hu en
2023. Január 19. 16:30  -  Óházy Bálint   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Döntetlennel zártuk az edzőtábort

Szabó Levente góljával vezettünk, majd a második félidőben egyenlített a Radnicki Beograd.

A horvátországi edzőtábor utolsó felkészülési mérkőzésén csapatunk a szerb másodosztályú Radnicki Beograd ellen lépett pályára Porecben, Huszti Szabolcs a Rockov - Bese, Serafimov, Fiola, Hangya - Deybi, Kovács B. - Menyhárt, Pető, Schön - Szabó L. kezdő tizenegyet küldte a pályára, friss igazolásunk, a hondurasi Deybi Flores első alkalomal lépett pályára Vidi-mezben.

Aktívan, nagy iramban kezdtük a találkozót, Bese lövését blokkolták, Pető szabadrúgása fölé szállt, majd a 17. percben megszereztük a vezetést: az ellenfél kapusa az őt megtámadó Szabó Leventét találta el, a labda pedig csatárunk lábáról a kapuban kötött ki (1-0).

A vezető gól után is támadásban maradtunk, az ellenfél nagyon ritkán jutott el a tizenhatosunk környékére, az első említésre méltó lövésükre a 26. percig kellett várni. A 34. percben Bese jobb oldali beadására Szabó érkezett, de pörgetése elkerülte a kaput, a másik oldalon Andric szöglet utáni fejese ment mellé. A félidőt Deybi sorfalban elakadó szabadrúgása zárta.

Fordulás után, a 47. percben Ahmetovic 7 méteres lövését Rockov védte bravúrral, majd Andric jobb oldali, 16 méteres tekerését a léc alól ütötte ki kapusunk. A második félidő ezen részében ellenfelünk támadott többet, majd a 60. percben Deybi lövését blokkolták. Ezt követően Funsho és Cserkuti-Németh állt be, majd egy hazaadás miatt megítélt szabadrúgást lőttek az oldalhálóba a szerbek. Az utolsó 20 percre Kojnok érkezett a pályára, majd a 72. percben egy 15 méterről leadott lövéssel Nedeljković talált a kapunkba (1-1).

A 82. percben Szabó, majd Pető lövését is kiütötte az ellenfél kapusa, három minutummal később Funsho próbálkozása is az ő zsákmánya lett. Közben az utolsó negyedórára hosszú rehabilitációt követően a nyári edzőtáborban súlyos sérülést szenvedett Alef is visszatért a pályára. A 89. percben Kovács Bence tört a kapu felé, de 14 méterről fölé lőtt. A meccs utolsó momentumaként Pető bal oldali beadása után Cserkuti-Némethről pattant a labda a kapu mellé. Így utolsó edzőmérkőzésünk 1-1-el ért véget, csapatunk a holnap délelőtti regenerációt követően indul haza Székesfehérvárra.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek