hu en
Paksi FC Végeredmény 0-2
MOL Fehérvár FC
OTP Bank Liga
Bajnokság, 2019-2020
Őszi szezon - 4. forduló
2019.08.24., Szombat @ 18:00
Paks, Paksi Stadion

30 fok, napsütés
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Csonka Bence
Asszisztensek:
Tóth II. Vencel, Vígh-Tarsonyi Gergő
Tartalék játékvezető:
Csatári Tibor
Gólbírók:
Iványi Zoltán, Lovas László
90 +4.Milanov közeli lövését védte Holczer. Ez volt a meccs utolsó momentuma, csapatunk 2-0-ra nyert Pakson.
90.4 perc a hosszabbítás. 
89.Balogh is besárgult. 
88.Marko Nikolics kapott sárga lapot - az új szabályok szerint már a vezetőedző is kaphat sárgát. 
87.Futács helyére Scsepovics állt be.
82.Hahn helyére Fejős állt be.
80.KOVÁCSIK, így csupa nagy betűvel! 

A paksi drukkerek már bent látták Böde közeli, erős fejesét, de kapusunk földöntúli bravúrral ismét kipiszkálta a labdát a léc alól.
79.Hodzic helyére Huszti állt be.
78.Hahn közeli lövését is bravúrral védte Kovácsik. 
76.Kovácsik ezúttal Böde lövését tornázta ki a léc alól. Kapusunk válogatott formában véd!
75.Gyors kontra végén előbb Kovács majd Futács lövését is bravúrral védte Holczer. 
70.Nikolov oldalszabadrúgása után egy paksi védőről vágódott le a labda, a mieink kezezést reklamálnak, a spori továbbot intett. 
69.Kovácsik óriási bravúrral tolta ki Bartha lövésé a léc alól. 
68.Petrjak helyére Kovács állt be.
66.Könyves helyett Remili Mohamed a pályán.
65.Hodzic is besárgult, majd rögtön utána Fejes is kapott egy sárgát. 
64.
 
62.GÓÓÓÓÓL!

Gyönyörű támadás végén Petrjak kényszerítőzött Futáccsal, majd ukrán támadónk 6 méterről bevette a paksi kaput. 
53.A valószínűleg nem ok nélkül reklamáló csapatkapitányunk, Nego Loic kapott sárgát a 27 esztendős sporitól. 
52.Hodzic került a földre egy szép szóló végén az egyik paksi védő mellett, a spori továbbot intett. 
47.Fiola kapott sárgát!
46.Folytatódik a meccs!
45 +2.Vége az első félidőnek. 
44.Futács kapta Csonka sporttárstól az első sárga lapot méghozzá sípszó utáni labdaelrúgásért.
43.Ismét Bartha veszélyeztetett, egy lövőcsel után 18 méterről lőtt kapura, Kovácsik hatalmasat védett. 
42.Szélről érkező beadást Bartha szép mozdulattal próbált 10 méterről kapura lőni, azonban kevéssel célt tévesztett a paksi támadó. 
40.Petrjak két szép csel után Hodzicnak passzolt, aki 17 méterről kapu fölé durrantott. 
35.Rövid ápolás után Nikolov ismét a pályán. 
33.Nikolov blokkolta Bartha lövést, mely után a földön maradt, játékosunkat ápolni kell. 
26.
 
24.GÓÓÓÓL!

Nikolov ugratta ki Futácsot, aki nagyon szépen pöckölte el a labdát 14 méterről a kifutó Holczer mellett. Futács zsinórban negyedik bajnokiján volt eredményes, és már öt gólos a szezonban!
23.Egyelőre Csonka sporttárs még nem mutatta fel élete első NB I-es sárga lapját, igaz az elmúlt 23 percben erre már többször is lehetősége lett volna, a paksi játékosok elég kemény odalépnek, most éppen Hadzic került a földre. 
20.Futács fordult le védőjéről, majd 7 méterről, éles szögből az oldalhálót találta telibe.
18.
 
13.Remek a hangulat Kovácsik kapuja mögött, ami nem is csoda, hiszen szinte teljesen megtelt a vendégszektor, több száz fehérvári drukker kísérte el csapatunkat Paksra!
9.Petrjakot könyökölték le nagyon csúnyán 23 méterre a hazai kaputól, az élete első NB I-es meccsét vezető Csonka sporttárs azonban továbbot intett. Játékosunkat ápolni kell. 
7.Böde forgolódott, majd 25 méterről jócskán kapu mellé lőtt.
5.Petrjak visszagurított labdáját Hadzic lőtte 23 méterről kapásból kapura, a játékszer nem ment sokkal mellé. 
2.Az első szögletet a hazaiak végezhették el, de veszélytelen volt, az ellentámadás végé pedig Hodzic lövését védte a paksiak kapusa. 
1.A Paks kezdte a meccset!
-3.Érkeznek a csapatok, a Paks tiszta zöldben, mi pedig fehérben lépük pályára a mai napon. 
-15.A mai mérkőzésen Nego Loic fogja viselni a kapitányi karszalagot. 
-20. 
-25.
 
-30.Mindkét csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-40.Pátkai Máténál a mérkőzés előtti utolsó edzésen apróbb izompanaszok léptek fel, emiatt nincs a mai meccskeretben - tudtuk meg dr. Kovács Tibor csapatorvostól. 
-45.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Nego, Fiola, Elek, Hangya - Nikolov, Hadzic - Milanov, Hodzic, Petrjak - Futács
A kispadon pedig Kovács Dániel, Juhász, Musliu, Scsepovics, Kovács István, Stopira és Huszti foglalnak helyet. 
-55.
 
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat Paksról, ahol 18-kor kezdődik a Paks - Vidi bajnoki. 
Mérkőzés után

Marko Nikolics

„Gratulálok a játékosoknak a mai győzelemhez és ahhoz, hogy négyből négy sikerrel kezdtük a bajnokságot! Ha nem tévedek, ez a Vidi elmúlt éveinek legjobb rajtja. Olyan meleg volt, hogy még a kispadon is nehéz volt ülni, el tudják képzelni, milyen lehetett a pályán játszani, ráadásul a Paks ellen mindig nehéz meccselni, ezért is értékes ez a három pont. A játékosok arcán is lehetett látni az örömöt az öltözőben. Ez a négy siker azt jelenti, hogy jól kezdtük a bajnokságot, de semmi többet, dolgozunk tovább a céljainkért és megyünk előre meccsről-meccsre. Úgy gondolom, hogy az első és a második félidőben is a gólokig nálunk volt az irányítás, utána kicsit megálltunk, amivel nem vagyok elégedett, de ez egyben azt is jelenti, hogy tudunk még ennél jobban játszani. Ahogyan látták, volt újra rotáció a kezdőcsapatban, egyre többen kerülnek jó formába, nagy a versenyhelyzet a csapaton belül. Sok sikert kívánok a Paksnak a folytatásra, jó hangulat volt ma a stadionban, a Vidi-szurkolóknak külön is köszönöm, hogy sokan elutaztak.”

Vezetőedzőnket a sajtótájékoztatón a Ferencváros elleni versenyfutásról kérdezték, ő azonban kitért több csapatra is.

„Először is, sok sikert a Ferencvárosnak az EL-visszavágóra, a magyar focinak is jót tenne, ha csoportkörbe jutnának. Nekünk sajnos idén ez nem a terveink szerint alakult, de a korábbi európai szerepléseinkre büszkék vagyunk. Viszont nem szeretem, ha a bajnokságban csak a Vidiről és a Ferencvárosról szólnak a kérdések, hiszen a Mezőkövesd például négyből négy győzelemmel kezdett, a Debrecen pedig három bajnokiból hármat nyert meg – ezek is nagy dolgok. Minden csapat megérdemli a tiszteletet.”

 

Szivics Tomiszlav:

„Mindkét oldalról jó mérkőzést láttam. Maximálisan odatettük magunkat egy jó csapat ellen, de amikor nekünk kellett volna gólokat rúgni, pont akkor mi kaptunk gólt. Ezt jelenti a rutin és a minőség. Gratulálok a Vidinek a győzelemhez! Az első félidőben háromszor-négyszer sikerült lekontrázni az ellenfelet, de technikai hibák miatt ezek elmentek. Szerintem a második félidőben is nekünk volt több lehetőségünk, de egy ilyen jó csapat kihasználja a hibákat. Ellenfelünk kapusának 11 védése is volt, ez azért sokat jelent, nekünk még egy kicsi plusz hiányzik a jobb eredményekhez. Két hónap alatt sokat javítottunk, de még sokat kell dolgoznunk. A játékosok is partnerek ehhez, jó úton járunk.”

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2019. Augusztus 24. 20:45  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
Kétgólos győzelem a Paks otthonában

Futács zsinórban negyedik meccsén megszerezte szezonbeli ötödik találatát és megvan az első vidis Petrjak-gól is. Kovácsik Ádám remek formában védett!

Az OTP Bank Liga negyedik fordulójában listavezető csapatunk a Paksi FC otthonában lépett pályára szombat kora este. Pátkai Máténál a mérkőzés előtti utolsó edzésen apróbb izompanaszok léptek fel, emiatt nem került be a mérkőzéskeretbe, míg Juhász Roland ezúttal a kispadon foglalt helyet, így a csapatkapitányi karszalagot Nego Loic viselte, méghozzá a Vidiben első alkalommal. Szinte teljesen megtelt a Paksi Stadion vendégszektora, többszáz lelkes Vidi-szurkoló kísérte el csapatunkat és nagyszerű hangulatot varázsoltak. 

Egy veszélytelen hazai szöglettel és egy távoli Hodzic lövéssel kezdődött a mérkőzés. Az 5. percben Petrjak visszagurított labdáját Hadzic lőtte 23 méterről kapásból kapura, a játékszer nem ment sokkal mellé. A túloldalon Böde próbálkozott hasonló távolságból, ezúttal azonban jócskán elkerülte a labda a kaput. A mieink mezőnyfölényben futballoztak, a 20. percben Futács fordult le védőjéről, majd 7 méterről, éles szögből az oldalhálót találta telibe.

Négy perccel később már nem hibázott gólerős támadónk, akit Nikolov ugratott ki remekül, Futács pedig nagyon szépen pöckölte el a labdát 14 méterről a kifutó Holczer mellett (0-1). Csatárunk zsinórban negyedik bajnokiján volt eredményes, ez volt az ötödik gólja a szezonban!

Öt perccel a szünet előtt Petrjak két szép csel után Hodzicnak passzolt, aki 17 méterről kapu fölé durrantott. Az utolsó perceket megnyomta a hazai csapat, Bartha két alkalommal is nagy helyzetbe került, először azonban látványos mozdulattal kapu fölé lőtt, második kísérletét pedig Kovácsik bravúrral védte, így egygólos fehérvári előnnyel vonultak félidei pihenőre a csapatok.

A második játékrészt a Paks kezdte aktívabban, de jól záró védelmünk mellett komoly gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. Közben a hazaiak rendszeresen keményen odaléptek játékosainknak, többször is ápolni kellett őket, de az élete első NB I-es meccsét vezető 27 esztendős sporttárs nem honorálta sárga lappal a paksi játékosok keménységét.

A 62. percben növeltük előnyünket, Petrjak játszott össze Futáccsal, majd ukrán támadónk 6 méterről bevette a paksi kaput (0-2). Ez volt Petrjak első gólja a Vidiben!

A folytatásban Kovácsik percei jöttek, kapusunk óriási formában védett a mai találkozón is. A 69. minutumban Bartha lövését tornázta ki a léc alól, majd Hahn közeli próbálkozását védte bravúrral, ezt követően pedig Böde lábbal és fejjel is megpróbált túljárni kapusunk eszén - sikertelenül. A Kovácsik-bravúrok közt a 75. percben Holczer is bemutatott két szép védést, előbb Kovács majd Futács lövését védte a paksiak hálóőre. Egy perccel a rendes játékidő vége előtt Remili közeli csúsztatását is kivédte Kovácsik Ádám, a túloldalon pedig Milanov lövését hárította Holczer, így maradt a 0-2-es eredmény. 

Csapatunk négy fordulót követően 12 ponttal áll a tabella élén. Jövő héten a Kisvárda látogat a MOL Aréna Sóstóba. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek