hu en
MOL Fehérvár FC Végeredmény 0-0
FK Zeta Golubovci
UEFA Európa Liga
Európa liga, 2019-2020
Első selejtezőkör - Visszavágó
2019.07.18., Csütörtök @ 20:00
Felcsút, Pancho Aréna
2841 néző
26°C, napos, kellemes
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Paul McLaughlin
Asszisztensek:
Robert Clarke, Emmett Dynan
Tartalék játékvezető:
Graham Kelly
90 +5.Vége a mérkőzésnek, maradt a 0-0, együttesünk 5-1-es összesítéssel jutott a második körbe.
90 +4.A beadásra többen is érkeztek, de a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást.
90 +3.Krstovic dobta el a labdát szabálytalanságot követően, sárga.
90 +1.Futács lépett ki egy indítással, majd elesett a védő szorításában, kifelé ítél szabadrúgást McLaughlin játékvezető.
90.4 perc a ráadás.
89.Stopira beadását Hodzic fejelte rá és ütközött egyúttal Futáccsal, de mellément a labda.
89.Az imént egy Armin beállt, most a másik lejött: Armin Bosnjak helyén Davor Kontic.
87.Huszti szabadrúgása Stopirát találta meg a hosszún, hátvédünk berobbanva a földre fejelt, ahonnan a háló tetejére esett a labda.
85.Most Juhász fejelt 7 méterről, éppen Akovicot találta el, nincs gól.
85.Ezt Ceklic csúsztatta ki.
84.Huszti szögletét elcsúsztatták, majd Goranovic mentett Milanov elől megint, sarokrúgás.
84.Nego beadását Goranovic mentette szögletre.
83.Ivan Vukcevic helyén Matija Lambulic.
82.
 
81.Stopira játszott Futácshoz középütt, aki fordulásból nem igazán tudott erőt tenni bele, Akovic felszedte.
79.Petrjakot lecseréltük, Hodzic a helyén, valamint Scsepovicsot Futács váltotta.
78.Scsepovics vett át kissé pontatlanul egy passzt, majd kissé érintette a labdára vetődő Akovic kapus fejét is, ápolás.
77.Petrjakot kell ápolni.
75.Petrjak szabadrúgását húzta le Akovic.
74.Petrjak indult el egy belöbbölt labdára, Djordjije Vukcevic ellökte, sárga, ami neki egyúttal a második is, piros! Emberelőny!
71.Egy vendégszabadrúgást Nego fejelt ki, majd a kontra végén is ő kapta a labdát. Átvette, tolt egyet és 23 méterről, jobbal mellé lőtt.
69.Ziccer a Zeta előtt. Juhász oldott meg szépen egy szorított helyzetet, de Nego passzát Elek nem érte el és így a támadók elé került. A hátrapasszba Elek hősies vetődéssel beleért, de a labda megállt a tizenhatoson. Hadzic ért oda először, de felszabadítási kísérletével az őt megtámadó montenegróit találta el, így Milojko lőhetett közvetlen közelről. Kovácsik kijött és védett, majd Goranovic fejelt mellé szinte üres kapura.
68.
 
66.Elfejeltük a beadást.
66.Juhász buktatta Sekulicot, sárga.
65.Sokáig pattogott a labda a levegőben, amikor is a frissen beállt Milanov nagy sebességgel elhozta, végigrobogott a pályán és balról beadott, de Akovic kapus a helyén volt.
64.Elek mentett szögletre egy beadást.
63.Ezzel egyidőben Stefan Vukcevicet Jovan Boasic váltotta.
63.Georgi Milanov állt be első cserelehetőségünkkel Pátkai helyére.
62.Huszti szabadrúgását kifejelte az első védő.
57.Akovic lépett ki és bombázott egy labdát a sajtószektorba.
56.A második sarokrúgást is elfejelték.
55.Pátkait szerelték, de a passzt Scsepovics csípte el - azaz csípte volna, mert Hadzic lendületből érkezett és jó 30-ról óriási erővel zúdított, a kapus kitornázta a felső sarokból!
54.Milojko bólintotta ki.
54.Kovács gurított a fellopakodó Juhász elé, aki beadott volna, de szereltek, szöglet.
52.Kovács blokkolta Bosnjak beadását közelről.
51.
 
50.Pátkai emelt Stopira elé, aki éles szögből középre kotorta, veszélyesen pattogott középre, de csak a védők értek oda.
46.Krstovic beadása szállt el keresztbe.
46.Folytatódik a mérkőzés!
45 +2.Félidő, az állás 0-0.
45 +2.Petrjak és Kovács játszották le a jobbszélen, utóbbi beadását Akovic elpaskolta Scsepovics elől, a védők pedig kivágták!
45 +2.Ivan Vukcevic kanalazott kapura estében, felszedte Kovácsik.
45.Huszti beadását kifejelték, majd Kovács emelt vissza középre, Juhász bólintott, de kissé magas volt, gyengén ért hozzá, Akovic zsákmánya.
45.Huszti köténnyel tette tovább Stopira felé, akit teljesen felöklelt a szerelni igyekvő Djordjije Vukcevic, szabadrúgás és sárga!
42.Huszti szabadrúgását Akovic húzta le másodjára.
40.
 
37.Kissé kiegyenlítettebb lett az összecsapás az elmúlt percekben.
34.Remek összjáték végén Petrjak jobbal átbökte a védő fölött, majd pattanás után ballal tüzelt, de megint elcsúszott egy kevéssel az irányzék.
32.Pátkai emelt volna a kilépő Nego elé, de a belöbbölt labdát elfejelték a védők. Másodjára is válogatott középpályásunk csapott le és első érintésből tette tovább Petryaknak, aki lövés helyett 17-ről az emelést választotta, ám hosszúra sikeredett.
31.Stopira szöktette volna Scsepovicsot, aki elengedte maga előtt, de aztán D. Vukcevic beállt elé és jól fedezte a labdát.
27.Most Krstovic került a földre, őt is ápolják.
27.Huszti szabadrúgása akadt el a sorfalban.
26.Pátkai és Scsepovics állítottak meg egy Zeta-labdakihozatalt együttes erővel. Előbbi Negót szöktette a leshatáron, aki visszahúzta és elfektette védőjét, majd bepasszolt volna, de lelesték a bekkek. Az akció végén Petrjakkal szabálytalankodtak, szabadrúgás 26 méterről.
25.
 
24.Milojko a földön, ápolás.
24.Scsepovics maradt le kevéssel egy indításról, felszedte ezt is a kapus.
23.Petryak játszott balra Stopirához, aki egy finom lövőcsellel átverte Vukcevicet, majd beadott, de Akovic jól jött ki.
19.Vukcevic tudott rápattintani egy labdát Juhászra és így benntartotta az alapvonalnál. Kovácsik kijött, de mire lőhetett volna a Zeta, visszaért kapujába.
16.Ziccer! Kovács beadása ment el keresztbe a tizenhatoson, a hosszún Petrjak mellel levette, majd ballal, Tuzovic szorításában bombázott, az életerős löket elzúgott a felső léc fölött.
15.Sekulic ballábas szabadrúgása Kovácsik ölébe hullott.
15.Ivan Vukcevic fordult volna le Elekről veszélyesen, hátvédünk visszarántotta, szabadrúgás.
13.Megszerezte a vezetést a Vaduz, így jelen állás szerint velük mérkőzhetünk, amennyiben sikerül továbbjutnunk a második selejtezőkörbe.
12.Scsepovics és Huszti letámadása után szereztünk labdát, a montenegróiak nem tudták kihozni.
11.
 
9.Nego az alapvonal közeléből centerezett, Huszti berobbant és jobbal fölé lőtt.
8.Az akciónak nem volt vége, Stopirát kereste egy beadás, balhátvédünk fejjel veszélyeztetett, de Akovic kapus a helyén volt.
7.Ziccer! Huszti felívelése Juhászról pattant középre, ahol Stopira és Hadzic belekanalazott. Scsepovics lefordult és helyzetben, ballal nem igazán találta el a játékszert.
7.Elek tört előre szép szólóval a montenegrói térfél közepén, faulttal állították meg.
3.Nego szorította ki ellenfelét, majd Elek vágta ki kissé szorult helyzetből.
1.Elkezdődött a mérkőzés! Hajrá Vidi!
-4.Érkeznek a csapatok!
-5.Lehetséges második körös ellenfeleink mérkőzésén Vaduz-Breidablík a félidőben 0-0, az első mérkőzésen szintén nem esett találat.
-10.A csapatok befejezték a bemelegítést.
-20.A montenegrói kezdő kottára megegyezik a múlt hetivel.
-25.Először lesz kezdő csapatunkban a nyáron a Sahtar Donyecktől szerződtetett Ivan Petrjak.
-30.
 
-40.A csapatok elkezdték a bemelegítést.
-45.Dejan Roganovic, a vendégek mestere az alábbi tizenegyet nevezte a mai mérkőzésre: Akovic - Tuzovic, D. Vukcevic, Ceklic, Sekulic - Milojko, Krstovic - Goranovic, S. Vukcevic, Bosnjak - I. Vukcevic.
-50.Marko Nikolics kezdőcsapata az alábbi: Kovácsik - Nego, Juhász, Elek, Stopira - Kovács, Hadzic, Pátkai - Huszti, Scsepovics, Petryak.
-60.
 
-65.Köszöntjük szurkolóinkat a Pancho Arénából, ahol együttesünk 20 órai kezdettel a montenegrói FK Zeta csapatát fogadja az Európa Liga első selejtezőkörének visszavágóján.
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

„Valami hasonlóra lehetett számítani az idegenbeli 5-1-es siker után, hiszen ott látszott, hogy nyilvánvaló minőségbeli különbség van a két együttes között. Nem igazán tetszett az, amit ma láttam, nem szeretem a hasonló mérkőzéseket, kicsit olyan volt ez, mint egy barátságos találkozó. Nem volt a legjobb a hozzáállás, de ilyen nagy különbségű előnynél ez valahol a futball íratlan törvénye, talán tudat alatt van benne ilyenkor a fejekben a biztos vezetés. A lényeg az, hogy továbbjutottunk, de ettől függetlenül a második körben a Vaduz ellen ennél már sokkal jobban rá kell lépnünk a gázra. Ma is megvoltak a lehetőségek, de ezek kimaradtak, viszont az ellenfél nem jelentett veszélyt a mi kapunkra. Az ehhez hasonló meccseken szokott még a végén beesni egy piros lap, vagy egy sérülés, szerencsére ezekre most nem került sor. Annyit még szeretnék megjegyezni, hogy nagyon jó dolog a magyar labdarúgás számára, hogy mind a négy csapat továbbjutott a második körbe.”

Dejan Roganovics:

„Már a sorsolás előtt sem fűztünk sok reményt a továbbjutáshoz, a sorsolás, valamint az otthoni négygólos vereség pedig nyilván eldöntötte a párharcot. A vesztesek nyugalmával léptünk pályára, sokkal felszabadultabban játszottunk, mint otthon. Elégedett vagyok a mai teljesítménnyel és a 0-0-val, helytálltak a fiatalok, de összességében a húszéves átlagéletkorral rendelkező csapatom nem tudta felvenni a versenyt a Vidivel. A klub filozófiája az, hogy fiatal játékosoknak adunk lehetőséget, de nyilván nem segített minket a párharcban, hogy meghatározó játékosaink távoztak a nyáron. Kívánom a Vidinek, hogy jól szerepeljenek Európában és nyerjék meg a bajnoki címet!”

UEFA Európa Liga
Európa liga, 2019-2020
Első selejtezőkör - Visszavágó
Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2019. Július 18. 22:10  -  Szerző: Guber Péter  -  
EURÓPA LIGA
Gól nélküli döntetlen a visszavágón, összességében magabiztos továbbjutás a Zeta ellen

A montenegrói bronzérmessel vívott második EL-meccsen nem született gól, de az első találkozón szerzett négygólos előny - 5-1-re nyertünk Podgoricában - nem forgott veszélyben.

5-1-es idegenbeli sikerünk után a Pancho Arénában fogadtuk a montenegrói FK Zeta Golubovci együttesét az Európa Liga első selejtezőkörének visszavágóján csütörtök este. Marko Nikolics vezetőedző három helyen változtatott az odavágóhoz képest: Milanov, Fiola és Nikolov kikerültek, Petrjak, Huszti és Kovács pedig bekerültek a kezdőbe.

Nagy lendülettel kezdtük a meccset, a 7. percben Huszti felívelése Juhászról pattant középre, ahol Stopira és Hadzic belekanalazott a labdába, majd Scsepovics nagy helyzetben, ballal nem igazán találta el a játékszert. Fél perccel később Stopirát kereste egy beadás, balhátvédünk fejjel veszélyeztetett, de Akovic kapus a helyén volt. A 10. perc kezdődött el amikor Nego az alapvonal közeléből centerezett, Huszti berobbant és jobbal fölé lőtt. Negyedóra elteltével Kovács beadása ment el keresztbe a tizenhatoson belül, a hosszún Petrjak mellel levette, majd ballal, Tuzovic szorításában bombázott, az életerős löket elzúgott a felső léc fölött.

A folytatásban is mi irányítottunk, de az újabb komoly helyzetre a 34. percig kellett várni, amikor egy remek összjáték végén Petrjak jobbal átbökte a védő fölött, majd pattanás után ballal tüzelt, de a nagy kedvvel játszó ukrán szélsőnk ezúttal is célt tévesztett. (Időközben eldőlt, hogy a második selejtezőkörben a Liechtenstein Kupa-győztes FC Vaduz lesz az ellenfelünk, ugyanis hazai pályán 2-1-re legyőzte izlandi ellenfelét.)

A félidő vége előtt még Scsepovics elől tisztáztak a vendégek védői, majd véget ért a játékrész.

A második 45 perc is Vidi-akciókkal indult, de igazán nagy helyzeteket nem tudtunk kialakítani. Egészen az 55. percig, amikor Hadzic váratlanul, 30 méterről tüzelt, lövése alig kerülte el a bal felső sarkot. 10 perccel később a nem sokkal korábban beállt Milanov centerezését szedte össze Akovic. A 69. percben a Zeta előtt adódott nagy gólszerzési lehetőség: egy védelmi zavar után Milojko lövését védte bravúrral Kovácsik, a kipattanót Goranovic fejelte mellé. Két perc múlva Nego próbálkozott távolról, nem talált kaput.

A 74. percben Petrjak indult el egy belöbbölt labdára, Djordjije Vukcevic ellökte, második sárgával kiállt a montenegrói játékos. A 81. percben Futács fordulásból lőtt, ám nem túl erősen, Akovic könnyedén védett. Az utolsó percekben Juhász és Stopira is fejjel próbálkozott, egyikből sem lett gól, maradt a 0-0. 

Összesítésben 5-1-gyel jutottunk a második körbe, ahol a liechtensteini FC Vaduz lesz az ellenfelünk. A párharcot Felcsúton kezdjük július 25-én, 20.00-kor.

 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek