hu en
2020. Június 17. 18:00  -  molfehervarfc.hu   -   mlsz.hu   -   Fotó: uefa.com
Augusztus 27-én lesz az Európa Liga első selejtezőköre

A selejtezők és a play-off alkalmával is egy mérkőzésen dől el a továbbjutás sorsa. 

Több sorozattal kapcsolatban is döntést hozott június 17-én az UEFA végrehajtó bizottsága, melyek közül az Európa Liga új lebonyolítási rendje érinti leginkább klubunkat.

"Annak érdekében, hogy a 2019-2020-as sorozatok utolsó szakasza megfelelően elkülönüljön a következő idény mérkőzéseitől, a Bajnokok Ligája és az Európa Liga 2020-2021-es idényének selejtezőit nem oda-visszavágós rendszerben játsszák le, hanem egy mérkőzés dönt majd a továbbjutásról. Kivétel ez alól a Bajnokok Ligája play-off köre, amely továbbra is két meccsen dől majd el. A selejtezők sorsolásán dől el, hogy a párharcokban mely csapat játszhat a saját stadionjában" - olvasható az mlsz.hu-n.

Csapatunk a következő szezonban az Európa Liga első selejtezőkörében kezdi a sorozatot augusztus 27-én.

A 2020-2021-es Európa Liga játéknapjai a következők:

Előselejtező kör: augusztus 20.
Első selejtezőkör: augusztus 27.
Második selejtezőkör: szeptember 17.
Harmadik selejtezőkör: szeptember 24.
Play-off: október 1.
Csoportkör: október 22. és 29., november 5., és 26., december 3. és 10.

Budapesten lesz az európai Szuperkupa

Szerdán arról is döntött az UEFA végrehajtó bizottsága, hogy szeptember 24-én Budapesten, a Puskás Arénában rendezik a két legrangosabb európai klubsorozat, a Bajnokok Ligája és az Európa-liga győztesének párharcát, az európai Szuperkupa-döntőt.

Nemzetek Ligája és Eb-pótselejtezők

Az UEFA döntésének megfelelően nem változik jelentősen a Nemzetek Ligája új, őszi lebonyolítása, ám a versenynaptár sűrűbb lesz a szokásosnál. Marco Rossi együttese az NL-ben a B-ligában szerepel, és érintett az Eb pótselejtezőiben is.

A Nemzetek Ligája első két mérkőzését szeptember 3. és 8. között rendezik meg. A folytatásban, az októberi és novemberi FIFA-játéknapokon a magyar válogatott három-három találkozót játszik a rendelkezésre álló nyolc nap alatt, oly módon, hogy mindkét esetben az Eb-pótselejtező-mérkőzéssel indul a futball hete. A mieink október 8-án kezdenek Bulgáriában, továbbjutás esetén pedig november 12-én fogadhatjuk az Izland–Románia összecsapás győztesét.

U21-es Eb-meccsek a MOL Aréna Sóstóban

A jövő évre tervezett U21-es Európa-bajnokságot az eredeti terveknek megfelelően, 2021-ben rendezi meg Magyarország és Szlovénia, és az eredeti tervekkel azonos számú mérkőzést játszanak a csapatok a torna során. Az UEFA második legnagyobb tornájának lebonyolítása annyiban változik, hogy a csoportkör és az egyenes kieséses szakasz mérkőzéseit két külön időszakban rendezik meg.

A csoportmérkőzéseket március 24. és 31. között játsszák le, míg az egyenes kieséses szakasz mérkőzéseire május 31. és június 6. között kerül sor. Márciusban az A-csoport küzdelmeinek a székesfehérvári MOL Aréna Sóstó és a budapesti a Bozsik-stadion ad otthont, míg a C-csoport meccseit Szombathelyen és Gyirmóton rendezik meg. A kieséses szakaszban Székesfehérvár egy negyed- és egy elődöntőnek ad otthont.

Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek