hu en
MOL Vidi FC Végeredmény 2-1
DVSC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2018-2019
Tavaszi szezon - 26. forduló
2019.03.30., Szombat @ 19:30
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó
3431 néző
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Pintér Csaba
Asszisztensek:
Szert Balázs, Kóbor Péter
Tartalék játékvezető:
Lémon Oszkár
Gólbírók:
Bogár Gergő, Vad II István
90 +5.Itt a vége, újabb 3 pont a tarsolyban, a legutóbbi 8 tétmeccsünkből hetet megnyertünk! Szép volt, fiúk! 
90 +3.Huszti szabadrúgása után Futács fejesét védte hatalmas bravúrral Nagy.
90.5 perc a hosszabbítás. 
89.Zsóri kapott sárgát. 
88.Ferenczi beadását Zsóri fejelte közelről kapura, Kovácsik óriási nagy bravúrral mentett!
86.Haris helyére Takács érkezett.
84.
GÓÓÓÓL!

Hodzic lövése a kapufa bal tövén csattant, a kipattanóra azonban a fontos gólok szerzője, Pátkai Máté ért oda leghamarabb, és néhány lépésről a kapuba lőtt. 
83.Varga helyére Zsóri állt be. 
81.Jovanovic helyére Csősz állt be. 
80.Haris kapott sárgát. 
77.GÓÓÓÓL!

Scsepovics
két szép csel után mintegy 20 méterről, ballal kilőtte a jobb alsó sarkot! 
75.Nego beadásáról Hodzic maradt le a Loki ötösén belül. 
73.Elek helyett Hadzic a pályán. 
72.Tőzsér ezúttal 30 méterről lőtt kapura egy szabadrúgást, Kovácsik vetődve védett. 
70.Futács lőtt 22 méterről kapu fölé. 
68.Huszti szögletét Hodzic csúsztatta meg, a hosszún pedig Scsepovics lőtt kapura, egy védőről kapu mellé pattant a labda. 
66.Kovács és Milanov helyére Huszti és Hodzic álltak be.
65.Varga Kevin lövése suhant el a kapunk mellett. 
63.Scsepovics távoli, lapos lövése nem okozott gondot Nagynak. 
61.Elek lőtt kapásból, 25 méterről kapu fölé. 
57.Kovács beadását Futács lőtte közelről kapu mellé. 
54.GÓL!

Vinícius szabálytalanságát követően Tőzsért tekerte 20 méterről a megítélt szabadrúgást a kapunk bal oldalába. 
52.Kinyik kapott sárgát, majd fél perccel később Vinícius is besárgult. 
51.
 
47.Milanov szögletét Futács fejelte kapura, Nagy a léc alól tornázta ki a labdát! 
46.Folytatódik a meccs!
45.Vége az első félidőnek. 
44.
 
41.Milanov szögletét Futács próbálta kapuba tekerni, de egy védőről kapu mellé pattant a labda. 
39.Nagy Sándort támadta meg Scsepovics, a Loki kapusa ijedtében Futácsnak passzolt, támadónk pedig mintegy 30 méterről próbálta bevenni a féli üresen maradt kaput, de a vendégek hálóőre javította hibáját, és vetődve védett. 
36.
 
33.Vendég sarokrúgást követően Szécsi fejelt kapu fölé. 
28.Szélről érkező beadást lőtt 14 méterről kapu mellé Varga Kevin. 
26.Az utóbbi percek eseménytelenül teltek el, a két 16-os közötti mezőnyjátékot láthatnak most a nézők. 
22.
 
17.Egy távoli debreceni lövés után védőinkről a labda Ferenczi elé pattant, aki 10 méterről kapu fölé lőtt. 
13.Kovács próbálta meg Scsepovicsot kiugratni, egy hangyányival volt hosszabb a passz a kelleténél. 
10.
 
6.Haris tekert éles szögből, mintegy 8 méterről kapu fölé. 
5.Nego beadását Milanov fejelte 5 méterről kapura, Nagy Sándor óriási bravúrral védett. 
3.Kovács szöktette a jobb szélen Negot, akinek a beadása keresztben elsuhant a Loki kapuja előtt, csatáraink lemaradtak a játékszerről. 
1.A Loki kezdte a meccset!
0.
Pátkai Máté a Mezőkövesd ellen játszotta 300. NB I-es bajnokiját, ennek alkalmából köszöntötte őt Kovács Zoltán sportigazgató. 
-2.Érkeznek a csapatok, hamarosan kezdődik a rangadó.
-18.A „C” és a „D” lelátó alatti kerengőn mindenki bizonyíthatta tehetségét, hiszen a reflexfalnál Kovácsik Ádámékhoz hasonló reakcióidőre volt szüksége drukkereinknek, az adidas „speedgunjánál” pedig kiderült az, hogy ki mennyi km/h -val volt képes meglőni a labdát!
-27.
 
-30.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-35. 
-45.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Nego, Juhász, Vinícius, Stopira - Milanov, Elek, Pátkai, Kovács - Futács, Scsepovics
-50.A DVSC elleni, szombaton 19:30 órakor kezdődő rangadón a szünetben is érdemes lesz a lelátókon maradni, hiszen a LED-falon szurkolóink csapatot biztató fotóit nézhetjük meg. Ahhoz, hogy valaki felkerüljön a kivetítőre, nem kell mást tennie, mint letölteni okostelefonra a 'Seyu - Együtt a győzelemért!' nevű applikációt. 

További részletekért kattintson ide!
-60.
 
-65.Köszöntjük szurkolóinkat a MOL Aréna Sóstóból, ahol csapatunk 19:30-tól a forduló előtt a harmadik helyen álló Debreceni VSC együttesét fogadja az OTP Bank Liga 26. fordulójában.
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

„Gratulálok a játékosoknak, nagyon fontos győzelmet arattunk ma. Folytattuk a jó sorozatunkat, az elmúlt kilenc tétmérkőzésen nyolc győzelemnél és egy döntetlennél járunk, de megyünk tovább és mérkőzésről mérkőzésre igyekszünk haladni a céljaink felé. Úgy gondolom, hogy jól kezdtük a meccset, az első tizenöt percben szinte minden támadásunkban ott volt a gólveszély, a DVSC formációt is váltott. Ezt követően is nálunk volt az irányítás, de a második félidőt lassan kezdtük, elveszítettük a ritmust, a Debrecen pedig egy szabadrúgásból megszerezte a vezetést. Ez felébresztette a csapatot, és a mérkőzés egészét tekintve megérdemelten nyertük meg a találkozót, azzal együtt is, hogy Kovácsik Ádámnak volt egy nagyon fontos védése a hajrában.”

Az újságírók Pátkai Máté teljesítményéről külön is megkérdezték vezetőedzőnket.

„Először is, gratulálok Máténak, hogy eljutott ennyi mérkőzésig az élvonalban. Pár napja az ország hőse volt, ma a Vidi hőse lett! De ez egyáltalán nem véletlen. Máté egy remek mentalitású játékos, aki tisztában van erősségéivel és gyengéivel, nem mellesleg rengeteget dolgozik – nézzék csak meg, hányszor vár a lehetőségre az ellenfél tizenhatosán belül, akár a saját tizenhatosáról is indulva. Megérdemli a labdarúgástól az elmúlt napok sikereit!”

Herczeg András:

„Vezetésünket követően túlságosan védtük az előnyünket, amivel egyúttal magunkra húztuk az ellenfelet is. A második játékrészben kevesebb ellentámadást is vezettünk, mint az elsőben. Amikor mégis lehetőségünk lett volna rá, sokszor túlbonyolítottuk. Belőhettük volna a védőik mögé a labdát, vagy mélységi labdákkal lehettek volna esélyeink, de ezeket elszalasztottuk. Sok butaságot csináltunk, de összességében természetesen gratulálok a Vidinek. Helytálltunk a bajnokcsapat otthonában, a végén még Zsóri Dániel előtt is adódott egy helyzet, ami sajnos kimaradt. A sikerhez bátrabb, pontosabb játékra lett volna szükségünk."

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2019. Március 30. 22:01  -  Szerző: Guber Péter  -  
TUDÓSÍTÁS
Pátkai újabb győztes góljával, hátrányból felállva győztük le a DVSC-t!

Tőzsér Dániel szabadrúgása után Marko Scsepovics és Pátkai Máté fordított!

A MOL Vidi FC a forduló előtt harmadik, a mérkőzés kezdésének időpontjában negyedik helyen álló Debreceni VSC gárdájával csapott össze a MOL Aréna Sóstóban 19:30-as kezdettel. Az összecsapás előtt nagy érdeklődés mellett nyitott meg a csapatunk történelmét feldolgozó Vidi Múzeum, amelyben számos relikvia megtekintése mellett lehet felidézni klubunk legnagyobb sikereit.

Együttesünk kezdőjébe bekerült ezúttal Georgi Milanov, valamint ott volt a magyar válogatottban egy héttel ezelőtt Horvátország ellen győztes gólt lövő Pátkai Máté is, akit a találkozót megelőzően 300. NB I-es mérkőzése alkalmából klubunk köszöntött is. A műtéten áteső Hangya Szilvesztert a felépülő Tamás Krisztián váltotta a meccskeretben.

A vendégek részéről a februárban a köztudatba berobbanó Zsóri Dániel a kispadon kezdte az összecsapást, bekerült viszont a kezdőcsapatba Bényei Balázs, aki az élvonalban 2018-19-ben két sérülése miatt eddig csak 45 perc játéklehetőséget kapott. Haris Tabakovic továbbra sem volt bevethető.

Harcosan kezdtük a találkozót és a 4. percben mi alakítottuk ki a mérkőzés első lehetőségét is: Nego beadását Milanov fejelte el Scsepovics elől, Nagy Sándor viszont óriási vetődéssel kitolta a kapu torkából a labdát. Válaszként a Loki a 6. percben Haris révén veszélyeztetett, de a játékszer elzúgott a felső léc fölött.

A 8. minutumban Stopira beadását Futács vette le mellel, majd ráfordult és 15 méterről lőtt, de ez is elsuhant a kapu fölött. A 12. percben Jovanovics próbálkozott 25 méterről, Kovácsik kontrollálta a lövést, amely végül a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A 17. percben Ferenczi vett le egy Vinícius által blokkolt lövést a tizenegyespont környékén, de veszélyes helyről, szorításban nem tudta kapura irányítani. Ezt követően mintegy tíz percig nem történt említésre méltó esemény, mígnem Bényei jobb oldali beadását Varga Kevin próbálta kapura kanalazni 12 méterről, sikertelenül. A 34. percben Bódi szögletét Szécsi igyekezett 7 méterről, a rövidről a kapuba csúsztatni, de célt tévesztett.

A 39. percben közel jártunk a gólhoz, amikor Vinícius előreívelését Nagy ugyan magabiztosan elrúgta Scsepovics elől, de erősebbik - bal - lábával egyenesen a kaputól mintegy 35 méterre helyezkedő Futácshoz passzolt. Csatárunk átvétel után távolról próbálkozott, de Nagy idő közben visszaért és résen volt, lehúzta a labdát. Nem sokkal később Milanov szögletét Futács pörgette volna a kapuba, de egy védő hozzáért és így az oldalhálóba vágódott a játékszer.

A második félidőt megint Vidi-helyzet vezette fel, Milanov sarokrúgását Futács csúsztatta kapura a 47. percben, de Nagy kitolta. A második próbálkozásnál csatárunk sarokkal próbálta a kapuba húzni, de egy védőről levágódott a labda, Futács pedig a földön fekve már nem tudta bekotorni.

Az 54. percben előnybe került a DVSC: Vinícius szabálytalankodott sárga lapot érően Varga Kevinnel, a labda mögé pedig Tőzsér állt oda, aki ballal, 22 méterről a bal alsóba tekert (0-1).

Három perccel később Kovács beadása pörgött fel Ferenczin, Scsepovics berobbant, de a rövidről csak az oldalhálóba tudott pörgetni. A 60. percben Elek egy kifejelt labdát durrantott rá, csapódott is a játékszer, de végül az ötös oldalvonalának közelében hagyta el a pályát.

A 63. percben Scsepovics 24 méteres kísérletét fogta Nagy. Két percre rá Nego lőtt be élesen egy labdát a tizenhatoson belülről a kapu előterébe, az ismételten érkező Scsepovics elől azonban elütötte a kapus. Szerb támadónk Pátkaihoz játszott vissza, de a beadás elpattogott keresztbe. A kontrával Varga Kevin szaladt el, majd a tizenhatos sarkának közeléből ballal tüzelt, ez is elment a kapu előtt.

Ezt követően kettőscserét hajtottunk végre, Huszti érkezett Kovács, illetve Hodzic Milanov helyére. A 69. percben máris helyzet kialakításában működtek közre az újonnan érkezők, Huszti sarokrúgását Hodzic csúsztatta Scsepovics elé, aki az ötösön belülről ballal lőtt, de a blokkról mellécsorgott a labda.

A 72. percben Tőzsér 35 méterről lőtt rá egy szabadrúgást, lapos kísérletét Kovácsik állította meg. Ezután Eleket Anel Hadzic váltotta. Felpörögtek az események, a 75. percben Ferenczi nézett el egy Futács-passzt, így Nego veszélyes helyről játszhatott középre, a bepassz viszont elsuhant a berobbanó Hodzic előtt.

A 77. percben tört meg a jég: Scsepovics 19 méterről, ballal, lövésre szánta el magát, a labda pedig megpattant Pávkovicson és a jobb alsóban kötött ki (1-1).

Nem telt el sok idő és a fordítás is összejött! A 84. minutumban Hadzic találta meg a tizenhatoson Hodzicot, aki eltolta egy védő mellett, majd jobbal a hosszú kapufára csavart, a kipattanóra egyedül Pátkai robbant be és egy érintésből a hálóba lőtt (2-1).

A 89. perc elején kis híján egalizált a Debrecen, amikor Ferenczi beadását Zsóri az ötösről kapura fejelte, de Kovácsik Ádám óriási bravúrt bemutatva kiütötte a közeli kísérletet. A hosszabbításra is jutott izgalom, Huszti szabadrúgását Futács az egekbe emelkedve fejelte kapura, de Nagy Sándor nyújtozkodva a léc fölé tolta. A 95. percben Szécsi talált kapunkba, de már sípszó után: kezezés miatt ítélt szabadrúgást javunkra Pintér játékvezető.

Az állás tehát nem változott, együttesünk 2-1-es győzelmet aratott a DVSC gárdája fölött. Szerdán a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a Ferencváros látogat a MOL Aréna Sóstóba.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek