hu en
MOL Fehérvár FC Végeredmény 1-3
Puskás Akadémia FC
OTP Bank Liga
Bajnokság, 2019-2020
Őszi szezon - 13. forduló
2019.11.23., Szombat @ 17:00
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó
3365 néző
5 fok, hűvős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Karakó Ferenc
Asszisztensek:
Berettyán Péter, Szécsényi István
Tartalék játékvezető:
Horváth Róbert
Gólbírók:
Farkas Ádám, Takács János
90 +2.Vége a mérkőzésnek
90.GÓÓÓL!

Zsóri szögletét Juhász fejelte a vendégek kapujába. 
89.Szolnoki kapott sárgát.
86.Henty helyére Sós állt be. 
80.Szélről érkező beadást követően a labda Szolnoki fejéről a vendég kapu irányába vágódott pár méterről, Hegedüs nagyot védett. 
79.Vanecek távoli lövését védte Kovácsik. 
76.Golgol helyére Radics állt be. 
72.
 
71.GÓL!

Knezevic nagyszerű labdát adott Gyurcsónak, aki elhúzta a játékszert Kovácsik mellett, majd az üres kapuba lőtt 12 méterről. 
68.Nego is besárgult. 
64.Gyurcsó passzolt Hentynek, aki 16 méterről kapu mellé lőtt. 
61.Petrjak helyére Zsóri állt be. 
61.Petrjak kapott sárgát. 
60.KOVÁCSIK kivédte Knezevic jobb sarokra tartó büntetőjét! 
59.Knezevic cselezte be magát a 16-oson belülre, ahol Musliu mellett a földre került, a játékvezető 11-est ítélt. 
57.Futács kapott Petrjaktól remek labdát, csatáruk 6 méterről kapu fölé lőtt. 
53.Henty lapos, erős lövésé lábbal védte Kovácsik. 
50.Vanecek lőtt éles szögből, 7 méterről, bal lábbal kapu mellé.
48.Nikolov kapott sárgát. 
46.Szünetben kettőt cseréltünk, Pantics és Milanov az öltözőben maradtak, Kovács és Hodzic érkeztek.
45.Vége az első félidőnek. 
43.
 
40.Az utóbbi pár perc helyzet nélkül telt el. 
35.Kovács István a kispadon reklamált, ő is kapott egy sárgát. 
34.
 
33.Spandler is besárgult. 
32.Henty cselezte be magát a bal szélen a 16-oson belülre, majd kapu elé passzolt Vaneceknek, de Kovácsik kivetődve megszerezte a labdát. 
29.Yoell Van Nieff kapott sárga lapot. 
27.GÓL!

Tovább növelte előnyét a PAFC, Knezevic adott szép labdát Gyurcsónak, aki 13 méterről higgadtan helyezett a kapunkba. Egykori játékosunk a gólját nem ünnepelte. 
22.
 
18.Nego beadását Futács az ötös sarkáról a kapufára fejelte - nagy helyzet volt!
13.Henty egy 70 méteres sprint végén 18-ról kapura lőtt, Kovácsik védett. 
10.Henty bal oldali beadása az alapvonal mögé szállt. 
6.Szép fehérvári akció végén Milanov adott be a jobb szélről, Futács nem sokkal maradt le középen a labdáról. 
3.GÓL!

Megszerezte a vezetést a PAFC! A vendégek két szögletet végezhettek el egymás után, a második sarokrúgást követően a labda Vanecek elé került, aki kapura fordult és 8 méterről a felső léc alá vágta a játékszert.  
1.A Puskás Akadémia FC kezdte a meccset!
-2.Érkeznek a csapatok, a mieink piros-kékben, a vendég felcsútiak fehér mezben lépnek pályára ma este. 
-20.
 
-30.
Íme a mai kezdőcsapatunk

-40.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-50. 
-55.
 
-65.Köszöntjük szurkolóinkat a MOL Aréna Sóstóból, ahol együttesünk 17 órai kezdettel a Puskás Akadémia FC csapatát fogadja!
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

"Ez volt a 120. találkozóm a Vidi kispadján, de ez volt az egyik, ha nem a legrosszabb. Nagyon rossz mérkőzést játszottunk, rengeteg dolog nem tetszett. Hibák sorozata vezetett az első gólhoz, utána pedig elveszítettük a fókuszt, a koncentrációt. Ez nem megengedhető, előfordul, hogy az elején hátrányba kerülsz, de még rengeteg idő van ilyenkor egy mérkőzésből... Nagyon sok, legalább tíz tiszta kontrát is engedélyeztünk a Puskásnak, ez azt mutatja, hogy taktikailag és hozzáállásban sem mutattunk ma eleget. Van még hátra három bajnoki és egy kupamérkőzés az évből, meccsről-meccsre kell készülnünk és mind a négyet meg kell majd nyernünk."

Hornyák Zsolt:

"Köszönöm a csapatomnak a ma látott teljesítményt! Kulcsfontosságú volt az első percekben, hogy mi kerüljünk előnybe, ezt sikerült is végrehajtani. Onnantól kezdve a Vidinek kellett nyitnia, ez meg is történt, mi pedig megszereztük a második találatot. A 90 perc során végig kontrolláltuk a középpályát, ami aztán meghozta a gyümölcsét. A második félidőnek úgy mentünk neki, hogy ellenfelünknek kétgólos hátrányból nagyon nehéz volt játszania, mi pedig újra erőtől duzzadóan futottunk ki. Henty-nek száz százalékos helyzete volt, Knezevic kihagyott egy büntetőt, Vaneceknek is voltak lehetőségei, aztán Gyurcsó szerezte a mindent eldöntő gólt. Kicsit kár érte, hogy a végén egy sematikus, rögzített szituációból betalált a Vidi is, talán ekkor már kicsit hiányzott az összpontosítás. Összességében annyit mondhatok, hogy amit elterveztünk, azt megvalósítottuk. A második fordulóban sok kihagyott helyzettel a mai napig fájó vereséget szenvedtünk tőlük, a ziccerben elkövetett hibák pedig most is folytatódtak, de a Honvéd és az Újpest ellen látható hibákat védekezésben most ki tudtuk küszöbölni."

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2019. November 23. 19:15  -  Szerző: Guber Péter  -  
TUDÓSÍTÁS
Vereség a Puskás Akadémia ellen

Gyurcsó két találatára és Vanecek góljára csak Juhász Roland tudott válaszolni.

 

27 nap elteltével került sor újabb bajnoki mérkőzésre a MOL Aréna Sóstóban, amikor november 23-án együttesünk a Puskás Akadémia FC-t fogadta az OTP Bank Liga 13. fordulójában.

Marko Nikolics vezetőedző sérülés miatt továbbra sem számíthatott Géresi Krisztiánra, Vinícius Paulóra, Fiola Attilára, Huszti Szabolcsra és Elek Ákosra, a kezdőcsapatunk így a következő volt: Kovácsik - Nego, Juhász, Musliu, Hangya - Pátkai, Nikolov - Petrjak, Pantics, Milanov - Futács.

A vendégeknél Hornyák Zsolt vezetőedző Nagy Zsoltot, Jan Vlaskót, Varga Józsefet és Urblík Jozefet volt kénytelen kihagyni, de öt, kifejezetten támadó szellemű labdarúgó bekerült, így az ő kezdőjük az alábbi lett: Hegedüs - Szolnoki, Meissner, Hadzhiev, Spandler - van Nieff - Gyurcsó, Henty, Knezevic, Mebrahtu - Vanecek.

Rosszul kezdődött a mérkőzés, a 3. percben a Puskás Akadémia második szöglete gólt eredményezett: Vanecek elé pattant a labda, aki előbb maga elé emelte, majd fel sem nézve zúdított Kovácsik kapujába (0-1).

A 6. minutumban majdnem egalizáltunk: Petrjak lépett ki Pátkai labdájával, majd Milanovot szöktette az alapvonal felé, aki élesen beadott, Futács előtt elsuhant az éles passz. A 18. percben alakítottuk ki az első komolyabb lehetőségünket: Nego adott be a sarokból, Futács berobbant és a felső lécre bólintott.

A 27. percben egy labdaszerzést fejezett be hibátlanul a PAFC, amikor Knezevic legurította a lendületből érkező Gyurcsónak, egykori szélsőnk pedig 14 méterről a bal alsóba lőtt (0-2).

A 31. perc végén megint a felcsútiak előtt adódott helyzet. Henty gyorsított rá védelmünkre a bal oldalon, Juhászt nem tudta becsapni, de a labda kis híján Vanecek elé pattant, aki védőink között bevetődve próbált a kapuba kotorni, végül Kovácsik kezében halt el az akció. Az első 45 perc hátra lévő része eseménytelenül telt el, kétgólos vendégvezetéssel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A második játékrészre már nem futott ki Milanov és Pantics, akiket Kovács István és Hodzic váltott. Az 50. percben Knezevic játszotta meg három a kettes létszámfölényben Vaneceket, aki egy csel után 7 méterről mellédurrantott. Két percre rá Gyurcsó szaladt végig egy kontrával, megtalálta Henty-t, aki ziccerben Kovácsikba lőtt.

Az 57. percben Hegedüs passzát csípte el Petrjak, aki aztán középre adott, Futács ziccerben a kapu fölé lőtt. Két perccel később Knezevic egyéni akciójával betört a tizenhatosra, ahol Musliu sárga lapot érően buktatta. A horvát támadó jobb alsó sarokba tartó büntetőjét Kovácsik bravúrral hárította.

Az utolsó fél órára kanyarodva Petrjak helyére Zsóri jött, majd a 64. percben Gyurcsó lódult meg a bal oldalon, középen pedig Henty-t találta meg, aki fordulásból célt tévesztett. A 71. percben Knezevic játszott védelmi vonalunk mögött Gyurcsóhoz, aki elhúzta kapusunk mellett és a bal alsóba passzolt.

A 79. percben Spandler, Gyurcsó, Henty és Vanecek szőtték a vendégakciót, melynek végén utóbbi 18 méterről lőt volna a bal alsóba, de Kovácsik hárította. A hajrában próbálkoztunk a góllövéssel, többször blokkolt lövésig, valamint szögletekig jutottunk, a 91. percben pedig sikerült is közelíteni: Zsóri sarokrúgását Juhász bólintotta a kapuba (1-3).

A 91. percben egy lehetőséget a PAFC alakított ki, Knezevic durrantott fölé, de a végszó Hodzic révén a miénk volt, bosnyák támadónk a 92. minutumban 17 méterről tekert mellé. Újabb gól nem esett, így 3-1-es vereséget szenvedtünk. 

Legközelebb november 30-án lépünk pályára, a DVTK vendégei leszünk.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek