odaléptek neki és elterült, ápolás.
64.
 
63.Dorn játszott középre Sutternek, aki lesről készítette le Ciceknek, a török játékos a kapusba lőtt, de már a sípszó is harsant.
63.Dorn lökte fel a meginduló Petrjakot, sárga.
61.Milanov szögletét Stopira a levegőbe fejelte és centire pontosan a bal felső sarokba hullott volna, Büchelnek nagy mentéssel kellett kitornásznia!
59.Pátkai beadása pattant meg, Scsepovics hozzáért, Schmid viszont a stadionból is kirúgta jószerivel.
58.
 
57.Huszti helyén Petrjak.
57.Milanov készítette le Nikolovnak, aki 22 méterről, kapásból fölétekert.
56.Huszti szabadrúgását fejelték ki.
54.Prokopic próbálta rálőni és csapódva beadni egyszerre, eredményeképp mindenki fölött elszállt, a kaput pedig kicsivel elkerülte a labda.
53.Wieser ugratta ki Dornt a jobbon, beadása élesen elment keresztbe. A túloldalon faultot látott a játékvezető, szabadrúgás a tizenhatos oldalvonalától nem messze.
52.Nikolov tette be a védelem mögé Scsepovicsnak, de Büchel a helyén volt.
51.Scsepovics szerzett meg egy labdát a középpályán, élesen letette jobbra Milanovnak, aki átvétel után erőből eltalálta a közelről blokkoló védőt.
47.A sarokrúgást elsőre kifejelték, Milanov újrázott, Stopira óriási ziccerben fejelt mellé.
46.Máris szögletet harcoltunk ki.
46.Folytatódik a mérkőzés, Eleket Pátkai váltotta. Fiola középen folytatja, Nego hátrébb zárt.
45 +3.Vége az első játékrésznek.
45 +2.A szöglet a hosszúról visszakerült középre, Huszti kikanalazta, a tizenhatos előterében Cicek levette és a kapu bal oldala felé tekert, Kovácsik a helyén volt és fogta. A kirúgás közben azonban Sutter rátartott a lábára, sárgát kapott érte.
45 +2.Elek mentett szögletre és kapott egy "medvepuszit".
45 +1.3 perc a ráadás.
43.Cicek lövése pattant meg egy védőn és vágódott fölé centikkel, de a norvég játékvezető meglepetésre kirúgást ítélt. A vaduziak reklamálni kezdtek, melynek eredményeképp Prokopic kapott sárgát.
41.Cicek szaladt neki egy beadás után Eleknek és esett nagyot, a játékvezető nem ítélt büntetőt.
39.Kovácsik szedett fel egy védőn megpattanó lövést.
39.Középső labdaeladást majdnem megbüntetett a Vaduz, végül Juhász mentett fontos helyzetben szögletre.
36.
 
34.Schwizer készítette le társának hosszan, így beadás helyett hátrakerült a kapushoz a labda.
33.Antoniazzi tört volna be a bal oldalon, Fiola hozzáért, a svájci elesett, szabadrúgás a tizenhatos oldalvonalának közeléből.
32.Schwizer szögletét tisztáztuk.
32.Fiola küzdött emberével, szöglet a vége.
31.Ismét vezet a Frankfurt Tallinnban.
29.Másodjára Juhász tisztázott, de megint visszakerült a Vaduzhoz, de eladták, így Milanov szaladt a kontrával. Szélsőnk pazarul találta meg keresztlabdával Scsepovicsot, Nego elvitte az embert, támadónk pedig befelé tolt és 17 méterről, ballal kísérletezett, védte Büchel.
28.Kettő az egyben játszhatott a bal oldalon a Vaduz, Cicek beadását Elek megcsúsztatta, így lett jó Dornnak, aki átvette és bombázott, blokkoltuk!
26.Nego kitűnően vágódó beadását Schmid fejelte ki Scsepovics elől szögletre.
24.Kovácsik fog meg egy beadást.
20.Huszti szabadrúgása elakadt a sorfalban.
19.Előbb Milanov, majd Schmid által Scsepovics is a földre került másodpercek alatt, utóbbit lefújta a játékvezető - szabadrúgás 21 méterről.
17.
 
16.A jogtalan kirúgásból születő ellentámadással elszaladt a Vaduz, egy beadás elcsúszott keresztbe és az érkező Dorn teljesen üresen vette át a jobb oldalon, de a spori ezúttal szabadrúgást ítélt kifelé.
15.Nikolov szabadrúgását Sülüngöz csúsztatta ki szögletre - de a norvég játékvezető csúnyán félrenézte, kirúgást ítélt.
14.Milanov lódult meg a balon, bejátszotta Negónak, aki első érintésből visszatette neki, az újbóli beadás egy védőben akadt el.
9.Milanov harcolt ki szögletet a sarokban, majd Huszti szögletét Juhász fejelte rá, Büchel kapus odaért a kapu jobb oldalára és megfogta.
9.Scsepovics egy felpattanó labdát fejjel átpöccintett Simani fölött, majd megkerülte a védőt, az akció végén Milanovnak volt egy picit hosszú a beadás.
7.Nego esett el Milanov beadása után egy védő mellett középen, nincs tizenegyes.
6.
 
5.GÓÓÓÓÓÓL!

Huszti szögletét Stopira fejelte a kapuba középről! 1-0!
4.Scsepovicsot szerelték bal oldalon, szöglet.
3.Wieser lőtt mellé jócskán.
2.Schmid fején továbbcsúszott, végül Nego lábáról ment bedobásra a szöglet.
2.Elekről pattant szögletre egy lövés.
1.Elkezdődött a mérkőzés! Hajrá Vidi!
-3.Érkeznek a csapatok!
-10.A csapatok az öltözőben.
-15.Közben a Flora egyenlített a Frankfurt ellen.
-20.Mindkét csapat javában melegít.
-25.
 
-30.Esetleges harmadik körös ellenfelünk, az Eintracht Frankfurt a 24. percben megszerezte a vezetést Tallinnban.
-35.A Vaduz idén 47. alkalommal nyerte meg a Liechtensteini Kupát, utoljára 2013-ban buktak el (az Eschen/Maurennel szemben).
-40.A Vaduz részéről a Breidablík elleni meccshez képest Gasser és Coulibaly - aki gólt is szerzett akkor - kikerült, Dorn és Sutter be.
-45.A Zeta elleni, legutóbbi kezdőnkhöz képest visszakerült Milanov, Nikolov és Fiola. Kikerült Pátkai, Kovács és Petrjak.
-50.A Vaduz így áll fel: Büchel - Sülüngöz, Schmid, Simani - Dorn, Prokopic, Wieser, Antoniazzi - Schwizer, Cicek - Sutter.
-55.Marko Nikolics kezdőcsapata a mai napon az alábbi: Kovácsik - Fiola, Juhász, Elek, Stopira - Nikolov - Nego, Hadzic - Huszti, Scsepovics, Milanov.
-60.
 
-65.Köszöntjük szurkolóinkat a Pancho Arénából, ahol együttesünk 20 órai kezdettel a Vaduz csapatát fogadja az Európa Liga második selejtezőkörében.
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

„Gratulálok a fiúknak a győzelemhez! Azt sajnálom, hogy a második gólt nem sikerült megszereznünk, hiszen három-négy nagy lehetőségünk is volt, ugyanakkor az pozitívum, hogy ellenfelünknek is csak egy nagyobb helyzete volt a jobb oldalról. Az európai mérkőzéseken nagyon fontos az, hogy ne adjunk olcsó gólokat az ellenfélnek a hazai találkozókon. Nehéz mérkőzésre számítottunk és az is lett, a Vaduztól azt a sajátságos játékstílust láttuk, amely a meccs előtt is szóba került. A továbbjutási esélyeink javultak, de így is azt mondanám, hogy 51-49 százalék az arány mi a javunkra. Kétségtelen, hogy gólt, gólokat kell szereznünk Vaduzban, célunk pedig természetesen a továbbjutás a következő körbe.”

Mario Frick:

„Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, de az eredménnyel nem, különösen az első félidőben emelkedtünk a Fehérvár fölé. Van némi hiányérzetem, mert nem lőttünk gólt, de jól játszottunk. Most türelmesnek kell lennünk, hiszen van még egy visszavágó jövő csütörtökön. Azt a kilencven percet is végig kell küzdenünk, mindent ki kell adnunk magunkból. Erősnek tartom a csapatomat hazai pályán, feltétlenül megpróbálunk továbbjutni. A meccs előtt 30 százalék esélyt adtam magunknak, most ez 40 százalékra emelkedett"

UEFA Európa Liga
Európa liga, 2019-2020
Második selejtezőkör - Odavágó
Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2019. Július 25. 21:57  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
Egygólos előnyből várjuk a Vaduz elleni visszavágót

Stopira korai fejesével 1-0-ra vertük a liechtensteini együttest.

Csütörtök este a liechtensteini kupagyőztes FC Vaduz ellen léptünk pályára az EL második selejtezőkörének odavágó mérkőzésén a Pancho Arénában. Ellenfelünk idén 47. alkalommal hódította el hazája kupáját, ez egyébként világrekordnak számít. Az első selejtezőkörben mi a montenegrói FK Zeta együttesét búcsúztattuk 5-1-es összesítéssel, míg a Vaduz az izlandi Breidablikon lépett túl 2-1-es összesítéssel. 

Ragyogóan kezdtük a meccset, hiszen már az 5. percben megszereztük a vezetést, miután Huszti szögletét Stopira fejelte a vendégek kapujába (1-0). Védőnk, akárcsak 2017 augusztusában, amikor gólt szerzett a Ferencváros ellen, ezúttal is a kispadunkhoz szaladt, és a kispadról Vinícius mezét elkérte, majd azt a magasba emelte - így kívánt jobbulást csapattársának és barátjának, a sérüléssel bajlódó Vininek. 

  Stopira gólöröme 2017 augusztusában az FTC ellen, valamint 2019 júliusában az FC Vaduz ellen.

A 9. percben ismét Huszti kanyarított egy szögletet a kapu elé, ezúttal Juhász fejelt kapura, Büchel azonban vetődve védeni tudott. A 20. minutumban Huszti végezhetett el veszélyes helyről szabadrúgást, a labda azonban elakadt a sorfalban. Tíz perccel később Scsepovics lapos lövését védte a vendégek kapusa. Az első félidő utolsó 15 percében kiegyenlítettebb lett a játék, néhány lehetősége a Vaduznak is volt, de komolyabb gólhelyzetet nem alakítottak ki a vendégek.

Szünetben Elek helyére Pátkai állt be, a 47. percben pedig közel járt Stopira a duplázáshoz, Milanov beadását öt méterről alig fejelte kapu mellé. Néhány perccel később Scsepovics hozta játékba bolgár támadónkat, aki 19 méterről nagy erővel kapura is lőtt, a labda azonban elakadt egy védőben. Tíz perc elteltével Milanov szögletét Stopira a levegőbe fejelte és centire pontosan a bal felső sarokba hullott volna a labda, Büchelnek bravúrra volt szüksége a védéshez! A 69. percben Milanov szöktette Scsepovicsot, aki 17 méterről egyből kapura tekert, Büchel újabb bravúrt mutatott be.

A 80. percben jártunk, amikor a vendégek 17-ese, Schwizer 25 méterről eresztett el egy hatalmas bal lábas bombát, a középre tartó lövést Kovácsik magabiztosan fogta meg, akárcsak négy perccel később Dorn Pius éles szögből leadott lapos kísérletét. A 7(!) perces hosszabbítás elején Petrjak lőtt hatalmas helyzetben 12 méterről fölé, a 95. percben pedig Milanov szabadrúgását fogta a vendégek kapusa.

Több találat nem született, 1-0-ra győztünk az EL második selejtezőkörének első meccsén.

Csapatunk tehát egygólos előnnyel utazik jövő héten Vaduzba a visszavágóra!

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek