hu en
Videoton FC Végeredmény 1-0
Debreceni VSC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2017-2018
Tavaszi szezon - 27. forduló
2018.04.21., Szombat @ 19:30
Felcsút, Pancho Aréna
2524 néző
19°C, kellemes
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Vad II István
Asszisztensek:
Albert István, Varga Zsolt
Tartalék játékvezető:
Garai Péter
Gólbírók:
Pintér Csaba, Nagy Róbert
90 +4.Vége! Marko Scsepovics góljával zsinórban tizedszer győztük le a DVSC-t, ezzel utolértük őket az örökmérlegben és ami még fontosabb: átvettük a vezetést a tabellán a Ferencvárostól!
90 +3.Szolnoki áll be Lazovics helyére a végén.
90 +3.Tisza lőtt mellé 23 méterről, laposan.
90 +2.Szatmári fejelt el egy beadást tizenhatosunkon, Mengolo fejjel hátra felé tolta, majd ollózni próbált, Juhász fejét rúgta le kis híján, sárga.
90 +1.3 perc a ráadás.
90.Nego gyönyörű csellel indult el, majd Fiolát indította, aki a szélen Negóhoz passzolt. A beadásanál Stefan érkezett, de átszállt fölötte.
88.Lazovics kapott sárgát reklamálásért.
87.Szatmári vett át hosszan egy passzt, majd hosszan becsúszva ment érte, de Kovácsot találta el, sárga.
86.Tisza is bejön, Varga Kevin hagyja el a pályát.
85.Huszti helyén Fiola folytatja.
84.Huszti durrantott mellé.
83.Lazovics szabadrúgását éppen hozzá fejelik vissza, megtolja, Varga Kevin megint becsúszik, támadónk elesik, ez is szabadrúgás, de a második sárga elmarad.
82.Varga Kevin ütközött Lazoviccsal, sárga.
81.Huszti sarokrúgását Tőzsér szabadította fel.
80.Filipről pattant szögletre Nego beadása.
79.
 
75.Huszti szöktette Lazovicsot, lest jelzett az asszisztens.
73.Huszti sarokrúgása ezúttal nem okozott veszélyt.
72.Stefan rúgta rá a sarokban Szatmárira, szöglet.
70.
 
69.Mengolo áll be Takács helyére.
69.Varga József áll be a megsérült Marko Scsepovics helyére.
67.Varga Kevin vezette a labdát a félpályán, Marko Scsepovics belépett elé, a debreceni játékos eltalálta az achillesét. Marko azonnal elterült és cserét jelzett.
66.Tőzsér erősen a sorfalba vágta a 24 méteres szabadrúgást.
65.Varga Kevin indult el középütt saját térfeléről, már kis híján a tizenhatosunkra ért, amikor Stopira buktatta, sárga lap.
63.Takács csúsztatta mellé Tőzsér beadását kevéssel.
62.Barna helyén Sós folytatja.
61.Boban Nikolov kapott sárga lapot, miután futás közben Jovanovics egyszer csak fejét fogva elterült.
60.A sarokrúgást Vinícius tisztázta.
59.Stopira fejelte szögletre Tőzsér beadását.
59.
 
58.Barnával szabálytalankodtunk, debreceni szabadrúgás jön.
57.Nego tűpontos beadása Stefant találta meg, aki 6 méterről berepülve kevéssel mellébólintott.
56.Tőzsér beadását tisztáztuk.
55.Vinícius Paulo kapta a mérkőzés első sárgáját, miután egy ígéretes debreceni felívelésnél visszarántotta Tabakovicot.
50.A tisztázott szöglet után Tőzsér adhatott be veszélyes helyről, balról, elment keresztbe a labda.
49.Tabakovic beadását Vinícius bólintotta szögletre.
46.Elkezdődött a második félidő!
45 +1.Vad II játékvezető hosszabbítás nélkül vetett véget az első játékrésznek.
45.Huszti emelt a védők mögé szépen Kovácsnak, aki gyönyörűen tette vissza Negóhoz. Jobbhátvédünk megtalálta Lazovicsot középen, aki 16 méterről tüzelhetett, lapos löketét Nagy védte.
44.Nagy ütötte el a sarokrúgást.
43.Tabakovic csúsztatta szögletre a beadást.
42.Jovanovics buktatta hátulról Kovács Istvánt, mintegy 23 méterről jön a szabadrúgás, bal oldalról.
41.
 
40.Nego szenzációs cselekkel lépett be a tizenhatosra, legurította Lazovicsnak, aki egy visszacselt követően beadta, Szatmári válláról vágódott le a labda. Vad II nem ítélt büntetőt, a kipattanót Nego tűzte rá erősen, ballal, de Nagy figyelt.
39.Nego beadását Lazovics lőtte jócskán fölé.
38.Lazovics zseniális passza Marko Scsepovicsot találta meg a tizenegyespont környékén, támadónk ráfordult és lőtt, Kinyik azonban a helyén volt és helyzetben blokkolt.
36.Nego ígéretes beadása is Nagy kezében landol.
32.Huszti szögletét Szatmári fejelte el, a kipattanót Nikolov durrantotta rá, ebbe beleléptek.
31.Stopira beadása akadt el Jovanovicsban, szöglet.
30.
 
27.Szép Lazovics-Stefan kombináció végén Marko elé kerül a labda, aki 13 méterről, bal oldalról jobbal fölé lő.
26.Filip tolta be tizenhatosunkra, majd kissé kétségbeesetten, megnyúlva elpöckölte, Kovácsik felszedte.
24.Az iménti volt Marko Scsepovics 10. találata az idei kiírásban.
22.A Debrecen harcolt ki szögletet, de könnyen semlegesítettük, az ellentámadásból Stefan beadása akadt el.
20.GÓÓÓÓÓÓL!

Ott a vezetés! Huszti Szabolcs szögletét Juhász csúsztatta meg, Lazovicsról a kapu közvetlen közeléből a kapufára pattant, ahonnan éppen Marko Scsepovicshoz, aki 1-2 méterről a kapuba passzolt. 1-0!
19.Barna Szabolcs vesz le egy beadást, majd kipattan róla szögletre.
17.
 
15.Nego és Lazovics kényszerítőzött a tizenhatoson, de utóbbi passzát lefülelték, mielőtt előbbi nagy helyzetbe kerülhetett volna.
13.Mivel a forduló másik, számunkra kiemelten fontos összecsapásán a Ferencváros hazai pályán egy 95. perces tizenegyessel 2-2-es döntetlent ért el a Paks ellen, csapatunk egy esetleges győzelemmel átveheti a vezetést a tabellán.
11.Marko Scsepovics pazar beadására Stefan érkezett középen, de a becsúszó Kinyikben elakadt a labda! Nagy helyzet volt!
10.Stopira bal oldalról ad be, de inkább lövésszerűen sikerül, Nagy Sándor a rövid elől szedi fel.
8.A szögletet tisztázták, majd Lazovics visszatett labdáját a védők Stopirára rúgták, róla pattant erősen mellé.
7.Jovanovics vesz le rosszul egy beadást, szögletre pattan.
4.A bemelegítés során magát rosszul érző Bényei Balázs kimaradt a meccskeretből, a helyén Alekszandar Jovanovics játszik, így a debreceniek kispadja hatfős.
2.Lazovics beadásával azonnal veszélyeztettünk, Nagy Sándor fogta.
1.Tabakovic indította útjára a labdát!
-4.Érkeznek a csapatok!
-10.Amennyiben csapatunk ezt a találkozót megnyerné, zsinórban tizedszer kerekedne fölül a DVSC csapatán és egyúttal az örökmérleget is kiegyenlítené.
-19.A Vidi kezdőjében két változás történt a Mezőkövesd elleni bajnokihoz képest: az eltiltott Anel Hadzicot Huszti Szabolcs, a szintén eltiltott Pátkai Mátét Kovács István, Fiola Attilát az eltiltása után visszatérő Loic Nego helyettesíti.
-26.
 
-34.A vendégek kispadjára nem ülhet le Herczeg András, akit a Ferencváros elleni mérkőzést követően eltiltott a Fegyelmi Bizottság.
-40.A DVSC csapatában nincs keretben a március 10. óta 8 gólt szerző Könyves Norbert, illetve Bódi Ádám sem. Az eddig csak egy meccset kihagyó Alekszandar Jovanovics ezúttal a kispadon foglal helyet.
-44.A DVSC csapata az alábbi tizeneggyel fut majd ki 19:30-kor: Nagy S. - Bényei, Kinyik, Mészáros N., Szatmári, Barna - Varga K., Tőzsér, Filip - Takács T., Tabakovic.
-49.
 
-55.Együttesünk vezetőedzője, Marko Nikolics ezúttal a következő kezdőcsapatot jelölte ki: Kovácsik - Nego, Juhász, Vinícius, Stopira - Nikolov - Kovács I., Huszti - Lazovics - S. Scsepovics, M. Scsepovics.
-65.Köszöntjük szurkolóinkat a Pancho Arénából, ahol 19:30-kor a DVSC gárdájával mérkőzünk az OTP Bank Liga 27. fordulójában.
Mérkőzés után

Marko Nikolics: 

"Nagyon fontos arattunk ma este. Sokszor elmondtam már, úgy érzem, tavasszal stabilabbak vagyunk, mint ősszel, ezt mutatják az eredmények is, hiszen hat győzelemmel és két döntetlennel kezdtük az évet. Akárcsak mostanában az ellenfeleink, a Debrecen is egy defenzívebb felállást választott, három belső védővel, tíz emberrel a labda vonala mögött – nem volt könnyű ellenük játszani. Az első játékrésszel elégedett vagyok, kontrolláltuk a meccset, helyzeteket alakítottunk ki, egy pontrúgás után a vezetést is megszereztük, de a második gól nem jött össze. A folytatásban Stefannak volt nagy helyzete, hogy lezárja a mérkőzést, de az is kimaradt. Az utolsó húsz percben kicsit talán idegesen játszottunk, tudtuk, hogy a Ferencváros pontokat veszített, ekkor nem játszottunk jól, de nagyon nagyot harcoltunk ekkor is. Ha jól emlékszem, a vendégeknek nem volt igazán veszélyes helyzetük, voltak ugyan kontráik, de ezek után nem alakult ki száz százalékos helyzet. Jár a gratuláció a játékosoknak, valamint ezúttal is köszönjük szurkolóink támogatását. Mostantól készülünk a jövő heti bajnokira.”

Herczeg András vezetőedző eltiltása miatt Bücs Zsolt edző nyilatkozott:

"A szerdai kupameccsen történteket nem volt könnyű kiverni a fejekből, de a mérkőzés azt mutatta, sikerült. Az első félidőben ugyan kicsit gyámoltalanok voltunk, nem mertük felvállalni, amit tudunk, de a második 45 perc rendben volt, hiszen benyomtuk a Vidit, az utolsó 10 percben pedig rendszert is váltottunk. Az utolsó passzok hiányoztak a gólszerzéshez. Túl sok helyzete nem volt a Vidinek, nem találtak rajtunk fogást, a góljuk egy lepattanóból született, még nem néztem vissza a felvételt, hogy pontosan hogyan történt. Talán egy pontot megérdemeltünk volna. Természetesen hiányzott Könyves Norbert, aki remek formát mutatott az elmúlt hetekben, ma nem tudtuk őt pótolni."

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2018. Április 21. 22:00  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
Zsinórban tizedszer győztük le bajnokin a Lokit - újra a tabella élén a Vidi

Marko Scsepovics 154 nap után szerzett ismét gólt, ráadásul győztes gólt. 

Szombat este csapatunk annak tudatában lépett pályára a DVSC ellen, hogy mivel az FTC csak 2-2-es döntetlent játszott hazai pályán a Pakssal, így egy esetleges Vidi-győzelemmel a tabella élére ugorhatunk. Marko Nikolics két alapemberére, Pátkai Mátéra és Anel Hadzicra eltiltás miatt nem számíthatott. Visszatért viszont Loic Nego, aki a Mezőkövesd ellen nem játszhatott, valamint bekerült a kezdőbe Kovács István is. A vendégeknél a kezdőbe jelölt Bényei a bemelegítés során rosszul lett, így végül Jovanovic kezdett.

Bár a vendégek három belső védővel álltak fel, sikerült viszonylag gyorsan, már a 18. percben megszereznünk a vezetést. Huszti szögletét követően a hosszú oldalon Lazovicsról a kapufára pattant a labda, majd onnan Scsepovics elé, aki közelről nem hibázott (1-0). Marko Scsepovics hosszú gólcsendet tört meg, utoljára tavaly novemberben volt eredményes – igaz akkor mesterhármast szerzett – az ellenfél pedig szintén a Loki volt akkor. Ezzel ráadásul ő lett minden idők legeredményesebb Vidi játékosa a DVSC ellen, hiszen ez volt az ötödik bajnoki gólja melyet a piros-fehéreknek lőtt.

A folytatásban is uraltuk a játékot, nagy százalékban birtokoltuk a labdát, és hatékonyan szűrtük meg a vendégek támadásait, akik továbbra is inkább védekezésre voltak berendezkedve, így Kovácsiknak nem sok dolga akadt az első 45 percben. Kollégája, Nagy jóval gyakrabban találkozott a labdával, igaz többnyire szélről érkező beadásokat kellett hatástalanítania. A 40. percben Lazovics beadása Szatmári vállát érintette, sokan kezezést reklamáltak, de a visszajátszások alapján jól döntött Vad II sporttárs, hogy továbbot intett. A labda Szatmáriról egyébként Nego elé pattant, aki 16 méterről, laposan kapura lőtt, Nagy magabiztosan védett. A szünet előtt még egy szép hazai akciót láthattak a nézők, Kovács passzolt Negonak, aki Lazovicsnak készítette le a labdát lövésre, szerb támadónk 15 méteres löketét védte Nagy.

A második félidő elején Juhászt kellett ápolni, miután Kinyikkel ütközött és a földön maradt, de pár perc elteltével csapatkapitányunk újra a pályán volt. Az 58. percben Nego beadását fejelte ajtó-ablak helyzetben centikkel kapu mellé Stefan. A mérkőzés ezen szakaszában aktívabban futballozott a Loki, mint tette azt az első 45 percben, de igazán nagy gólhelyzetet nem tudtak kialakítani a kapunk előterében, ugyanis a védőink jól végezték feladatukat. Csendben teltek a percek a Pancho Arénában, amikor is a 67. minutumban sérülést szenvedett gólszerzőnk, Marko Scsepovics, aki nem is tudta folytatni a mérkőzést.

A 70. és 80. perc között nem történt említésre méltó esemény. Nem játszottak szépen a csapatok, mi érthetően óvtuk egygólos vezetésünket, a Loki erejéből pedig nem igazán futotta többre annál, hogy néhány alkalommal a mi 16-osunk előterében járatták körbe a labdát, amíg meg nem szerezte azt valamelyik védőnk. A 82. percben Varga Kevin kapott sárga lapot, majd egy perccel később ismét lapot érően szabálytalankodott, Vad II azonban megkegyelmezett a debreceni játékosnak, akit a vendégek trénere aztán gyorsan le is cserélt.

A háromperces ráadás sem hozott komolyabb eseményt, így végül nagyon fontos három pontot szereztünk és a tabella élére álltunk, amire utoljára a 21. fordulóban volt példa március elején! A következő fordulóban Pakson lépünk pályára.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek